Komentari za tekst "Beda: Ovako izgleda poklon za otpust mame i bebe iz porodilišta"

Komentara
274
Ostavite komentar
Draga Kararina moja cela poenta je bila da drzava treba da obezbedi poslove da bi moglu sebi da priustite rodjenje svog deteta I da nemorate da brinete ili " kukate" sto nemozete priustitu sve sto cam je potrebno za bebu.samo Sam vam dala kakav je primer u drugim zemljama.jeste mogu da priustim 500 USD mesecno za lekarko osiguranje koje je dzabe u srbiji zato sto moram zato i radim do termina,inace bi porodjaj bio I deset puts vise nego celih 2500.znam ja dobro kako he u srbiji iako Sam ovde tek 2 godine mnogo mi nedoataje Ali se onda setim " jada I beds " I be zelim da Muslim o vracanju dok se stanje be promeni.ja vam zelim sve najbolje borite se da vam nude bolke I gledajte sebe.ja nikad nisam ocelivala da mi neko nesto da Ali Sam se I've borila I trudila da radim I da zaradim koliko mogu.
Bas mi je drago da imate odakle da izdvojite 500 dolara, ja nisam imala pre dva dana da izdvojim 700 dinara za Progesteron koji primam, pa sam morala da molim u apoteci da mi daju na recku! Posto sam opravdano na trudnickom, ne eto cisto sto sam trudna pa mi se ne radi, bolovanje nisam dobila tri meseca, histerisu cike i tete kad ih pitas kad ce. Evo bas upravo danas moj suprug je trebalo da dobije platu i samo su radnicima sms-om javili da ce 25. dobiti platu. Radi od 16 do 20 sati dnevno, ne izigrava razmazenka i ne buni se zbog obima posla, samo da ima platu i tu zagarantovanu koju eto sad nema. Sedam dana bolovanja sam ja imala samo u toku 14 godina radnog staza, a svakog meseca mi firma uplacuje doprinose. I tako sada, kada mi trebaju lekovi, ja em sto nemam para da ih kupim, em sto mi drzava ciji budzet punimo upravo mi koji radino kod privatnika me zavitlava tri meseca, ja i pored svih stecenih uslova za podizanje dece, imam vec jedno, idem u prodavnicu da upisujem i hleb na recku. Mnogo je lako pricati kao prethodna akademska bivsa gradjanka Srbije da ovde svi kukaju i ne cine nista da bude bolje i samo traze da im neko poklanja. Da li je tako? I da li se uopste ovaj tekst odnosio na to kako svi nesto kukaju i traze? Ne! Lepo u tekstu pise ISKUSTVO JEDNE MAME! Isto mogu i ja Vama da napisem jao sta se vi zanosite pa zivite u Americi i zalite se da izdvajate tolike pare za ZO. Nikom nije lako i svaciji krst je najtezi, ali to ne znavi da bi trebalo da osudjujete sve sa xijim se misljenjem ne slazete. Druga stvar, da, zasto da ne dobijaju porodilje poklone od firmi koje posluju u gradu u kom zive? To se zove drustveno odgovorno poslovanje, jos i odlicna reklama za poklonodavca. Eto, Lili i DM imaju prostora da doniraju pelene, a sta, neki recimo EPS, Maksi i da ne nabrajam jos te velike trgovinske lance nemaju prostora da izdvoje neka sredstva i caste novi zivot?
ja sam se porodila pre tri meseca u visegradskoj i dobila taj pampers paket, sudokrem uzorak, pavlovicevu uzorak, 10 tetra, 5 svedskih, pamucni prekrivac, rosu o.5 i postavljenu torbu za bebu, bekutan kupku i jos jednu kupku, bekutan bebi kremu, dudu i oktanisept sprej.bilo je i flajera raznoraznih..
porodila sam se pre bedelhu dana u KBC ZVEZDARA i dobila dva paketica jedan vlazne maramice uzorke bebi kupke i pavloviceve i pavlovic portiklu, i pomenutu rosa vodu. a u drugoj kesi koja je od grada, torbu, i dosta sitnica u njoj da ne nabrajam sad. uglavnom mnogo vise od onog o cemu je gospodja pisala. naravno paketi jesu siromasniji nego sto su bili ali ipak nisu ni kao sto pise u textu.
u Kv-u dele uzorak sudokreme i rosu od 0,5, malo pakovanje
jonson vlaznih maramica i ovo sa slike. ja sam imala problem sto mu u porodilistu nisu merili bilirubin pa sad kuci imamo problem sa zuticom 😞
Pa to je jos i poklon! U porodilistu u Nisu, dobijate flasicu vode ROSA od 500ml i nalepnicu " Beba u autu".
Ne znam kada ste to dobili, ali novembra 2014. u Nisu smo dobili jedno veeeeliko N I S T A !!!
Ja sam se pre cetiri meseca porodila u Smederevu. Dobila sam isti ovakav neseser kao na slici,uzorak sudokrema i uzorak pavloviceve,jednu pelenu,jednu portiklu,pola litra Rosa vode,i gomilu propagandnog materijala. Morala sam da se potpisem na sto mesta kao dokaz da sam primila paketic kao da je ne znam koje vrednosti... cak je i onu sestru bilo sramota zbog tolike papirologije... jer kaze moraju da imaju sve crno na belo da je paket dobila porodilja a nije ga odnela neka sestra kuci... mislim da se ni jedna ne bi brukala .... strasnoo
Ja sam se pre pet godina porodila u Borskom porodilistu i dobila sam malu flasicu vode,jednu pelenu i jednu vlaznu maramicu
Ja sam se porodila u Mišoviću u aprilu ove godine. Dobila sam poveliki paket s paetkom tetra pelena 10x, švedske 5x, dva paketa maramica, sapunima, kupkama 2x, sprejem Octenisept i lepim zutim cebencetom. Bilo je jos par stvari ali ne mogu sad da se setim :) uglavnom, mnogo vise od ovoga.
Porodila sam se 15.06.2015 u Kragujevcu i nisam dobila nista pri izlasku iz bolnice a koliko znam ni grad ne daje nista.....toliko o tome.....
Drage mame ista situacija jei kod nas...mi smo u sep.izlazili i rekli su nam da trenutno nemaju na stanju poklone da ce nas pozvati da ih preuzmemo za koji dan od toga nista ....
ja sam se porodila u visegradskoj pre godinu ipo i dobila sam veliki dzak sa poklonima bg kluba.odelce,kozmetiku,pelene tetra svedske pufies,bebi torbu,svasta je bilo ne secam se svega.
Porađala sam se 2009. 2011. i 2015. u Bg Kbc Dragiše M. Sva tri puta dobila velike pakete, fenomenalnu uslugu i odličnu pažnju, hranu kao u hotelu. Ništa nisam očekivala, a zahvalna sam na svemu. 100% trudničko i porodiljsko, roditeljske dodatke i po 1 i sa trećim 2. god odustva. Mnogo toga ne valja u ovoj zemlji, ali te benificije retko gde ima. Šta da kažu mame iz drugih gradova, varošica, sela... Šta one dobijaju?
Ja sam se porodila u martu u Frontu, i doneli su nam dva paketa. Jedan poput ovog, Pampers neseser, jedna pelena, mini Johnson samon, minijaturna Pavloviceva krema i Rosa od 0,5 l. Drugi, ja mislim od grada Beograda je bio odlican - torba za bebu, 10 tetra pelena, 10 svedskih pelena, prekrivac za bebu, sebamed krema, nekoliko pakovanja vlaznih maramica i bebi kupki (razlicitih proizvodjaca), portikla, laza. Mislim da taj paket zavisi od sponzora, a nekad bude bolji, a nekad losiji, u zavisnosti ko je u tom trenutku sponzor. Inace, sami su nam donosili, nismo morali da jurimo sestre za pakete. Jedino nas je sestra koja ih je donela jurila da popunimo neke upitnike sa licnim podacima (mada je sam upitnik bio na dobrovoljnoj osnovi i mogli smo ostaviti prazna polja, sto nije uslovljavalo dobijanje paketa).
Ja zivim na Malti, ocekujem bebu, ovde svako novorodjence dobija paket (ne znam kog sadrzaja) i 1000 e.
Ocigledno da nije isto u svakom potodilistu. Ja sam se porodila u januaru u Narodnom Frontu, uz ovaj promo paketic smo dobili jos jedan promotivni sa uzorcima kremica, sampona, brosurama itd. Na otpustu iz bolnice smo dobili paket u kojem su bile tetra i svedske pelene (odlicnog kvaliteta), paket pampers pelena, portikla, pokrivac, vlazne maramice i najrazlicitija kozmetika za bebe. Sasvim pristojan paket, narocito za prve dane kod kuce, sve nam je koristilo.
Moja supruga se porodila 3.2.2015 isto u Visegradsku i dobila je isti poklon.Zalosno.Kada su porodilje pitale da li ce dobiti stvarno poklon odgovor je bio NEMA,a reakcija je bila kao da su pitale da li na Marsu ima vode?
Ja sam se porodila 20-tog maja.. U Visegradskoj i dobili smo veliki paket torbu za bebe.. Kupke.. kreme..Antiseptik..D3 kapi i svasta jos nesto... Ja sam zadovoljna.. Bar nesto.. ☺☺
Ja sam dobila korektan paket(sampon,kupku, kremu, sapun,benkicu,dudu i još nekoliko stvari) bila sam šokirana ali ovo tek nema smisla. Toliko o brizi države. Mame bar apelujte možda nekad nekom stigne do svesti da su bebe budućnost!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Uvek slušajte svoje telo i pružite mu negu i pažnju koju zaslužuje »
Recept za neverovatno ukusnu tortu koja se pravi za samo 10 minuta »