Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata na porodiljskom?"

Komentara
119
Ostavite komentar
Molim Vas jedno pitanje. Sa cetvrtim detetom sam na porodiljskom bolovanju do 20 . novembra, s obzirom da sam opet u drugom stanju, i da cu odmah nakon porodiljskog otvoriti trudnicko sta ja mogu da ocekujem od plate ( inace zaposlena sam u Javnom preduzecu ), cujem da cu se po jovom zakonu voditi kao da nisam radila, jer oni bolovanje ne racunaju kao da si radio. Zna li neko kakva je procedura za mene.? Hvala unapred.
Eulazi vam u obracun predhodno porodiljsko bolovanje ali ne i trudnicko znaci, ja sam sad primila resenje inace u istoj situaciji sam kao i vi
Imam pitanje... imam 10 meseci staža. S tim da su mi ugovori svi bili na tri meseca... i svaki put kada sam potpisivala nov ugovor, prvo sam potpisala otkaz... Da li to znači da mi se ne računa 10 meseci, već samo poslednja tri, od poslednjeg potpisanpg ugovora?
mislim da se gleda radni staz ako je vezan i nemas prekida onda se deli sa 18, ako si radila samo 10 meseci onda 10 plata podelis sa 18 i to je porodiljsko,ako sam i ja dobro razumela...s tim sto prva tri meseca imas zagarantovan minimalac a posle se racuna kao sto sam gore navela...ako neke zene vec primaju porodiljsko po novom bilo bi super da jave kog u mesecu leze i da li je ovako kako sam napisala prosek plate da se deli sa18...
Ako moze sajt bebac da mi objasni evo ja sam na porodiljskom i treba u oktobru da pocnem da radim , imsm staz 10 god, da li to znaci da se ja racunam kao da sad tek pocinjem da radim bez obzira na radni staz jer ovo porodiljsko mi se ne racuna u prosek i da trebam da radim 18meseci da bi zatrudnela da bi imala od cega da zivim.
Trenutno sam na porodiljskom od 28.6.2017. to mi je treće dete. Opet sam trudna i trebalo bi da otvorim porodiljsko u aprilu. Zaposlena sam na određeno. Za prvo porodiljsko imala sam 10meseci staža. Nisam bila na trudničkom bolovanju. Sada mi je nadoknada 38560. Kako se računa u ovom slučaju nadoknada za sledeće porodiljsko?
Postovani imam trenutno 18 meseci radnog staza,s tim da sam imala 1 prekid u trajanju od 4-5 dana nakon 13-og meseca.interesuje me da li ce taj prekid uticati na ostvarivanje eventualnog trudnickog i porodiljskog bolova ja
U firmi u kojoj sam trenutno zaposlena radim 6 meaeci, a u prethodnoj sam radila 5 goduna, vezan mi je radni staz po prelasku iz jedne u drugu firmu. Zanima me da li se taj ukupni radni staz racuna za trudnicko bolivanje, ili samo ovaj od 6 meseci!
Mene zanima da li imam pravo na isplatu regresa dok sam na porodiljskom bolovanju?
Ne
da imas pravo
U stalnom sam radnom odnosu. Na porodiljskom sam od marta 2018 a prosek primanja zadnjih.18 meseci mi je oko 110 000 a meni isplacuju 81000. Kako je to moguce??? Sta da preduem? Staje sa mojih 30 000 ?
U radnom odnosu sam vec dve godine ali imam prekid u junu mesecu tri dana a tada sam bila trudna drugi mesec.U istoj firmi.Da li ce mi taj prekid praviti problem prilikom isplate porodiljske naknad,jer po novom zakonu treba da imam 18 meseci radnog staza da bi ostvarila pravo na porodiljsko i primala puni iznos
Poslednji primer u tekstu nije potpuno ispravan- zaposlena koja ima 6meseci zaradu koja je veca od minimalne ima prava na minimalnu zaradu na porodiljskom koje zapravo traje sam prva 3 meseca, onda se narednih 9 meseci nastavlja nega deteta koja se racuna kao ukupna bruto zarada/18 i moze pasti ispod minimalne zarade nazalost... sto bi u ovom primeru znacilo da zaposlena dobija 3 meseca minimalac a onda 9 meseci 13333.00...
Mislim da je bitno naglasiti da sada i bonus, regres, topli obrok isto ulaze u prosek koji se racna u tih 18 meseci a ne samo fiksin deo plate po ugovoru kako je do sada bilo.
A sta li je sa nama koje smo se porodile februara i ostvarile prava na porodiljskom po nekom od ovih osnova konkretno ugovor o delu obzirom da se zakon primenjuje od jula i to za nas ne vazi?
Zanima me da li u tih 18 meseci spadaju i meseci provedeni na birou? Da li oni ulaze u prosek?
moje pitanje, ja sam pocela da radim u martu 2017 a trudnicko sam otvorila u februaru 2018, prosek plate je oko 30 hiljada, po njihovoj racunici kako je na sajtu objasnjeno ja bi trebala da primam 11x30000/18 sto dodje nekih 18 hiljada, zar je moguce da se porodiljsko odsustvo isplacuje manje od zakonskog minimalca
Postovani,
Zanima me taj deo majke koje imaju vezano 6 meseci rada...kojih 6 meseci? 6 meseci pre porodiljskog ili trudnickog ako se uzima bolovanje? Recimo primer: u 18 meseci radila sam 12 ali 9 radila pa 6 nisam pa sad opet radim 3 i idem na trudnicko. Jel ja imam 6 vezanih?
Da li neko zna da li isplaćeni bonusi (na platu) na koje su takodje plaćeni porezi i doprinosi, ulaze u osnovicu za obračun?
Ne ulaze, iako je placen porez, ulazi samo plata iz ugovora o radu, umanjena za regres i topli obrok
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Grčevi kod beba veoma su iscrpljujuće iskustvo, evo kako da im pomognete »
Ne, ne možeš da imaš ni malo privatnosti! »
Čak 80% majki se oseća neraspoloženo nakon rođenja deteta, međutim kod nekih dovodi do ozbiljne depresije »
Francuski tim izvestio je o prenosu koronavirusa preko placente »
Čak 80% majki se oseća neraspoloženo nakon rođenja deteta, međutim kod nekih dovodi do ozbiljne depresije »
Na lični zahtev građani mogu birati između dva testa »
Deca najbolje uče uz igru i primere iz okruženja, roditelje, drugu decu, trenere... »
Kada se mamine emocije, kraj trudnoće i skori trenutak u kom će videti bebu spoje... »
Za pola veka promenilo se mnogo toga. Ono što zabrinjava je što su za to vreme promene donele i kilograme »
Na koji način da pripremite i sa čim možete da kombinujete kajsije u bebinim kašicama »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledam majku...