Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata na porodiljskom?"

Komentara
131
Ostavite komentar
Dobar dan.sad sam otvorila porodijsko i interesuje me u ovoj firmi imam 12meseci radnog staza ,medjutim pre toga sam radila u drugoj imam samo jedan dan prekida.dali tih 18meseci racunaju u platu oba dve firme ili samo ovu gde sam sad?druga opstina je u pitanju.hvala na odgovor😀
Sta ako smo u radnom odnosu vec duze vrene,i iznenada se promeni firma,i posle par meseci se ostane u trudan,dal se obracun vrsi sa platom nove firme ili se racuna i predhodna plata iz druge firme?
Zanima me kako se obracunava ako se trudnoca veze? Sad sam na porodiljskom po starom zakonu i trebam otvoriti novo posto sam opet zatrudnela.Kako se u tom slucaju racuna? Znaci 0?
Da li prethodno porodiljsko ulazi u prosek ukoliko se nadje u tih 18 meseci unazad? Zatvorila sam porodiljsko radila 4 meseca i sda sam opet na trudnicko za drugo dete.
Da li prethodno porodiljsko ulazi u prosek ukoliko se nadje u tih 18 meseci unazad? Zatvorila sam porodiljsko radila 4 meseca i sda sam opet na trudnicko za drugo dete.
Dobila sam resenje za porodiljsko odustvo u resenju pise bruto iznos od 38455 dinara za prva tri meseca a nega deteta je 34535 isto bruto to je na osnovu ugovora o radu, a bila sam zaposlena i na osnovu ugovora o delu i to je moralo drugo resenje i tu je iznos od 14955 neto, podigla sam pare i ti iznosi iz resenja mi se ne uklapaju sa sumom novca koje sam imala na racunu. I taj novac sto je bio na racunu bio je uplacen pod sifrom druga i socijalna prunanja a uplatilac izvrsenje budzeta republike Srbije. Nije mi jasno zasto je uplaceno pod sifrom druga i socijalna primanja, a zaposlena sam i to je moja novcana nadoknada za vreme porodiljskog a ne socijalno primanje? I gde mogu da proverim zasto mi nisu uplaceni iznosi iz resenja nego neke druge cifre? Hvala puno za odgovore.
Potrebno je da se obratite Sekretarijatu u 27. marta (ako ste iz Bga) da vam izda obracunsku listu, na kojoj cete videti stavke obracuna. Prema Zakonu (o finansijskoj podrsci porodici sa decom) clan. 15 stav 3.
Dobar dan, zanima me sledece bila sam u radnom odnosu od 2012 do decembra 2018, posle toga primal sam naknadnu sa biroa jer sam bila tehnoloski visak, od januara do jula 2019,zatim sam u oktobru se zaposlila i previse mi je bio tezak posao i napustila sam posle meces dana ali sam.bila prijavljena tih mecec dana, zatim sam nasla drugi posao i od decembra radim i prijavljena sam. Zanima me kada bih sad otvorila trudnicko bolovanje koliko bih primala da li se racuna samo.kod sadasnjeg poslodavaca? I ko placa porodiljsko i da li i za vreme porodiljskog sve do povratka na posao prima se tkz.plata? Citala sam da do tri meseca 30% se prima,a ko ima sest mececi staza 60% i ko radi godinu dana prima100%. Ako mozete da mi objasnite hvala
Radim 6 godina u istoj firmi bez prekida. Ugovor za stalno. U januaru prosle godine sam otvorila trudnicko. Porodiljsko mi istice u maju? Ukoliko ostanem ponovo trudna koliku cu naknadu primati? Ako sa porodiljskog odem na trudnicko?
nike bas tako. ako sam imala 50000 platu. ne deli se 50000 sa 18 m ...jer u tih 50000 je topli obrok,regres i ostalo, a psnovica je 40000. znaci 40l000*18,osnovica *18/18.
Interesuje me jel se porodiljsko bolovanje racuna kao "rad" posle porodjaja....posto mi je trudnoca jedna za drugom ili cu primati nulu ?
Ne racuna se. To ti ulazi u radni staz, ali primaces 0 👍 posto za jos jedno trudnicko ili porodiljsko se vodi da nisi ni radila.
sve imamo isto pitanje...ja sam radila preko godinu dana u toj firmi,dala otkaz i nakon 6 meseci se vratila u istu firmu.sad je 9 meseci kako radim u njoj,a usla sam u 4-ti mesec.Nisam jos uzela trudnicko,ali bi zelela da znam sta se racuna i koliko cu primati kad odem,s obzirom da mi je plata 30000din.Hvala na odgovoru😀
Ja sam radila u 1 firmi 6 meseci pa sam imala pauzu od 3 meseca pa sam
pocela opet da radim u novoj firmi i radila 2 meseca preko opstine + 12 meseci na ugovor firme i otisla na trudnicko... Kako ce se meni to obracunati?
jasam u Toj firmi radila 6 meseci pre 6 godina dali mi otkaz neznam iz kojeg razloga sada opet radim za istu firmu pocevsi od 20 decembra dalimise vaze te 6 meseci ili samo sada ovih 2 koje radim ostala sam trudna i otvorila bolovanje asmaticar sam stra me da ne ugrozim zivot bebice okruzena otrovima koje se prskaju u fabrici ako neko z

na neka mi kaze molim vas
Bila sam na porodiljskom do septembra 2018. i posle toga dala otkaz u toj firmi. Od decembra sam pocela da radim u drugoj firmi i sada februara treba da otvorim trudnicko. Da li cu uspeti da ostvarim pravo sa nekom platom bar od 20000? Ako se neko razume u ovaj nov zakon? Hvala unapred.
Mozes... Ako ti je plata barem 135.000 🤭 Izvini sto sam ironicna, trudnica sam i prolazim kroz isto... ☝️
Kako se racuna neto zarada za zene koje imaju ugovor za stalno i rade u nekoj firmi? Pitam jer u resenju pise bruto zarada..
Mene ovo takodje zanima, ako neko zna da napise. Ne znam kako se racuna neto za osobe sa stalnim zaposlenjem..
Imate kalkulator zarade na internetu ili preračun iz bruta u neto...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Nina je šest godina je u braku sa suprugom Matejem, a sada čekaju drugo dete »
Najavom formiranja novog ministarstva koje će se baviti porodicom, očekujemo izmene spornog zakona koji je dodatno otežao položaj porodilja i porodica »
Diskusija o strahu od porođaja uvek je aktuelna u grupi Bebac trudnice i mame »
Važno je da tudnice poštuju odluke lekara i epidemiološke mere »
Nije još utvrđeno kako mikroplastika utiče na zdravlje čoveka, ali to treba ispitati pre svega među populacijom novorođenčadi »
Obzirom na to da je sezona bundava mama Marina predstavlja vam jedan ukusan kolač »
Šta me je o roditeljstvu naučilo moje treće dete »
Da li postoji recept za roditelje prilikom prvog upoznavanja dece sa vodom? »
Svi želimo neki znak da ćemo uskoro skinuti maske i vratiti se normali »
Kad je tata poznati ilustrator, beba postaje najbolja inspiracija »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Samo 0,5% očeva u Srbiji je prošle godine koristilo pravo na odsustvo radi nege deteta »
Kad na tatu dođe red da odmeni mamu, on smisli originalno rešenje koje i zabavlja i oduševljava »
Analiza i sinteza glasova priprema decu za uspeh u čitanju i pisanju »
Navešću vam neke principe i primere kojih se morate pridržavati ... »