Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata na porodiljskom?"

Komentara
130
Ostavite komentar
Ne
da imas pravo
U stalnom sam radnom odnosu. Na porodiljskom sam od marta 2018 a prosek primanja zadnjih.18 meseci mi je oko 110 000 a meni isplacuju 81000. Kako je to moguce??? Sta da preduem? Staje sa mojih 30 000 ?
U radnom odnosu sam vec dve godine ali imam prekid u junu mesecu tri dana a tada sam bila trudna drugi mesec.U istoj firmi.Da li ce mi taj prekid praviti problem prilikom isplate porodiljske naknad,jer po novom zakonu treba da imam 18 meseci radnog staza da bi ostvarila pravo na porodiljsko i primala puni iznos
Poslednji primer u tekstu nije potpuno ispravan- zaposlena koja ima 6meseci zaradu koja je veca od minimalne ima prava na minimalnu zaradu na porodiljskom koje zapravo traje sam prva 3 meseca, onda se narednih 9 meseci nastavlja nega deteta koja se racuna kao ukupna bruto zarada/18 i moze pasti ispod minimalne zarade nazalost... sto bi u ovom primeru znacilo da zaposlena dobija 3 meseca minimalac a onda 9 meseci 13333.00...
Mislim da je bitno naglasiti da sada i bonus, regres, topli obrok isto ulaze u prosek koji se racna u tih 18 meseci a ne samo fiksin deo plate po ugovoru kako je do sada bilo.
A sta li je sa nama koje smo se porodile februara i ostvarile prava na porodiljskom po nekom od ovih osnova konkretno ugovor o delu obzirom da se zakon primenjuje od jula i to za nas ne vazi?
Zanima me da li u tih 18 meseci spadaju i meseci provedeni na birou? Da li oni ulaze u prosek?
moje pitanje, ja sam pocela da radim u martu 2017 a trudnicko sam otvorila u februaru 2018, prosek plate je oko 30 hiljada, po njihovoj racunici kako je na sajtu objasnjeno ja bi trebala da primam 11x30000/18 sto dodje nekih 18 hiljada, zar je moguce da se porodiljsko odsustvo isplacuje manje od zakonskog minimalca
Postovani,
Zanima me taj deo majke koje imaju vezano 6 meseci rada...kojih 6 meseci? 6 meseci pre porodiljskog ili trudnickog ako se uzima bolovanje? Recimo primer: u 18 meseci radila sam 12 ali 9 radila pa 6 nisam pa sad opet radim 3 i idem na trudnicko. Jel ja imam 6 vezanih?
Da li neko zna da li isplaćeni bonusi (na platu) na koje su takodje plaćeni porezi i doprinosi, ulaze u osnovicu za obračun?
Ne ulaze, iako je placen porez, ulazi samo plata iz ugovora o radu, umanjena za regres i topli obrok
I mene ovo zanima :)
Ja imam jedno pitanje,zaposlila sam se i posle dve nedelje saznam da sam u drugom stanju,prvo sam bila na obuku gde nisam ila prijavljena a posle 4 meseca sam potpisala ugovor za stalno i posle nam koliko dana otisla na trudnicko. Znaci imala sam staz nekoliko dana,i trenutno primam samo 30 posto. A kako cu sad primati?
Moj poslodavac je i vise nego korektan.Platu dobijam u dan, a njima refundira socijalno.Na trudnicko sam isto tako otisla bez problema ,a ugovor produzen.
Kada se uplacuje porodiljsko bolovanje posto se otvara 28 dana pre termina, a dokumentacija se predaje posto se beba rodi- resenje ne moze da se dobije dok se izvod ne dobije a to malo duze traje. Jel i prvih 28 dana placa drzava ili kao pre poslodavac? Ako drzava od pocetka placa onda ce biti kasnjenja ...
posle zavrsenog porodiljskog bolovanja, nekih 1,5meseci kasnije sam dobila otkaz, 3meseca sam primala naknadu sa biroa, pocela sam da radim u novoj firmi, radim vec mesec dana, ostala sam trudna. da li imam prava na trudnicko i porodiljsko. radim u kontinuteu 22meseca, .
Zar novi zakon ne diskriminise visokoobrazovane žene i ograničava isplatu njihove plate na max 3 x prosek?
Da li trudnicko bolovanje ulazi u obracun proseka plate za porodiljsko bolovanje? Pocela sam da radim 8.5.2017. A bolovanje sam otvorila 12.9.2017. Trudnicko bolovanje je zapoceto 12.10.2018. porodila sam se 11.1.2018. Da li neko moze da mi kaze koliko posto plate me sleduje? Hvala 😊
Trudničko bolovanje.. tj isplate za vreme bolovanja ne ulaze u prosek. racuna se sve do tog momenta.
Mame ja od sledeceg meseca sam na porodiljskom. Zanima me da li se dobija isti iznos kao na trudnickom bolovanju? Hvala
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Ove naučne činjenice o novorođenčadima sigurno još niste čuli... »
Možda je vama svejedno kako podižete i držite svoju bebu, ali bebi svakako nije »
Neke stvari su po prirodi prolazne i ne treba se prepustiti uverenju i stihiji »
Osam meseci nakon porođaja svi su me pitali da li sam opet trudna »
Zdrava ishrana i vežbanje trebalo bi da budu jedan od prioriteta u odgoju i odrastanju dece »
Žitarice ili cerealije su prema najvećem broju preporuka prva čvrsta hrana koju beba treba da proba. »
Roditeljima osećanja su pomešana, zabrinutost, nelagoda, a opet sreća i ponos. A deca... »
Koje sve benefite od sporta imaju roditelji, razgovaramo sa sertifikovanim fitnes instruktorom... »
Pogledajte ovaj video koji će vam dugo ostati urezan u sećanje »
Pogledajte sjajne fotografije trudnica koje su obučene kao ženski likovi iz popularnih filmova »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledam majku...
Ovu pogodnost će moći da koriste očevi, bez obzira na to da li su u braku, slobodnoj vezi, razvedeni, razdvojeni... »
Dokaz spremnosti roditelja da svojoj bebi bezrezervno pruže najbolji početak »
Ljubavni jadi jednog petogodišnjaka »
Igranje u dvorišti je sjajan način da deca provode vreme na svežem vazduhu »