Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata na porodiljskom?"

Komentara
119
Ostavite komentar
I mene ovo zanima :)
Ja imam jedno pitanje,zaposlila sam se i posle dve nedelje saznam da sam u drugom stanju,prvo sam bila na obuku gde nisam ila prijavljena a posle 4 meseca sam potpisala ugovor za stalno i posle nam koliko dana otisla na trudnicko. Znaci imala sam staz nekoliko dana,i trenutno primam samo 30 posto. A kako cu sad primati?
Moj poslodavac je i vise nego korektan.Platu dobijam u dan, a njima refundira socijalno.Na trudnicko sam isto tako otisla bez problema ,a ugovor produzen.
Kada se uplacuje porodiljsko bolovanje posto se otvara 28 dana pre termina, a dokumentacija se predaje posto se beba rodi- resenje ne moze da se dobije dok se izvod ne dobije a to malo duze traje. Jel i prvih 28 dana placa drzava ili kao pre poslodavac? Ako drzava od pocetka placa onda ce biti kasnjenja ...
posle zavrsenog porodiljskog bolovanja, nekih 1,5meseci kasnije sam dobila otkaz, 3meseca sam primala naknadu sa biroa, pocela sam da radim u novoj firmi, radim vec mesec dana, ostala sam trudna. da li imam prava na trudnicko i porodiljsko. radim u kontinuteu 22meseca, .
Zar novi zakon ne diskriminise visokoobrazovane žene i ograničava isplatu njihove plate na max 3 x prosek?
Da li trudnicko bolovanje ulazi u obracun proseka plate za porodiljsko bolovanje? Pocela sam da radim 8.5.2017. A bolovanje sam otvorila 12.9.2017. Trudnicko bolovanje je zapoceto 12.10.2018. porodila sam se 11.1.2018. Da li neko moze da mi kaze koliko posto plate me sleduje? Hvala 😊
Trudničko bolovanje.. tj isplate za vreme bolovanja ne ulaze u prosek. racuna se sve do tog momenta.
Mame ja od sledeceg meseca sam na porodiljskom. Zanima me da li se dobija isti iznos kao na trudnickom bolovanju? Hvala
Kada sam otvarala porodiljsko bolovanje imala sam više od šest meseci radnog staža. E sad me zanima kako će mi se obračunavati zarada na porodiljskom bolovanju i da li će na visinu te zarade uticati to sto sam bila na trudničkom bolovanju(održavanje trudnoće) posle tri meseca od prijave?
Jel bila svima isplata za oktobar porodiljsko?
Da li neko moze da mi odgovori da je usvojen nov Nacrt zakona o utvrđivanju iznosa zarade za vreme porodiljskog odsustva koji predviđa da se za obračun zarade uzima u obzir 18 meseci koji prethode otvaranju porodiljskog odsustva a ne 12 kako je bilo do sad. Izglasavanje o ovom zakonu je bio na dnevnom redu u januaru, a trebalo je da stupi na snagu 1. jula tekuće godine. Hvala
Ja stvarno nisam imala problema sa platom; ali samo zato sto radim u humanoj firmi sto se tice trudnickog; oni mi isplacuju 100% redovno inace kad je plata; a njima ce dtzava refundirati; odmah cim sam saznala da sam trudna otisla sam na trudnicko bez problema; volela bih da svi imaju tako, ali nazalost malo je ovakvih kao ja i drzava je sve nehumanija prema nama i poslodavci isto tako. Zato svima govorim, pogotovo mladjima, ucite i ne dajte ikome da vas zeza jer znanje stvarno jeste moc!
Ni ja nisam primila platu za avgust,tada sam jos bila na
trudnickom. Pitala sam u Rfzo,kazu da kasni uplata iz republike.
Mozda zavisi od grada. Cula sam da u Sapcu porodilksko kasni dva tri meseca. Zanima me da li vam je kasnilo trudnicko, meni jos nisu platu za avgust isplatili.
Hvala Ana,sve najbolje :-*
Od 1.septembra sam na porodiljskom bolovanju.Interesuje me da li i koliko kasni plata porodiljama? Ukoliko neko zna molila bih da mi odgovorite.Inace radim u osnovnoj skoli u Krusevcu.

Ja sam na porodiljskom od 10.jula i jos nisam dobila platu. Radim u osnovnoj skoli u Sapcu.
Plata je redovna,ne kasni,uvek prvog i petnaestog u mesecu.Ja sam od 15.08 na bolovanju,radim u drzavnom vrticu u ts
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

U toplim letnjim mesecima, idealno osveženje za trudnice i decu je domaći sladoled. »
Upoznajte se sa svim opasnostima koje vrebaju iz kućnih bazena, kao i načinom kako da se predupredi ozbiljno oboljevanje mališana... »
Krvarenje je najobilnije tokom prvih par dana nakon porođaja, nakon čega se postepeno usporava. »
Pogledajte zašto eksperti preporučuju VERIFIED ® 3.0 prenatalni test »
U toplim letnjim mesecima, idealno osveženje za trudnice i decu je domaći sladoled. »
Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) dao je odgovore na ovo pitanje »
Pročitajte reakciju i pismo porodilje koje smo dobili u izbornoj noći »
Pre mesec dana prvi put sam postala mama. Rodila sam zdravu i predivnu devojčicu tešku 3.400 gr u porodilštu Narodni front »
Važno je razumeti da je med i te kako zdava i dobra namirnica, ali je vrlo VRLO opasan za bebe... »
Pročitajte savete kako da voće i povrće učinite duže svežim i upotrebljivim za jelo »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledam majku...