Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata na porodiljskom?"

Komentara
184
Ostavite komentar
Ulaze.
Hvala puno :)
Jedno pitanje, radim u istoj firmi od decembra prosle god. Zbog ove situacije sam imala prekid rada od mesec dana i nakon povratka sam dobila ugovor za stalno ali sada radim ukupno 6 meseci. Imam rizicnu trudnocu i moram otici na trudnicko pa me zanima koliko ce biti placeno trudnicko a koliko porodiljsko i da li u obracun ulazi stimulacija koju smo imali svaki mesec i prevoz? Hvala unapred.
Pozdrav svima.
Zaposlena sam već 5 godina, dakle imam vezanih 18 meseci. Prošle godine u februaru sam bila na bolovanju, što mi je znatno umanjilo prihod za taj mesec. U novembru prosle godine i u avgustu ove godine sam imala stimulaciju. Zanima me kako se obračunava bolovanje i stimulacija? Da li računamo ukupan iznos koji leže na račun, pa se deli na 18, bez obrzira na bolovanje i stimulaciju, ili nešto oduzimamo/dodajemo?
Mislim da u prosek ulazi sve ono sto je leglo na racun
Zdravo. Zanima me nesto. Posto je moja firma nesto mutila sa isplatama za porodiljsko. To je bilo 2017g. I u resenju koje sam dobila pisalo je da imam pravo na isplatu od 27580din bruto. Pa me zanima da li je to ta cifra koju su morali mesecno da mi isplacuju. Da li se isplacuje bruto ili neto. Hvala
Isplaćuje se neto.
Dobar dan, zamolila bih nekoga za odgovor u vezi teksta iznad.U jednom delu texta piše da mame koje su se izborile za platu od 150.000 rsd neće moći da je ostvare jer je naknada za trudničko 3 prosečne plate.Ja koliko vidim prosečna plata se kreće oko 58.000 u Srbiji, što je više od tih 150.000. Da li neko zna šta se dešava oko toga i koji je max.za isplatu.

Hvala unapred na odgvoru.

Srdačno,
Silvi
Prosecna plata u u nasoj zemlji je 32 000 vise manje koji dinar. Pozdrav
Ne može biti prosečna plata u iznosu minimalca. 32 000 iznosi minimalac u našoj državi, prosečna plata mora biti veća.
Drage mame molila bih ako neko može i zna da mi objasni kako bi se obračunavala plata na porodiljskom u slučaju kao što je moj. Radim u firmi vec 6,7 godina zaposlena sam za stalno. Bila sam na porodiljskom i primala sam 45000, vratila sam se na posao pre 2 meseca i sad mi je plata 30000 osnovica. Saznala sam da sam trudna ponovo i sad bih volela da znam kolika bi bila plata da odem na održavanje trudnoce ili porodiljsko?
Platu nisam dobila 3 meseca, jel neko cekao toliko dugo od kad je otvorio trudnicko i porodiljsko ???
Ako sam za vrijeme trudnoce redovan posao prekidala sa povremenim bolovanjima zbog održavanja trudnoće,kako se obracunava plata na porodiljskom. Je li se u prosjek ukljucuju i ovi mjeseci u kojima sam bila na poslu nezavisno od bolovanja ili od prvog otvorenog bolovanja za održavanje trudnoće? To mi nije jasno nikako.
Od prvog otvorenog bolovanja za održavanje trudnoće.
Radila sam samo mesec ipo dana i odmah nakon toga otvorila trudnicko. Interesuje me da li neko zna da li cu imati porodiljsko i koliko? Pozz
Radila sam u firmi 18 meseca, ostala trudna i bila na trudničkom i poridiljskom bolovanju, nakon toga sam se vratila u firmu i radila dva meseca, nakon cega sam dobila otkaz i otisla sam na biro 3 meseca, da bi
h se nakon toga zaposlila u firmu gde bi posle 3 meseca ponovo ostala u drugom stanju. Trudnoca mi je na odrzavanju i ponovo sam na trudnickom bolovanju, pa me zanima da li imam prava na porodiljsko bolovanje i koliko ce biti?
Sramno !
Jeste sramno, za koji dan ulazim u deveti mesec, a tek sam primila platu za maj. Govorim o trudnickom. Kako ja da spremim stvari za bebu, za porodiliste?
Dobro jutro, jedno pitanje. Imam skoro 3 godine radnog staža u jednoj firmi, u međuvremenu sam promenila posao i zvanično dobila prijavu posle 7 meseci rada, dobila sam je 21 januara ove godine, tačnije ugorov o radu na godinu dana, sada sam 5ti mesec trudnoće, pa me zanima da li imam neko pravo da primanje od države i koliko bi to iznosilo... Hvala unapred ❤️
Dobro vece, zanima me da li neko zna, ako si sada na porodiljskom i ostanes u drugom stanju, da li primas platu ili opet moras 18 meseci da radis?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »