Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata na porodiljskom?"

Komentara
184
Ostavite komentar
Ne, samo u slucaju da ste u radnom odnosu pre odpocinjanja trudnickog bolovanja imali minimum 18 meseci vezanih sa istom platom,tj zakonskim minimalcem,u tom slucaju bice isto
Sramni predlozi.Vratite zakon da zaposlena porodilja odsustvujje sa posla 1god. i da ima za to vreme 100% svog licnog dohodka.Namerno se menjaju dobra zakonska resenja i uvode nakaradna na stetu buducih majki i porodice u Srbiji.
Molim Vas da mi pojasni neko ako zna, ako bude povecanje sad u novembru, da li i mi na porodiljskom bolovanju imamo pravo na povecanje?
Ne vazi! Povecanje ces primiti sa prvom regularnom platom posle porodiljakog, kad pocnes da radis. Nama ne trebaju povecanja... Sta ce nam
🤬
Mislim da ne vazi za nas koje smo otisle na trudnicko i na porodiljsko da ce nam se povecati plata.
Nije mi bas jasno ovo sto pise u tekstu. Plata koju ja dobijam (neto) je 35000, a bruto je oko 48000, i ako sam radila 18 meseci pre otvaranja bolovanja, kako je onda isplata na porodiljskom 35000 ako se obracunava prosek bruto plate?
48 000 x 0,701 + 1500 = 33 648 + 1 500 = 35 148 je formula za izracunavanje porodiljskog bolovanja u slucaju kada imate 18 ili vise meseci vezanog radnog staza, na taj nacin ste dobili 35 000.
Postovani.Zaposlena sam kao frizer,prijavljena sam na neodredjeno od 1maja a vec 5 godina sam preduzetnica,tj imam firmu u kojoj nema zaposlenih,samo ja kao vlasnica.Sada sam u 3 mesecu trudnoce i na trudnickom sam preko salona.Kakva ce biti moja prava na porodiljskom.posto se na moje ime svi porezi i doprinosi placaju duplo?
HVALA!
poštovani, u koji službu mogu da odem da mi izračunaju zarade na trudničkom i porodiljskom? Naročito me buni sa li se obzir uzima samo redovan rad ili i minuli rad, topli obrok, regres i bonusi?
Dobila sam danas resenje za naknadu zarada za vreme porodiljskog odsustva bruto 40891,05 , koliko cu onda da primam neto??
Ako si radila samo 3 meseca u istoj firmi pa otvorila trudnicko,dal te sleduje porodiljsko i kolko ce da iznosi?
da li mozete da mi odgovorite,radila sam kod jednog poslodavca 14 meseci imam prekid od 5 dana,pa sam presla kod drugog i odmah sam prijavljena.Ako ostanem u drugom stanju da li ce to biti problem oko obracuna?inace sada imam dvoje dece.htela bih da znam kakva su moja prava ?unapred hvala
Ako neko zna zamolila bih ga da mi odgovori. Termin za porodjaj mi je pocetak avgusta, a predala sam zahtev za porodiljsko odsustvo i odsustvo sa rada radi nege deteta koji je definisano da na porodiljsko odsustvo idem pocetkom jula. Nisam koristila trudnicko bolovanje i radila sam celu trudnocu. Rekli su mi da se resenje obradjuje tek nakon sto se dete rodi, sto prakticno znaci ako mi se resenje izda do kraja avgusta 2019 isplatu mogu da ocekujem oko 20 septembra 2019. Konkretno me zanima da li cu tog septembra dobiti i platu za ostatak jula i ceo avgust. Hvala.
Dobar dan.sad sam otvorila porodijsko i interesuje me u ovoj firmi imam 12meseci radnog staza ,medjutim pre toga sam radila u drugoj imam samo jedan dan prekida.dali tih 18meseci racunaju u platu oba dve firme ili samo ovu gde sam sad?druga opstina je u pitanju.hvala na odgovor😀
Sta ako smo u radnom odnosu vec duze vrene,i iznenada se promeni firma,i posle par meseci se ostane u trudan,dal se obracun vrsi sa platom nove firme ili se racuna i predhodna plata iz druge firme?
Zanima me kako se obracunava ako se trudnoca veze? Sad sam na porodiljskom po starom zakonu i trebam otvoriti novo posto sam opet zatrudnela.Kako se u tom slucaju racuna? Znaci 0?
Da li prethodno porodiljsko ulazi u prosek ukoliko se nadje u tih 18 meseci unazad? Zatvorila sam porodiljsko radila 4 meseca i sda sam opet na trudnicko za drugo dete.
Da li prethodno porodiljsko ulazi u prosek ukoliko se nadje u tih 18 meseci unazad? Zatvorila sam porodiljsko radila 4 meseca i sda sam opet na trudnicko za drugo dete.
Dobila sam resenje za porodiljsko odustvo u resenju pise bruto iznos od 38455 dinara za prva tri meseca a nega deteta je 34535 isto bruto to je na osnovu ugovora o radu, a bila sam zaposlena i na osnovu ugovora o delu i to je moralo drugo resenje i tu je iznos od 14955 neto, podigla sam pare i ti iznosi iz resenja mi se ne uklapaju sa sumom novca koje sam imala na racunu. I taj novac sto je bio na racunu bio je uplacen pod sifrom druga i socijalna prunanja a uplatilac izvrsenje budzeta republike Srbije. Nije mi jasno zasto je uplaceno pod sifrom druga i socijalna primanja, a zaposlena sam i to je moja novcana nadoknada za vreme porodiljskog a ne socijalno primanje? I gde mogu da proverim zasto mi nisu uplaceni iznosi iz resenja nego neke druge cifre? Hvala puno za odgovore.
Potrebno je da se obratite Sekretarijatu u 27. marta (ako ste iz Bga) da vam izda obracunsku listu, na kojoj cete videti stavke obracuna. Prema Zakonu (o finansijskoj podrsci porodici sa decom) clan. 15 stav 3.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »