Komentari za tekst "Zbog čega toliko osuđujemo bebi formulu?"

Komentara
205
Ostavite komentar
uvek mozes da se prebacis na drugi clanak i da ne citas ako te toliko smara ova prica... ocigledno nisi dozivela osudu pa tako pricas, ali dobro, svako ima pravo da sve kaze i misli, slobodna smo zemlja...
imam ogromne grudi i svi su mi govorili blago tvojoj bebi imace da jede do kad hoce... imala sam mleka, imala sam ga dosta, ali dzaba kad nije imao za sta da uhvati. izmazala sam mleko satima i danima, masirala, probavala sa vestackom bradavicom, ali nista nije uspevalo. malisa je bio izmucen, gladan, nervozan. mleko je na kraju posle mesec dana nestajalo, da bi na kraju nestalo skroz. plakala sam danima, a onda sad kad vidim da je moj malisa hvala dragom bogu jedna prava, zdrava i velika beba, a koristili smo formulu, samo mogu da se zahvalim onome ko je izmislio u moje i u ime mog zdravog i divnog decaka.
U istoj situaciji sam bila. Nedeljama se ubijala u pojam sto ne mogu da dodjim a nema sta nisam probala. Ali moj bebironac super napreduje i cak je manje bolesljiv od nekih beba iskljucivo dojenih.. nema pravila...
isti slučaj i sa prvim i sa drugim detetom kod mene. bravo za komentar.
Odlican tekst 👍 muka mi je od 'savrsenih' mama koje idu naokolo i pametuju a da ih niko nista ni ne pita !!! Isti slucaj je i sa carskim rezom...kada kazem da cu se poroditi carskim rezom po sopstvenom izboru a one pocnu da cokcu i prevrcu ocima. Svi mi imamo pravo izbora i svoje licne razloge zasto biramo jedan put a ne drugi, i pre nego sto neko ubaci neki glupi komentar mozda bi bilo bolje da nas prvo pita sta stoji iza tog izbora.
Protiv majke prirode se ne moze! Neka ce majka da ima mleka dovoljno za tri bebe a neka ni kap... i zasto je ona kriva?! Majke koje ne mozete da dojite svoje bebe nemojte da se opterecujete i da slusate okolinu! Najbitnije je da je beba sita,nasmejana i raspolozena😊
Dojila sam sincica 4meseca i cap preko noci se mleko smanjilo... i sta sam trebala da uradim?! Da se postidim svaki put kada kupujem formulu?! Boze sacuvaj ponosno je kupujem jer moja beba napreduje i srecna je😊
Zao mi je sto moja beba nema dovoljno da siki, ali to ne znaci da treba da padnem u depresiju zbog toga! To mojoj a ni bilo kojoj drugoj bebi nije potrebno.
Zato mame koje dojite i koje ne dojite glavu gore i uzivajte u svojoj deci, nemojte se zamlacivati sta ce ko da kaze...dal za formulu dal za dojenje napolju.
Ako je beba gladna sad i ovde ima da joj dam sisu ili flasicu 😆
Zašto bi me interesovalo šta će ko da kaže?! Dojila sam bebu samo mesec dana,super je vukla,ali mleko je prestalo i uopšte neću sebe da osudjujem. Stvarno je jako teško,pored male bebe,voditi i o sebi racuna. Ko izdrži tih prvih mesec,dva,posle sve ide lakše.
Prva slika: Prvo dete dojeno,drugo formula :D Ja sam moje prvo dete na dohranu hranila,bio je ko krofnica.Obicno su dohranjene bebe buckastije.Drugo dojim,tek smo na pocetku.Ali sam kupila dohranu za nedaj boze.Nemam nista protiv dohrane.Bitno je da dete nesto jede.
Ja vecinu dojenih beba koje znam su kao bumbari :-D
Na formuli se vecina dece "pumpaju",a to ne znaci i da su zdrava!Ali kod nas je teorija,sto deblja beba,to mame srećnije i zdravije,sto je po meni smesno!
ne slazem se. meni su oba deteta na formuli bila (drugo i dalje) cerka je oduvek mrsavica. dobijala je svaki mesec od 800grama do 1kg. na formuli. dok sin isto na formuli dobijao na početku po kilo ipo do dva . tako da to nema veze sa formulom.
to uopste ne mora da bude pravilo, prvo dete mi je bilo kao loptica, a drugo jako mrsavo, do 7 meseci su oboje sisali.
Danas je takva situacija da se majke koje ne doje susrecu sa komentarima zasto ne dojis i objasnjenjima zasto to nije dobro za bebu, a sa druge strane majke koje doje i ako je slucajno u pitanju beba veca od 6 meseci automatski bivaju napadnute zasto i dalje doje, kako to nije dobro za bebu i slicno. Sta god da radite bicete osudjivane, danas je prosto tako, nazalost zene osudjuju i napadaju zene, nema zenske solidarnosti, postali smo jedni drugima najgori neprijatelji.
Dojila sam malu 15 dana, nakon cega mi je mleko stalo(stres za stresom) I ako cete iskreno, drago mi je, jer znam koliko sam se sa sinom namucila, koliko nam je trebalo da se odvikne od sike i koliko mi je bilo tesko da zaustavim mleko. A i grudi cu vise sacuvati, trebace mi, oni ce svakako odrasti zdravi, bila to sika ili flasica. A znate koliko me za**le za cudne poglede kada bebi od mesec dana dam flasicu... Isto koliko i za svaku osudu ovde, dokonih svetih mama koje nemaju druga posla nego po celi dan da idu po netu i komentarisu nas gresnice.
Tako da F mame, imate moju punu podrsku, i nasa deca ce biti zdrava i prava, bitno da se mi razumemo ;)
"A i grudi cu vise sacuvati."???????!!!!
O moj Boze.
Ja dojim i ne osudjujem majke koje to ne mogu, nego one koje to ne žele i ni ne pokušavaju! Poznajem mlade mame koje su izjavile-Neću da dojim da mi ostanu lepe grudi!- Svaka cast majkama koje pokusaju, i muce se a ne uspeju, ne treba da se osećaju krivom kad predju na dohranu.
Ko je mogao da da minus na ovo, stvarno ne razumem..
Dojila sam bebu 2,5 mesca uz dohranu.Pustala sam je da sisa i po sat vremena. Jela sam zitarice,voce,pila pivo (to je bio savet od "halo beba"),kuvala posebne sokove ali jednostavno mleka nije bilo dovoljno.Beba je imala zuticu i morala sam joj posle dojenja nuditi F .Celu preporucenu dozu posle sisanja popije.Pumpicom sam uspevala da izmuzem svega 10-15 ml. Nakon dosta pokusaja sam shvatila da ne vredi. Moja majka je isto toliko mene dojila i evo imam skoro 30 godina,zavrsila sam fakultet,hvala Bogu zdrava sam (bogiinje jos uvek nisam imala)...genetika je presudna za inteligenciju, no rad sa decom je bitan kako bi ona iskoristila svoje potencijale.Koja je u mogucnosti da doji neka doji, koja nije nek se ne oseca krivom.Svaka je mama za svoje dete najbolja!
Mama, bravo i od mene...ja sam prvo dete dojila 15 meseci i prekinula.zbog druge trudnoce.tacnije nastavila bih ja i dalje uprkos pricama da ne bi trebalo, vec pila sam utrogestan pa navodno zbog njega...poslusala sam dr... plakala sam vise ja nego moje dete...brzo je presao na kravlje i sve je ok...drugo dete sam dojila 6 punih meseci i posle toga mleko je jednostavno pocelo da nestaje, sve manje i manje ga je bilo, prvo u jednoj a kasnije i u drugoj dojci...pocela sam sa formulom jer je dete trazilo jos i plakalo a ja nisam imala...sad mi se place kad pomislim na taj period...toliko sam bila tuzna i nesrecna, opet je sve to vise mene bolelo nego moju bebu, koja je formulu odmah prihvatila i opet bila srecna i nasmejana...posle par dana i meni je bilo lakse jer sam shvatila da bebi nista ne fali, zdrava je i vesela kao i prvo dete. to nije bio moj izbor ni moja zelja, ali kad ne postoji druga opcija, kad prosto nema vise, kad bilo koji razlog postoji zbog kojeg majka ne moze vise da doji, u cemu je problem dati detetu alternativu? ... hvala ti formulo sto postojis!
Ne razumem kome i šta ova žena dokazuje,pri tom vrloooo agresivno i patetično.
A o pravu na izbor da li će beba piti majčino mleko,ili formulu govoriti u svoje ime je pomalo sebično.Znači mi imamo pravo na izbor da pušimo u trudnoći,da im dajemo formulu iako možemo ono što njima po prirodi pripada,imamo pravo na izbor da nam piju koka kolu sa dve godine,ili da gledaju u tv ceo dan jer to su naša deca,i mi imamo pravo na izbor da radimo kako nama odgovara...I za to pravo se borimo na najagresivniji mogući način,jer očigledno naša savest a ne komentari drugih ipak negde u dubini nas reaguje.(da napomenem da će negativnih komentara uvek biti bez obzira na to kako podižemo decu)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »