Komentari za tekst "Zbog čega toliko osuđujemo bebi formulu?"

Komentara
205
Ostavite komentar
Kakvo kravlje mleko! Najpribliznije ljudskom mleku je mleko od magarice, zatim kozije. U selu na planini imamo kucu i od komsinice smo uzeli sveze izmuzeno kravlje mleko, srecni ga skuvali, divili se, popili po solju i onda nam je tako tesko palo da smo povracali do kasno u noc. Ne mozes piti cisto kravlje mleko jer je jako! Nije formula za dzabe adaptirana za bebe. Postoji marka formule koja je najpribliznija majcinom ali zaboravih kako se zove a i ne bih da reklamiram. Informaciju sam dobila od predsednice udruzenja koje se bavi bas dojenjem i u cijem porodilistu (ona radi na neonatologiji) zahvaljujuci njoj sve porodilje uvodi u dojenje i sve ALI BAS SVE pravilno i bezbolno zapocinju dojenje pod njenim nadzorom. Moje cimerke nisu dojile prve bebe jer "nisu imale mleka" ali druge bebe doje zahvaljujuci njoj. Moja prva cerka je dojena zahvaljujuci sto sam izlazila iz porodilista i na klupici ispred su mi drugarice masirale i izmlazale dojke jer kada sam zamolila sestre na odeljenju pozelela sam da zatrazim policijsku zabranu prilaska koliko su bile grube, neotesane i usput su vikale na mene. Sedam godina zatim dolazim ponovo u porodiliste i sve mame dobijaju decu na podoj, osim ako nemaju terapiju. Dosli smo kuci i imali smo problem sa dojenjem koji smo resili uz pomoc patronazne sestre. Mnogo je bitno da imas strucne ljude koji ce te uvesti i pomoci da prevazidjes sve prepreke ka uspesnom dojenju.
Rajka ne moze pise se odvojeno nepismena zeno.
Sve ste vi dokone zene...
Citam, ali cemu raspravljanje? Ko doji, odlicno, ko ne, takodje odlicno... Bitno da su bebe zive i zdrave... Pozdrav svima...Ali morala sam da napisem taj komentar.
Pa i ti si cim citas
Hvala na tekstu❤
Helena kako nisu kilave bre.Ne sme da se porodi ako ne uzme epidural.Kao da porodjaj nije prirodna stvar.Citajuci komentare mogu da zakljucim da su mnoge rodile da se samo kaze da su majke.Ove tehnologije su nas samo unazadile.Sto da se trudi da doji kad ce da zbucka onaj koncetrat koji smrdi kao hrana za pilice.Sve im tesko.
Neka su nam samo zive i zdrave bebe! Ali evo moram da kazem. Prvu bebu sam izgubila u osmom mesecu i kad sam se poradjala znala sam da cu otici kuci praznih ruku. I dali sam mozda trebala da odbijem epidural pa da me jos pored sve muke i boli?! Zato sto je neko rekao da je epidural luksuz i kako su nam babe radjale?! Taman posla! Prihvatila sam oberucke! Zasto da me boli kad ne mora..
Jel sam manje mama svom detetu ako me porodjaj nije boleo?E pa gresis mozda sam bolja mama od tebe jer mi je porodjaj bio laksi i beba mi se nije mucila jer sam dokazano bolje saradjivala sa babicom i doktorkom nego ona sto se pored mene poradjala bez epidurala!Bolja sam mama sigurno jer se ni ona ni ja nismo mucile e zato smo mi koje se boze eto poradjamo uz pomoc epidurala mnogo pametnije da pozelimo desetoro da ih rodimo!I nismo rodile da bi u izvodu iz maticne knjige bile oznacene kao necije mame nego smo rodile jer smo to htele i mogle a pritom se nismo mucile.Mucni malo tom glavom pre nego sto das sebi za pravo da izjavis da je neko rodio dete samo reda radi!Ako si ti rodila reda radi ne znaci da su i drugi!I jos bez epidurala da bi se hvalila kako si rodila u bolovima.Jos samo izjavi da si na njivi kopala u trudnoci kao nase prababe i da je tu krenuo porodjaj i evo ja cu odmah da ti se divim majko hrabrosti!
Pa ti onda treba da ides na neko ispitivanje jer ko je lud da ga nesto boli ako ne mora?! Sto odes npr kod zubara ako te zub boli i to je prirodno zar ne? A sto se formule tice u 95% slucajeva je stvar moranja a ne zelje. Jer zelje su jedno a mogucnosti drugo...
dojenje koje funkcionise je najlaksa I najlepsa stvar na svetu. dojenje koje ne funkcionise je kontinuirana frustracija I mucenje za obe strane... iskusila sam oba I zato moja podrska ide iskljucivo zadovoljnim I sitim bebama :)
Marijana ,ja sam se porodila prirodno (bez epidurala) nisam bila secena i imala sam osecaj da mogu jos 10 da rodim ,ne osudjujem ko uzme epidural a ima i nas koje i bez njega prodjemo odlicno.
Kakve veze ima sto majka uzme epidural, jel ona manje majka od one sto se bez njega porodila? Primila sam epidural i posle porođaja rekla da mogu sad jos 10 da rodim. Moje dete dojim vec 11 meseci i ne osudjujem majke koje dohranjuju. To je stvar izbora. Sad planiram drugu bebu a moja drugarica se istraumirala i ne moze jos da zamisli da ima jos jedno. Kakvi smo to ljudi? Pustite druge da uzivaju u životu i ne osudjujte.
uzas,kakav glup komentar.pa sigurno je lakse dojiti bebu nego smuckati koncentrat kako si se bezveze izrazila .sve se majke trude ,ali ko nemoze jeli ga sad treba osudjivati.
Htela bih da kazem da mi se smucila ta propaganda oko dojenja!Sta ako nismo mogle da dojimo,evo ja sam iz zdravstvenih razloga posle samo 1 meseca prestala da dojim.Dobila sam sepsu posle carskog reza!!!!Svi sajtovi su toliko nabijali grizu savesti i meni i ostalim majkama da sam u jednom trenutku pocela da verujem da sa mojim detetom mesto nece biti uredu jer nisam mogla da dojim.Ma strasno,kao da mi nismo bile dobre majke,bas su se svi potrudili da se tako osecamo!Sr vas sve bilo!
Ova Milica je tesko zlo kad moze da napise za tebe kad si takvu katastrofu imala nadam se da si sad dobro!Uzivaj sa svojom bebom
Znam Helena.Jer slusam komentare zena a i ovde pisu sve i svasta.A sad sto si i ti kilava pa si se uvredila zao mi te.
Iskreno,stvarno mi je zao sto si tako lose prosla posle carskog reza.I sto nisi uspela duze da dojis bebu,iz tvog teksta mi se cini da si zelela duze bebu da dojis. Nadam se da si sad dobro. Sve najbolje zelim i tebi i tvojoj bebi. Pozdrav.
Helena da si zdrava zena dojila bi.
Svaka majka koja ima mleka treba da doji,koja nema ne mozemo je osudjivati.Naravno da je zdravije majčino mleko,i bolje da beba napreduje 800g na majcinom mleko nego 1500 na formuli,ipak formula je vestacka hrana.Zasto se mi ne hranimo hranom u prahu,postoji i za nas isto?Znamo naravno da je zdravija prirodna hrana od vestacke
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »