Komentari za tekst "Zbog čega toliko osuđujemo bebi formulu?"

Komentara
205
Ostavite komentar
Nije vestacka, to je preradjeno kravlje mleko, zato se zove adaptirano mleko. Ne dobija se genetskim inzenjeringom, pa da kazemo da je vestacko. Prah je dobijen tako sto je oduzeta voda. Kad se prah pomesa sa vodom, dobije se tecno mleko. Slazem se sa svim sto ste napisali, ali se podrazumeva da je formula alternativa, sigurna sam da niko ne misli da je zdravija od majcinog mleka.
Ha ha koja polemika se ovde vodi... Svugde ista priča oko dojenja i oko porođaja! Po komentarima se vidi šta majka može da rodi... Žena ženi najveće zlo!
Bubi zeno ne znas ni ko sam ni sta sam.Izgledam da bi mi svaka pozavidela.Mlada sam lepa.Uzivam sa svojom porodicom.Nisam krmaca kao druge posle porodjaja.Ne bi ni pomislila da imam dete.Tako da ja ne mogu biti neprivlacna mom muzu.I uopste me ne zanima ko ce i kako da hrani dete.Imam svoj zivot ne zivim tudji.Napisala sam za zene zato sto ove danasnje mnogo su "kilave".Pozdrav svim mama koje su lavice i sposobne.Toliko od mene.Ne zelim da trosim svoje vreme na dokone isfrustrirane zenetine.
Auuuu da li znas kako se zovi zenturace koje za sebe kazu da su najlepse?Narcisi draga moja to treba neko drugi da ti kaze i ko zna na sta zapravo licis al kompleks je to! Vredjas druge zene koje su rodile kao i ti.Sram te bilo mora da si mrsava jer si zla pa ne mozes ni da se ugojis i krivo ti sto nisi "krmaca". P.s. i ja sam mrsava posle porodjaja al imam obline a zena bez oblina je daska poput tebe!
jos da dodam da sam imala filmski porodjaj prirodan ,brz ,bez epiziotomije .
bravo majka tako je ,ja sam postala mlada majka rodila sa 21 ,dojila bebu do prvog rodjendana ,samo mesec dana posle porodjaja se vratila na staru kilazu ,pusti isfrustrirane gice i ne nerviraj se ,okreni obrni zena je zeni vuk ,ja sam cak i u trudnoci izgledala bolje od pojedinih devojaka ,pozdrav.
a ti znas da li je vecina kilava......koje si istrazivanje sprovela?Kako?Po kojoj metodologiji?Ne lupetaj!
Hahaha bravo legendo!! Dojim bebu od tri meseca, a pola njih nikada ne bi ni pomislilo da imam dete!
Ja sam svog malog dojila tocno 40 dana. Napredovao je oko 700grama. Znaci nista. Onda uvela formulu uz dojenje,poceo super napredovati. Da sam mogla dojila bi ga jos. Moje grudi nikome ne trebaju biti zanimljive,to sto su se opustile,koga briga,nisu napravljene da bi sluzile samo za ukras. Ne zanimaju me nicije price,to nije dobro,nije zdravo! Puno toga nije zdravo pa eto jede se i daje. Svoje dijete odgajam onako kako ja mislim,a ne moja svekrva mama prijateljica susjeda ili bilo tko drugi.
Napredovao je sasvim dovoljno, koji je to pedijatar rekao da nije dovoljno napredovao ili si sama zakljucila?
ja zaista ne znam osobu koja osudjuje majke koje bebama daju formulu. pa sta! ja moju dojim vec 9 meseci, dojim jer volim, gledam ga kako raste i ta bliskost je za mene neprocenljiva. Priznajem, teze bi mi bilo da ustajem i da mu pravim formulu nego da ga dojim. nemam prava da osudjujem, ali evo sta meni nije jasno, majka koja NECE da doji jer joj je to prosto gadno, brine za grudi, muza i slicno. To je sebicnost prema bebi. Sta god pricali ovde, imunitet beba koje sisaju je jaci od onih koje su na formuli, pa neka takve majke porazmisle i o tome, a one koje nemaju mleka, pa sta sad, i njima svaka cast jer se rasanjuju par puta u toku noci da prave, hrane, peru i slicno. p.s. obozavam svoje grudi u ovom stanju, a kada se "ofucaju" rodicu drugo, trece, cetvrto... pozz
Zene+Majke=ZLO.. u 90% slucajeva... Isfrustrirane ste, ozlojedjene, ne vodite racuna o sebi... Samo sirite guzice sedeci po stolicama i bacajuci komentare po netu, svadjati se oko toga koja ima pravo. Setajte malo decu, igrajte se sa njima, posetite prijatelje, idite u soping, sredite se za muza, sredite kucu. Koga bre za**le ko kako hrani svoje dete. Ako hocete dajte mu i pepsi sa 3mes. To je vasa stvar.
Pozz za sve opustene mame koje i dalje imaju zivot i znaju da zive ;)
Obaveza majke je da brine o detetu. A svaki nacin, koji pokazuje da ona brine, je dobar nacin. Dete treba da bude sito (hrane koja je predvidjena za njegov uzrast,pa sad da li je jelo formulu ili je dojeno nije ni vazno) okupano,naspavano i zadovoljno. Da izraste u zdravu i normalnu osobu. Roditelji takodje- da budu i ostanu zadovoljni i normalni,bas zbog svog deteta. Nije to tinejdzerski nacin zivota (valjda smo ga svi prerasli,mada ne znam kako se u to ubraja soping i zasto je kupovina samo za tinejdzere),to je opustanje,zabava i sreca koja nam je svima ponekad potrebna. Odlazak na veceru bez dece,citanje,gledanje filma,popiti ponekad kafu sa prijateljicom... to je npr za mene opustanje i osecam se preporodjeno i jos raspolozenije za svoje dete. U periodima kad sam stalno u kuci,pelenama i flasicama i bez trunke slobodnog vremena,postanem nervozna i moje dete to zaista oseti,koliko god se trudila da sakrijem takvo raspolozenje pred njim.
A sto mislis da je sreca u tim stvarima.Sredjivala sam se za sebe I pre braka.Sad ako ne stignem jer mi je beba plakala ili trazila da budem pored nje,pa nisaam stigla. Nije sva sreca u tinejdzerskom nacinu zivota,shopingu I drugaricama.I da vazno je kako.se deca hrane ibto nije izbor vec obaveza svake majke
Ako ti dojenje iz bilo kog razloga ne odgovara!?Pa o cemu jos da pisemo,takav nacin razmisljanja ne podrzavam i to je to!Sutra ce biti nesto drugo sto tebi ne odgovara i uskratices detetu to isto!Ja nisam niko ko ima prava da sudi nekom,jednostavno iznosim svoje misljanje,ako ti imas pravo izbora,ima i ono!!!
Mislim da je ova zena figrativno rekla "dajte pepsi",a da je poenta bila da svako treba da hrani svoje dete kako zeli i da to ne treba da se tice okoline. Sto se tice dojenja ili flasice,opet neka svako radi kako mu odgovara. Pre sam za to da das detetu formulu,ako ti dojenje iz bilo kog razloga ne odgovara,pa makar imala mleka na pretek. Dati detetu formulu ne predstavlja zanemarivanje deteta,ali mnoge majke to pokusavaju upravo tako da predstave i time povredjuju druge zene. Misle da su bolje od njih. Tu nastaje problem. Valjda je poenta da dete izraste u normalnu,zdravu i postenu osobu,a to nikako ne zavisi od toga koju vrstu mleka pije.
Kada se vec opisujemo da kazem da imam tu srecu da imam pomoc i oko ciscenja i oko kuvanja da bih se potpuno posvetila porodici i sebi u vreme kada ne radim. To je moj izbor, ali nije tema zapustanje. Morala sam odreagovati na jako ruzan komentar kako "svako moze sa svojim detetom da radi sta god zeli i da mu daje i Pepsi sa tri meseca ako hoce". To ne moze tako, jer se takvo ponasanje podvodi pod zanemarivanje deteta. Primer koji sam navela je upravo oblik istog i sigurno je za socijalnu sluzbu.
Tema nam je promasena. Moj stav o tome da li ce neko da doji je da je to stvar koju majke mogu da odluce u zavisnosti od toga da li mogu ili ne, da li zele ili ne. Licno smatram da je jako sebicno odustati od dojenja bez ikakvog pokusaja, ne zato sto nemate mleka ili niste uspeli da se snadjete, vec samo zato vama tako odgovara.
Bravo Miljana!Bas me mrzi da kucam i pisem jer takvim ZENAMA-MAJKAMA treba malo sire objasniti neke stvari!To sto nisam nasminkana ne znaci da nisam dobra supruga,a to sto sam nasminkana ne znaci da sam zadovoljna i srecna zena!Ali to je cist primer zena koje ce noge da polome kako se drze toga da je lepa i sredjena zena i zadovoljna (izuzimam higijenu)ovde se govori o lepoti!Mozes se srediti za sat vremena da budes top zena,ali ceo zivot trebas biti pre svega majka!Ako sam se ja udala za coveka koji u mene gleda samo onda kad sam sredjena i u suknji,onda mi taj covek i ne treba!Daleko od toga da sam mu privlacnija u trenerici nego li u haljini,ali ipak tu ljubav odradi dvoje,a to da ce balaviti na drugim zenama kao sto napisase u jednom komentaru,nece nikad ako zena ima mozak a ne sise!A sto se dece tice,tu nemam sta komentarisati,ispred svega su mi oni i njihove potrebe,i tu je tacka!
Marijana navela si redak primer,mozda neodgovorne majke (kazem mozda jer ne poznajem doticnu). Ali rekla si jednu vaznu stvar "ukoliko je potrebno",a ukoliko nije potrebno,ne treba kinjiti sebe i biti rob detetu da bi se dokazala okolini. Nasa deca treba da odrastaju uz srecne roditelje koja ih uce da budu sposobni za zivot,a ne uz robove. Vidis kod nas u kuci poslovi su podeljeni,nekada cistim ja,nekada moj muz. Nekada on cuva bebu,nekada ja. Ako mi se ne kuva danas,jescemo sendvice bez ikakvih problema. Sve mozes,nista ne moras. Ne bih ni pristala na drugaciji zivot.
Imala sam nesrecu da upoznam zenu cije je dete od 14 meseci zavrsilo na hitnoj transfuziji krvi zbog teske anemije. Dete je odbijalo da jede bilo sta osim mleka i keksica, a ona je samo slegala ramenima i na grdnje lekara reagovala kako je dete tvrdoglavo i da ona tu nista ne moze. Ali sam zato cula sve njene zgode i nezgode sa muzem, ljubavnikom, svekrvom, kumom, komsinicom, drugaricom...
Ona nije neobrazovana, zivi u velikom gradu, radi i ovo joj je drugo dete.
Draga Kristina, biti posvecena majka ne znaci biti nesrecna zena sa pokidanim zivcima, vec umeti staviti potrebe deteta ispred svojih, ukoliko je potrebno.
Postoje zene koje rade, kuvaju, peglaju, peru, idu na treninge, zgodne su, muzevima su i dalje privlacne, a deca su im (i njima i njihovim muzevima) na prvom mestu. Problem nastaje onda kada zena ne moze sve da postigne, pa onda izabere sebe umesto neduznog deteta, kao prioritet u odredjenim situacijama u kojima ne bi smela (kao sto je gore opisana).
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »