Komentari za tekst "Zbog čega toliko osuđujemo bebi formulu?"

Komentara
205
Ostavite komentar
Bojana, tačno sam znala da si čobanica i da se baviš čuvanjem krava. Iz komentara ti se vidi koliko si do zla boga neobrazovana i zadrta. Za krave i jesi.
JA SVOJU BEBU HRANIM OD STARTA FORMULOM 😁I DA VAM KAZEM USPELA SAM DA "IDFORMULISEM"JEDNU ZDRAVU 9+MESECNU BEBU,KOJA JE HYPER AKTIVNA,KOJA SEDI,KOJA LEPO NAPREDUJE,KOJA SVE KLOPA(PREMA SVOM UZRASTU)ali Sam milion puta cula cak i sebi postavljaja pitanje AKO NEMAM MLEKA KAKO DA JE HRANIM,BESOMUCCNO SAM POKUSAVALA/ALI TRI KAPLJICE SU BILE MAX.UPALJENE GRUDI,VISOKA TEMP.OTECENE GRUDI A OD MLEKA NI TRAGA ,IZBOR DA NEDOJIM JE BIO MOJ.I NEKAJEM SE NI NA SEKUND/APTAMIL-NAN SU ZAISTA KVALITETNE FORMULE. OPET BIH IZABRALA PRE FORMULU NEGO IZMUZAVANJE.NESNOSNE BOLOVE /MOJA BEBICA IMA8ZUBICA!12KG I 9 MESECI..POLAKO UCI DA HODA I BRBLJA KO NAVIJENA.ZATO DRAGE MAME AKO NEIDE I NIJE VAM OBOSTRAN UZITAK ODUSTANITE /NEMOJTE MUCITI NI SEBE A NI BEBU!A DA FORMULA NIJE ZDRAVA NE BI BILA ODOBRENA OD S.Z.O.POZDRAV 💋😘#SAMO JE OSUDJUJU ONI STO NEZNAJU ILI ONE ZENE STO DOJE DECU PO 3.GOD(VAN SVAKE PAMETI) IZBOR JE SAMO VAS!!!!
Niko ne kaze da za bebu nije zdravije da sisa,ali nekad jednostavno nema izbora. Moja mala je dva dana nakon rodjenja dobila zuticu i naredna tri dana su je suncali i samo su je jednom doneli da pokusa da sisa i to je to,a u porodilistu su je hranili samo kasicicom..znaci kad su mi konacno doneli dete da sisa ona je samo trazila da pije,nije htela ni da pomisli da vuce...nekako naidje ona sestra ja joj de pozalim,ona joj uhvati glavu,stegne i nekako joj gurne usta i ona povuce. Kad smo dosli kuci,ja sam joj kad god trazi da sisa dala,ali posle dva dana ona place bez prestanka...kad je patronazna sestra dosla kaze beba hr jos gladna,probaj izmuzi se,vidi koliko imas mleka,mozda joj nije dovoljno ( inace je rodjena sa 4400gr) ja izmuzem kad ono stvarno, jedva 40ml iz obe. Kupimo Aptamil,dam joj da sisa i posle dodamo jos 30 ml formule i beba sita,spava,nema plakanja...sad nakon tri nedelje nece da pogleda sisu,znaci kad je stavim sa sisa uhvati,povuce malo i pocne da vristiii,mlatara se rukama, place dok se ne zaceni bukvalno..mnogo je lenja, a ja iz dana u dan kad se izmuzem imam sve manje mleka :( i sta cu... izmuzem koliko imam,dam joj,a ostalo odradi Aptamil... i to nece smizla flasice na kojima ide mleko sporije,nego samo iz jedne gde je rupica vecaa i nema da se muci.
http://superbeba.com/2015/01/24/kako-vratiti-bebu-na-dojku-i-uspesno-dojiti/ Mozda sam malo dosadna, ali procitajte savete za bebe koje odbijaju dojku.
I da, nisam napisala ono sto je jako bitno. Formula se ne daje na flasicu, nego spricem. Imaju snimci na yt. Uzmite onaj veliki. Pozdravljam vas!
Moram da odgovorim jer sam bila u slicnoj situaciji. Isto zutica, bolnica, odvojena od mene 5 dana. Kada se izmuzem nista, iz obe dojke 20ml. Bilo mi je mnogo tesko, plac, tuga. Kada je beba dosla kuci nisam znala sta i kako. Poslala sam poruku na fejsu Terezi Miljkovic. Ona mi je mnooogo pomogla. Znaci bebu STALNO na dojku, svaka dva sata (vreme se meri od pocetka podoja), nocu na dva i po, i po nekoliko puta na dan formula ne vise od 30ml odjednom. Za sedam dana kilaza joj je bila ista. Malo je falilo da odustanem, ali dala sam nam jos malo vremena, svaki dan smanjivala formulu. Sledece merenje, za sedam dana, dobila 300gr. Formulu izbacile. Danas ima tri meseca i samo doji! Mnogo sam srecna! :-) Inace, i danas ako pokusam da se izmuzem iz nekog razloga, ne uspem skoro nista, valjda ne umem, a sa pumpicom jos manje. I jos da kazem da joj je kaka bila zelena skoro mesec dana, a dobila je tada 1 200 u tezini, tako da ni zelena kaka merilo. Obratite se na fejsu grupi Moja podrska dojenju Tereza Miljkovic, i sigurna sam da ako imate zelju, da cete uspeti da izbacite flasicu. Oprostite na opsirnosti! Pozdrav!
Kada će se u raspala srpska porodilišta uvesti rooming-in da majke budu sa bebama stalno, da ih mogu prineti na grudi svakih pola sata? Kako mleko da se stvori kad mi sestra donosi dete na 3-4 sata? Najbitnija stvar po rođenju je da se dete prinese na bradavicu što češće, a kod nas mu tutnu flašicu cim zaplače samo da ga one fufe od sestara ne slušaju i posle malo koja doji.
Ne zelim da osudjujem, verujem da ima zena sa realnim problemom. Ali zaista mi je zao kad cujem I procitam koliko zena MISLI da nema mleka. Zato.su vazne.edukacije.Mleka ima koliko treba.Sistem ponude I potraznje. Moje grudi su sada stalno meke a beba sisa.li sisa. Beba svojim sisanjem daje telu majke infirmacije,,daj mi jos uskoro,,. Jeste zahtevno u prva tri meseca ako je beba stalno I cesto na.sisi ali to je tako!!! Ako je gladna pre tog treceg sata ne znaci da mleka nema I.nije.dobro.Mozda je zedna ili bi samo sikila I bila uz mamu. Meni su dali dobar savet u bolnici na moje pitanje ,,sta ako mleko nestane?,, Mleko ne.moze da nestane ako beba sisa.Ja je treceg dana u bolnici nisam.skidala sa sike.I kod.kuce sam se.posvetula dojenju I mojoj hrani.Tako par meseci a sada je.opusteno.Mleko se ustabililo beba je.pocela da.jede sa.punih sest I drugu hraanu ali nekad bas.mrljavi.Sika je jos uvek br.1Ima skoro 10 kg a 8 meseci,nije bucka uopste. Tako...ko nece,ne moze sve je ok.Ali izvinite..mamino mleko JESTE najzdravije.Dojenje je prirodni nacin ishraane I brige o ljudskom mladuncetu.
nek doji koja moze i zeli, nek daje formulu koja ne moze ili ne zeli, u voljno! da, dobro je majcino mleko, ali ako je majka stalno pod stresom zbog dojenja..pa, zar nije najvaznije da dete ima zdravu, spokojnu i kako-tako odmornu majku, koja nece da mu prenosi nervozu i stres. Nije ta sisa samo hrana, vec toplina, bliskost i majcinja ljubav i skloniste. Ako dojenje ne ide, onda po meni to mleko ima samo nutritivnu vrednost, a ko zna, mozda i uz stres i njegove nutritivne osobine postaju manje kvalitetne.
Znaci, vaganje, vaganje i nista nije crno ni belo..
p.s. dojim vec 3meseca, da je nastavi
lo da bude tesko kao prvog meseca, ma garant bih presla na formulu!
detetu je potrebna mama, a ne sisa!
Živim u Italiji i dojim dete gdje god stignem. To je samo gadno u Srbiji. Sednem u kafić i dam detetu da jede. Niti se vidi moja dojka, niti ima kome da smeta. Kome smeta neka gleda debelguze u tigrastim helankama i raspojasane sise koje vise, možda je manje gadno. Ovo nije tema,ali moram se dotaći ove teme.
I ja dojim gde stignem 😊 ne zaniima me sto sam u Srbiji
Pokvarise mi san ovi komentari...fuj, fuj, fuj!!!
Samo jako mali procenat žena ne može da doji. U Srbiji je problem slabo obrazovanje po tom pitanju i što malo gde postoji rooming-in, pa ženama i dalje donose decu na podoj svakih par sati umesto da odmah po rođenju beba bude na dojci svakih pola sata-sat da bi stimulisala stvaranje mleka koje se stvara po principu ponude i potražnje. Sestre kad čuju da dete plače tutnu mu flašicu da ga ne slušaju. Ogroman procenat žena u Srbiji misli da nema mleka. Ne može me niko ubediti da su Srpkinje manje sposobne za dojenje od Slovenki i Nemica koje doje u 96% slučajeva ili Italijanki 94%. Jednostavno je problem neznanje i nikakav interes med.osoblja da pomogne i posavetuje.
Slazem se sa Bojanom! Ja sam prvu cerkicu samo dojila mesec dana, bukvalno 24 sata je sisala, nisam mogla iz sobe da izadjem mesec dana... Svaki dan svaku noc vristanje i vristanje, spavala je samo kad se jadna premori od vristanja i na prvoj kontroli sa mesec dana nije dostigla kilazu ni sa rodjenja koja je bila 3200. I sad neko da mi kaze imam mleka, ponuda potražnja. Ako je ona meni vukla satima i satima svaki dan, konstantno non stop, gde su onda te male količine mleka koje joj trebaju prvi mesec a da ne govorim o količini mleka koje detetu od 6 i 12 meseci trebaju. Posle prvog meseca pocela sa dohranom dete preporodjeno. Sad drugo dete, probala dojenje, ne ide opet, ok sama počela da dodajem dohranu koliko joj zafali i dete sitno napredno
A ti kao znas koji je procenat dojilja u nemackoj?Toliko mi idete na zivce sa tim dojenjem to je strasno.Kako ne kapiras ili ima ili nema!U mom slucaju na moju veliku zalost sa bebina dva meseca je oba puta mleko nestalo ni kapi i zato ne pricajte kad ne razumete da jednostavno nema!Mame ne odustaju lako od necega sto valja za bebu al pokondirene internet tikve ne kapiraju da nema mleka! I da formula je moje bebe spasila muka! Nije bas sve tako crno nista ne fali deci ako mama ne doji!
E bas da vam odgovorim ...mene u porodilistu nisu naucili da dojim- zamalo da dobijem mastit da nisam platila patronaznu sestru da dodje da me izmuze i dete je moralo da pije formulu tih dana.Problem je nastao jer mi je uvucena bradavica zbog apcesa koji sam dobila od udarca pre par godina i koji je kapsulirao i uvukao bradavicu...i koji nisam htela da operisem jer bi mi isekli sve kanalice i ne bi ni izlazilo mleko...dalje bebac nije znao da izvuce mleko...bilo je dranja i plakanja i onda sam uzela pumpicu i svaki dan po malo tako godinu dana...Muke tantalove ali sam uspela...P.S -kada je bio 4-5mes probala sam da ga dojim nocu u snu i uspevalo mi je ali preko dana tesko bio je navucen na cuclu i trebalo mi je vreme i opet plakanje i tako mi je lakse bilo sa pumpicom...Dakle moze da se doji i sa uvucenim bradavicama samo treba znati kako postaviti bebu i upornost i nemojte koristiti silikonske bradavice mnogo boli i beba se navuce posle nece sisu bez silikona ...Sve sam probala i sledece dete cu uspeti sada znam kako....Bolje je majcino mleko ali je muka bas velika i stres ko ima problem sa dojkama...i ko nema snage i zivaca bolje onda formula...
Večita tabu tema. Da li dojiš, zašto ne dojiš, zašto toliko dugo dojiš, zašto si se porodila na carski rez, zašto si manje majka ako nisi porodjena prirodno, zašto si manje majka ako ne dojiš?? Gomila gluposti! Porodila sam se dva puta na carski rez, moralo je tako! Dojila sam ćerkicu 2 godine, mogla sam tako! Sinčića i dalje dojim ima 5 meseci, može mi se tako! Dojim na javnim mestima i zabole me baš šta će drugi reći, vi jedete pljeskavicu na klupi u parku pa vas ja ne gledam sa čuđenjem! Ne tražim spomenik, niti da mi kliču, niti će da mi napišu pesmu, niti ću da izađem na dnevnik. Deca će da mi porastu, a ja ću isto biti MAMA kao i sve druge. Opustite se bre ljudi malo, puni ste kompleksa i mržnje, ne morate se pravdati nikome zašto je to tako i osećati se manje vrednim jer nije onako kako većina želi. Uživajte u životu i budite dobri roditelji, to je deci najbitnije.
e stvarno ste uzasne pojedine ,evo ja sam dojena beba i nista nisam naprednija od drugih.. dete treba da jede u tom je poenta. osudjivati nekoga zato sto ne doji je apsurdno i zalosno kao zena i majka pre svega. ko da ste u sektama mame dojilje.ako mislite da detetu date sisu sve ste uradile kako da ne.pozdrav
Strasno kakav si komentar ostavila! Sektasice? Zasto? Zato sto je neko ostavio komentar koji se tebi nije svideo! Vidi se da si iskompleksirana jako! Idi porazgovaraj sa nekim strucnim nemoj da svoje frustracije ispoljavas preko komentara! Niko te ne osudjuje zato sto ne dojis
ili dojis ali samo si se ti nasla prozvanom!Uzas.....
Savete za dojenje treba da daju strucna lica a ne nekakve "Tereze" koje su mnoge bebe dovele do ozbilhnih medicinskih problema.
Dojenje je izbor vecine majki jer je mnogo lakse, jednostavnije - nema pranja flasica, provere temperature i sl. Ne nosite sa sobom aparaturu, vec imate sve. Osudjivanje svih majki koje ne doje je krajnje sramotno.
Zakon ponude i traznje je nazalost banalizovan. . Skrenula bih paznju svim "Terezama" da je ljudsko telo mnogo slozeniji organizam. Nemaju svi isto razvijene mlecne zlezde, hormonski balans i sl.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »