Komentari za tekst "Evo kako je država porodiljama smanjila plate!"

Komentara
162
Ostavite komentar
Hoce al malo sutra ...
Da li je neko u slicnoj situaciji kao ja? Pre trudnickog bolovanja radila sam 5 meseci kod jednog poslodavca i 8 kod drugog bez dana pauze. Jer nisam menjala firmu, nego se menjao poslodavac. Kako se obracunava porodiljsko na 5 meseci ili na 13..?
Plate tih 13 meseci se sabiraju i deli se sa 18-za obracun porodiljskog, s tim sto ako je iznos manji od minimalca prva 3 meseca porodiljskog se isplacuje minimalac, a ostalih 9 meseci taj izracunati iznos. trudnicko se racuna po starom, prosek plate na koju ide prijava u prethodna 3 meseca.
Da li neko mozda zna kako ce se obracunati prosek, ako sam u okviru tih 18 meseci , 12 meseci bila na porosiljskom sa prethodnim detetom?
prethodno porodiljsko ULAZI u prosek 18 meseci
Mnogo trudnica je pisalo da prethodno porodiljsko ne ulazi u obracun, mada pravnik s kojim sam razgovarala kaze da bi trebalo, jer se i tada placaju porezi i doprinosi za primljene zarade.
Drzava unistava porodicu. Sramota! Nisam trudnica, kao majka sam potpisala peticiju. Sramota me je da zivim u zemlji koju vode ovakvi ministri i predsenik i premijerka.
https://www.peticije24.com/borba_protiv_smanjenja_plata_zaposlenim_porodiljama#u
Slučajno minus, izvinjavam se zbog toga inače podržavam peticiju!
Ovo je takva sramota, kako sada jedna zena da se usudi da ode na porodiljsko, kada jedva prezivljavamo i sa punim platama, a kamoli smanjenim. Mislim da zaista treba ozbiljno da se pozabavimo ovim problemom i da se ovo resava sto pre. Povecali kao roditeljski dodatak, ali zato nam uzeli plate. Sramota za drzavu. Umesto da rade na natalitetu oni sve suprotno. SRAMOTA, NEMAM KOMENTAR. ZELIM IM SVE NAJGORE.
U prevodu, ja necu primati dovoljno ni za pelene. Odusevljena sam!
Drage mame i buduce mame, kao sto vec znate zakon je katastrofa, zastitila se drzava, zastitili se poslodavci (a svi znamo da je mnogo zena prijavljeno na minimalac i da ostatak dobijaju kroz kes, tako da ce mame ako budu imale srece ziveti od minimalca,a najcesce od par hiljada dinara). Moze mnogo da se uradi samo sto mi nismo slozni i niko dok ga licno ovo ne pogodi ni ne reaguje. Ko nije otvorio to cuveno trudnicko bolovanje da Vam pomognem bar sto se tice papirologije.Predajete: 1. Resenje iz firme (sve isto rade kao do sada sto su radili-isto koje su oni predavali za porodilje), 2. Doznake o otvorenom porodiljskom bolovanju, 3. Kopiju licne karte 4. Kopiju kartice-da se lepo vidi broj racuna 5. Prve doznake o otvorenom trudnickom bolovanju (to iz firme samo da vam kopiraju,kopiju dostavljate) i 6. Formular koji tamo popunjavate.Svi u Beogradu predaju u 27. marta, Sekretarijat za socijalnu zastitu, kancelarija 35.
O svašta, 100 papira. Živim u Sloveniji, otvorila sam ga za 3 min. imajući jedan papir.
Sram ih bilo! Zalosnoo!!
Postoji peticija protiv ovog zakona, potpisite je.
https://www.peticije24.com/borba_protiv_smanjenja_plata_zaposlenim_porodiljama?utm_source=whatsapp
Ove pobune u komentarima su bezvredne ako se ne reaguje javno, na primer na fejsbuk profilima. Zatim pisite novinama, ja osim na Bebcu nigde nisam procitala o ovom sramotnom zakonu. Ovo je van svake pameti, pa ispada da neke zene nece imati ni minimalac, od cega da se preziviiii? Drugo, niko ne zna kako ce ovo funkcionisati, cak ni poslodavci, a radim u velikoj drzavnoj ustanovi i tamo niko ne zna da mi objasni kolika ce mi biti plata na porodiljskom, ko otvara porodiljsko bolovanje...
sama otvaras porodiljsko bolovanje a to sto ne znaju da ti izracunaju znaci samo da imate zaposlen nekompetentan kadar.
Plata mi je bila 38 000, porodiljsko cu primati 10 000 din. Svaka ti cast Vucicu, svaka cast drzavi ...
http://www.b92.net/mobilni/biz/1436655 A evo gde su mu zavvrsile pare koje su zakinute mamama
Ovo je žalosno i bedno! Je l' tako podsticete natalitet, predsednice????
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Deca, naročito adolescenti, koji provode mnogo vremena onlajn imaju problem s težinom, a radi se o dva ekstrema »
Kokosovo, pirinčano, sojino, bademovo mleko roditelji ne bi trebalo da daju deci mlađoj od pet godina »
Pripremite svoju decu na sezonu hladnih dana. Dajte njihovom organizmu da se prilagodi na najbolji mogući način »
U slučaju da se u celoj zemlji pogorša epidemiološka situacija, nastava će se odvijati na daljinu »