Komentari za tekst "Kako je država smanjila naknade porodiljama"

Komentara
168
Ostavite komentar
racuna se 18 meseci pre prvog otvaranja trudnickog.
Ja sam razumela da se trudicko ne racuna, nego 18 meseci pre trudnickog
da li ceo period trudničkog bolovanja uopšte ne ulazi u prosek tih 18 meseci koji se uzimaju za obračun proseka za porodiljsko bolovanje tj. da li se svaki mesec na trudnickom računa - obračunava kao 0 (nula), ILI se za obračun porodiljskog uzima prosek 18 meseci PRE otvaranja trudničkog??
I mene ovo interesuje. Da li neko ima odgovor?
Ovo je toliko ponižavajuće.
Mene zanima da li ce Bebac nesto preuzeti povodom toga,recimo da zakaze sastanak sa ministarstvom,i da pokusa u ime svih nas trudnica i porodilja da obori ovaj zakon,jer po svemu sudeci kako su krenuli da nam otimaju nase tesko zaradjene pare,necemo moci ni pelene deci da kupimo.
Hoce al malo sutra ...
Da li je neko u slicnoj situaciji kao ja? Pre trudnickog bolovanja radila sam 5 meseci kod jednog poslodavca i 8 kod drugog bez dana pauze. Jer nisam menjala firmu, nego se menjao poslodavac. Kako se obracunava porodiljsko na 5 meseci ili na 13..?
Plate tih 13 meseci se sabiraju i deli se sa 18-za obracun porodiljskog, s tim sto ako je iznos manji od minimalca prva 3 meseca porodiljskog se isplacuje minimalac, a ostalih 9 meseci taj izracunati iznos. trudnicko se racuna po starom, prosek plate na koju ide prijava u prethodna 3 meseca.
Da li neko mozda zna kako ce se obracunati prosek, ako sam u okviru tih 18 meseci , 12 meseci bila na porosiljskom sa prethodnim detetom?
prethodno porodiljsko ULAZI u prosek 18 meseci
Mnogo trudnica je pisalo da prethodno porodiljsko ne ulazi u obracun, mada pravnik s kojim sam razgovarala kaze da bi trebalo, jer se i tada placaju porezi i doprinosi za primljene zarade.
Drzava unistava porodicu. Sramota! Nisam trudnica, kao majka sam potpisala peticiju. Sramota me je da zivim u zemlji koju vode ovakvi ministri i predsenik i premijerka.
https://www.peticije24.com/borba_protiv_smanjenja_plata_zaposlenim_porodiljama#u
Slučajno minus, izvinjavam se zbog toga inače podržavam peticiju!
Ovo je takva sramota, kako sada jedna zena da se usudi da ode na porodiljsko, kada jedva prezivljavamo i sa punim platama, a kamoli smanjenim. Mislim da zaista treba ozbiljno da se pozabavimo ovim problemom i da se ovo resava sto pre. Povecali kao roditeljski dodatak, ali zato nam uzeli plate. Sramota za drzavu. Umesto da rade na natalitetu oni sve suprotno. SRAMOTA, NEMAM KOMENTAR. ZELIM IM SVE NAJGORE.
U prevodu, ja necu primati dovoljno ni za pelene. Odusevljena sam!
Drage mame i buduce mame, kao sto vec znate zakon je katastrofa, zastitila se drzava, zastitili se poslodavci (a svi znamo da je mnogo zena prijavljeno na minimalac i da ostatak dobijaju kroz kes, tako da ce mame ako budu imale srece ziveti od minimalca,a najcesce od par hiljada dinara). Moze mnogo da se uradi samo sto mi nismo slozni i niko dok ga licno ovo ne pogodi ni ne reaguje. Ko nije otvorio to cuveno trudnicko bolovanje da Vam pomognem bar sto se tice papirologije.Predajete: 1. Resenje iz firme (sve isto rade kao do sada sto su radili-isto koje su oni predavali za porodilje), 2. Doznake o otvorenom porodiljskom bolovanju, 3. Kopiju licne karte 4. Kopiju kartice-da se lepo vidi broj racuna 5. Prve doznake o otvorenom trudnickom bolovanju (to iz firme samo da vam kopiraju,kopiju dostavljate) i 6. Formular koji tamo popunjavate.Svi u Beogradu predaju u 27. marta, Sekretarijat za socijalnu zastitu, kancelarija 35.
O svašta, 100 papira. Živim u Sloveniji, otvorila sam ga za 3 min. imajući jedan papir.
Sram ih bilo! Zalosnoo!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »