Komentari za tekst "Kako (ne) odustati od dojenja?"

Komentara
157
Ostavite komentar
prelep tekst...
ja sam dojila bebu 3 mjeseca ustvari više se izdajala nego dojila. zbog komplikacija na porodjaju prvih 15 dana je bio u inkubatoru pa sam ja i prvo počela izdajati pa tek onda dobiti. Kad smo došli kući najgore mi je bilo kad neko ulazi i pita:" je l' dojis?". muka mi je bilo od tog pitanja. znam da žele da vide bebu ali nikad mira nije bilo. zato kad sledeće dete rodim odredicu vreme posete jer sa ovom bebicom i sad imam grižu savesti što nisam uspela duze da dojim.
Bolji tekst odavno nisam procitala.Odmah se osjecam lakse jer ovo "moras" sam sve prosla.
Preduvan tekst
Bravo bravo bravo!!!!! Niko ne zna bolje od vas kako se osecate i kako volite da zivite! Kada je mama zadovoljna i opustena - bebi je najlepse na svetu, ma bolje od toga ne moze!
E hvala Bogu na jednom pristojnom i humanom tekstu. Mora samo da se umre.
Divnooo!
Nikada nemojte odustati!Budite uporni!
Pa da... ne moramo brinemo o svojoj bebi onako kako je za nju najbolje vec onako kako je nama najlakse, jer smo postale emancipovane i sebicne i trebamo da brinemo o kilogramima, snimio, godinama i karijeri. Predpostavljam da onda ne moramo ni da vaspitavamo decu kao skromne i postene ljude jer je i to tesko kao i sam cin radjanja... E pa, drage buduce mame, sve ovo i jos mnogo toga MORATE, jer kad budete videle svog malog andjela, shvaticete da je to jedini pravi nacin.
Kad mi he pojeo bradavice videla sam mesoždera i vise sam ga se plasila u prvih par dana nego sto sam uzivala. Tako da se nista ne mora sem da se umre. Ima prednosti u odnosu na formulu i to svi znaju. Dojenje nije preduslov za dobro majcinstvo. I ne mora da bude moranje, nego zelja i mogucnost majke. Moja baba je dojila mamu 18 meseci, a ujaka jedva 6. Sa ujakom, koji je mladji, nije mu bilo dovoljno vec sa 4 meseca. I sta cemo sad? Mene je umalo dovelo do post porodjajne depresija, i bila sam spremna da odustanem. Uspela sam u poslednji cas, posle 2.5 meseca muka i 2 mastitisa. Da li bi zbog toga bila gora majka, nego sto sam sada sto ga dojim 13.5 meseci? Ne bih rekla, jer ne bih radila nista drugacije nego sto sada radim.
Bas je zalosno ako ti majcinstvo vidis kao moranje
Ti si bre zeno prsla!!!!!!!!!!!
Kakav debil od zene!
Jadni vi ako vam je zivot moranje... Onda pokusajte da morate da shvatite ovaj tekst.
Nije poenta price da ne brinemo o bebi,vec da brinemo onako kako mi mislimo da je najbolje za nju,a ne da nam drugi sole pamet. I da,treba i da brines o sebi,nikome ne treba luda i frustrirana majka.
Hvala od srca na ovom tekstu!
Takodje, od toga MORAS da dojis, da budes uporna sam sebi i bebi napravila tenziju i nervozu ....i to moras cak i nije bilo od mojih najblizih ( muza i roditelja) vec od ostalih sa strane.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »