Komentari za tekst "Kako (ne) odustati od dojenja?"

Komentara
157
Ostavite komentar
Merim bebu vagom pre i posle dojenja.
Stavljaj dete češće na sisu,pa da vidiš kako ćeš imati. Ne može se novorođenče stavljati na 3-5 sati i očekivati da se ima mleka. Stavi je na sat, pa da vidiš koliko ćeš imati, a kad ti nadođe mleko posle produžuj vreme između podoja.
Ali kako znate koliko je beba posisala? Ne osuđujem što dajete dohranu, nego sam i ja u večitoj dilemi da li je bebi dovoljno mleko koje posisa. Pritom su mi rekli da ono što pumpicom izvučem nije merilo koliko stvarno ima mleka jer beba izvuče i obo što pumpicom ne možete. Dešavalo mi se sa prvim detetom da izvučem po 30ml samo, a on je prvih nekoliko meseci dobijao po kilogram za mesec dana. I drugo sada samo dojim, ali kako još uvek nismo bili na prvoj kontroli naravno pitam se da li je dovoljno
Predivan tekst. Tuzno je kako mi zene najvise osudjujemo jedne druge.
Kad pročitam vaše komentare vidim koliko sam ja srećna, jer nama dojenje od početka ide bez apsolutno ikakve muke i problema. Baš nam predstavlja uživanje.
Kad pročitam vaše komentare vidim koliko sam ja srećna, jer nama dojenje od početka ide bez apsolutno ikakve muke i problema. Baš nam predstavlja uživanje.
Dojiti svoju bebu je jedna od najlepsih stvari na svetu ali tek kad se nauce i mama i beba,kad prodju stresovi i pocetni bolovi. Svaka mama zeli svojoj bebi najbolje ali na zalost nema svaka mama dovoljno mleka. To je nesto sto vecina zena koje samo doje ne mogu da shvate i daj boze da nikad ni ne shvate koliko je tesko kad zelis da podojis bebu a ona odbija siku ili pocne da sisa a rasplace se jer nema mleka koliko ona zeli. Moja beba je rodjena carskim rezom i tek posle 5 dana je prvi put sisala,do tada nije ni znala sta je sisa pa za nju to nije bilo "najprirodnije". Uzasno tesko je bilo privoleti je, pa silikonsku naci odgovarajucu i evo sad ima 4 i po meseca i siki samo ujutro,ja se izmlazavam pa joj pripremim jos jedan ili dva obroka mog mleka a ostali je na dohrani. I mislim da ni ja a ni jedna druga mama nije zbog toga sto nema dovoljno mleka manje mama od drugih.. kroz sta samo prodjemo i koliko truda i upornosti dajemo posto dojenje na zalost nije vise najprirodnija stvar na svetu. Savet svim mama - probajte,trudite se,necete pozaliti ako uspete a ako ne uspete nista manje mama necete biti svojoj bebi ❤
Slažem se s pojedinim mamama moja bebica ima šest meseci sisa od mene, ali od početka smo i na humani! Nemam odpočetka dovoljno mleka! Nebitno kako hranimo našu decu! Bitno je da smo svi srećni i zadovoljni! Ko ima mleka svaka čast a ko nema treba ga podržati! Govorim iz ličnog iskustva! Nas koje decu dohranjujemo gledaju kao neodgovorne mame u fazonu da oće imala bi! Dosta mi je tih komentara! Žene moje uživajmo u onome što nam je bog dao! Ja sam moju princezu čekala dvanaist godina! Pozdrav
I ja sam dugo čekala da dobijem bebu, i sada beba i sisa i pije adaptirano mleko, i uopšte ne smatram da sam loša mama zbog toga i osuđujem žene koje nas osuđuju!
Odlican tekst. Sve objasnjeno.
Pročitala sam sve komentare... Sve je rečeno, osim jedne stvari - mame koje se hvale kako doje svoju decu više od godinu dana, koja je svrha toga što radite? Da li vam je neko nekada rekao da od toga dete nema nikakve koristi?
Jeste majčino mleko najbolja hrana za bebu, ali, prvih 6-9 meseci, posle toga majčino mleko nema efekta. Naravno, ako mama ima mleka, neka beba doji, ali, nema potrebe da se time hvališete i omalovažavate druge žene, jer, ništa bolje ne činite za svoje dete od drugih mama. Uživajte, ali, nemojte misliti da ste neka superiorna bića.
Toliko! Ako ne verujete, pitajte pedijatre.
Žena ne može baš da bira do koliko meseci od porođaja će imati mleka, i sasvim je u redu da je kod neke to kratak period, kod neke duži.
Znači, mame koje doje bebe do 2 godine su dobre mame, one koje nemaju mleka su loše, a njihova deca neće biti dovoljno zdrava i pametna? Super :-)
Evo da ti pedijatar odgovori, mlatiš gluposti. I do druge godine da se dete doji ima itekako efekta, daleko od toga da nema. Ne znam koji to pedijatar tvrdi suprotno?
Preporuka svetske zdravstvene organizacije je da se dete doji do 2. godine.
Ja nisam nikoga pljuvala nego sam lepo objasnila svoje mišljenje, a sve zbog toga što sam pročitala komentare u kojima žene omalovažavaju druge žene, jer, one svoje bebe doje preko godine dana, pa i 2, a ostale koje to ne rade, iz bilo kojeg razloga, su manje vredne žene, loše majke, sebične i slično. Žao mi je ako se nismo razumeli.
Mislim da niste u pravu. Bebe itetkako imaju koristi od dojenja preko godine dana. Pedijatri, bar oni sa kojima sam se ja susrela, nisu uopste strucni za dojenje. Svaka cast svakoj zeni koja ne osutane od dojenja rano. Treba to podrzavati. A mlijeka ima dok god dijete doji. Ja nazalost nisam uspjela u dojenju, zbog neinformiranosti, pogresnih savjeta itd. ali mi to ne daje za pravo da pljujem po zenama koje doje, ali ni obrnuto ne bi trebalo biti.

Lijep pozdrav
Odlican tekst!
Moja beba je na adaptiranom mleku i period pokušavanja dojenja je bilo kao terorisanje. Vodila sam se raznim tekstovima i internet savetnicama, ali ništa. Preporodila sam se od kako je dohranjujem. Izdajala sam koliko sam imala, više ni to nemam i sve se bolje osećam zbog toga, nije moja krivica, znam da sam se trudila. Kada vidim da mi je dete zdravo, jako i srećno, ništa mi više nije bitno.
Shvatila sam da detetu treba majka, odmorna zdrava i srećna, a ne samo sisa. Bolja sam majka od kako je isključivo na adaptiranom, jer dok smo se trudili da sisa ne zna se ko od nas dve je više plakala, a dok sam se izdajala da bih joj davala moje mleko više sam se družila sa izdajalicom i sisama nego sa bebom. Shvatila sam da nije vredno i posvetila se detetu.
hvala psihologu na jacanju mog samopouzdanja... dosta toga iz ovog teksta sam znala i radila... Pavle ima 16 meseci i jos uvek siska, naravno da ce to raditi dok god bude zeleo... "okolina" i babe neka pricacu sta god zele, meni je najbitnije sta Pavle zeli. Pozdrav svim mamama..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »