Komentari za tekst "Opasni Bisfenol u bebi flašicama!"

Komentara
134
Ostavite komentar
Ova hemikalija je, po mišljenju nekih naučnika kriva za autizam: http://www.decijaplaneta.com/novo/magazin_detaljno.php?tip=magazin&IDs=1697
Mene smao interesuje da li je tog BISFENOLA imalo i da lu tada znali za njega kada smo mi odrastali, danas nas naučnici ubiše sa raznim glupostima i sve što više vodimo računa o zdravlju deteta deca su bolešljivija jer ih držimo pod staklenim zvonom. Ja sam se hranila na flašicu do 4 godine svako jutro keks i mleko i ne fali mi ništa jednom u životu sam primala inekcije. Prema tome samo je pitanje da li detetu odgovara silokonska ili kaučuk cucla, to je stvar deteta i ukusa u ustima, ima dece koja se gade na silikon. I za to sam da se koristi staklena flašica za hranu a plastična za vodu i sokove zbog zagrejavanja.
Kupih Tommee tipee explora kašičice za hranjenje bebe baš iz razloga što je na ambalaži naznačeno da je BPA FREE, ali kada sam otvorila pakovanje, na dršci istih stoji oznaka da je izrađeno od plastike kategorije 7 (u onom reciklirajućem trouglu). Kako sad to?
ja sam koristila avent air flex, srecom ne dugo, jer ima bisfenol A, a onda sam zamenila sa Avent 0%BPA. Treba paziti, ali sta da se radi kad nisi upucen u to.
kome se mogu obratiti da zamenim AVENTOVE BPA flasice, AVENTOVIM BPA FREE, 0%,ili da mi vrate novac...ovo je sramota, trujemo nasu decu... PREDUZMITE NESTO!!
IBACIMO aVENT I DRUGE PLASTICNE FLASICE, DUVANSKI DIM, SMOG, MARGARIN, SMOKI I DRUGE GRICKALICE, MC DONALD PROIZVODE I UOPSTE INDUSTRIJSKU HRANU PA CAK I RAZNORAZNE KASICE KOJE KUPUJEMO U RADNJI I TIME HRANIMO NASE BEBICE, -A UBACIMO MINIMUM TRI SATA U PARKU ILI NA PERIFERIJI GRADOVA, SPORT I SMEH VISE NEGO NAPETOST PA NE DA CE NAM DECA BITI ZDRAVIJA NEGO CE MO I MI BITI STOGODISNJACI........................
Pre neki dan u Lili-ju u Lazarevcu nadjem Baby Nova flasice sa oznakom 07 u trouglicu a kad sam cuo ovu vest, ovih flasica u Lili-ju nije bilo. Pa ko je ovde lud?! U apoteci kad sam se raspitivao, preko telefona, umalo me ljubazan zenski glas, nije oterao u pm...
Radi se o svim flasicama koje su od prozirne plastike osim ako nije naznaceno da su BPA free. Ne znam zasto svi govore samo o Avent flasicama...BTW, Avent na svom sajtu navodi da za americko trziste proizvodi BPA free plastiku, jer naravno nisu ludi da izgube najbolje trziste ali nigde, ama bas nigde nije receno da je njihov proizvod povucen iz upotrebe, sto naravno ne znaci da nije stetan. Ako se malo pogleda geneza slucaja sve je zapocelo od Whole Foods lanca supermarketa koji je gle cuda prodavao svoje flasice od "sigurne" plastike...
BPA je koliko sam saznala sastojak koji se dodaje plastici da ima providan i sjajkast izgleda, tako da i pored AVENTa moze seocekivati da i druge plasticne flasice sadrze ovaj sastojak. Ja iskreno ne vidim poseban razlog za zabrinutost, jer je veci rizik da iste flasice iskuvavamo i podgrevamo vodu i mleko u mikrotalasnoj...a o tome se ne vodi racuna. U svakom slucaju, treba paziti i ukoliko ste u mogucnosti kupiti flasic koje smatrate najboljim za vase dete...
Dragi Dejane,
na veliku zalost ova cela prica oko BPA nije prenaduvana. To je realnost. Stvar je javna, pogledaj na aventovom i nukovom sajtu. Jedino je ljudima tesko da prihvate takvu grozotu zato sto ne mogu da veruju da se tako nesto desava u 21. veku.
Jako mi je zao tog deteta iz Panceva pre svega sto ima neosvescene roditelje. Iz tvoje price se vidi da vec sada ima minimum tri faktora rizika. Mamin i tatin pusacki dim, zatim zagadjenu okolinu i maminu losu ishranu koja utice na los kvalitet mleka. Cetvrti faktor su AVENT flasice. Sto vise faktora to vise rizika. Ja bih na tvom mestu kupila par staklenih flasica i poklonila toj bebi. Mami i tati ne mozes da zabranis da puse, i verovatno ne mozes da im kupis veci stan u drugom gradu, a ono sto mozes je da im poklonis staklene flasice. Uradices jedno plemenito delo i bices neopisivo srecan kada budes video to dete kako raste, kako je zdravo i kako si uradio jedinu stvar koju si samo ti mogao da ispravis.
Prenaduvano!
Rodi se beba i yivi i odrasta u Pancevu... Roditelji zive u podstanarskom stanu od 35 kvadrata i oboje su pusaci... Otac, dok je bio u Vojsci pojeo je 526 konzervi hrane... Majka najvise voli BigMac i Coca-colu... Zar mislite da je dovoljno da svom bebcu promenite Aventovu i bilo koju drugu flasicu? Razmislite
kupite staklenu fasicu i kraj! stalko je svakako daleko zdraviji i higijenskiji materijal i laksi za odrzavanje!
kako da budemo sigurni da avent flasice,koje se prodaju kod nas sa oznakom bpa free,su zaista bpa free,a pritom nemaju original znak,koji sam videla na njihovom sajtu,vec samo pise bpa free.Ipak je ovo srbija i ne bi se cudila da se u nekoj garazi pakuju i pravi ambalaza bpa free?!!!A,tek o neljubaznosti pojedinih apoteka,kad sam trazila bpa free flasicu necu ni da komentarisem.
kako da znamo gde imamo da bkupimo prave flasice,zasto se nisu povukle sa trzista vec nam truju decu,jer nasa deca ocigledno im nista neznace a znaju da govore da nema dovoljno nataliteta.sta ce se desiti deci koje su koristile te flasice
Za sve mame koje misli da je vest o BPA marketinski trik, neka odu na AVENTOV i NUKOV zvanicni sajt. Oni sami priznaju da su proizvodili flasice sa BPA i da su ih dobrovoljno povukli jer su stetne.
Ako postoji i 0,00001% sanse da vam se dete u buducnosti razboli od pomenutih bolesti, na vreme to sprecite koristeci staklene flasice. Ako u vama postoji bar trunka sumnje da su flasice stetne na odma ih bacite i kupite staklene da se ne bi kasnije GORKO kajali a vase dete se mucilo sa pomenutim bolestima.
Interesantno je kako niko ne pominje cucle varalice i cucle na flasicama, plasticne kasicice, plasticne sudodice za bebe...........Sta da radimo sa njima? Da li neko zna?
strasno...upravo sam proverila flasice moje bebe i ispada da sve sadrze tu opasnu supstancu...grozno,jako se ruzno osecam zbog toga....zasto pre nisu objavili ovo nego sad kada ih vec skoro u svakom domacinstvu ima!!!! Ne mogu da verujem da u srbiji dozvoljavaju uvoz i prodaju!!!PO meni je ovo ravno zlocinu!!!
Primetila sam i na Nukovim flasicama oznake PC i broj 7 u "trouglicu",bez obzira sto nisu pomenute u ovom clanku. Na njihovom sajtu sam procitala od cega se prave njihove flasice i svuda se napominje da su od neskodljivih sastojaka.E,sad da li jeste tako ili nije?
Boze,zar je moguce....ajde sto nas truju,ali nasu decu........gde ce im dusa.......
daleko bilo,prvo truju pa objave...sve to na el.stolicu!!!!!!
Jedno pitanje...imam Nuk-ovu staklenu flasicu, ali ona ima jedan plasticni deo-drzac za cuclu...ambalaze nema jer je kupljena u apoteci.....e sad da li bi i taj mali deo mogao da sadrzi BPA?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »