Komentari za tekst "Opasni Bisfenol u bebi flašicama!"

Komentara
134
Ostavite komentar
Ja sigurno ne bih da eksperimentisem na svom detetu. Samo mi je cudno sto je povlacenje i zabrana prodaje flasica sa BPA koja je u Severnoj Americi aktuelna od sredine 2007., odjednom sada 2010. postala pitanje broj 1 ovde. Ako o tome postoje saznanja 3 godine unazad, zasto javnost nije ranije upozorena. 3 generacije beba su mogle da ne budu izlozene dejstvu bisfenola.
Cinjenica je da ni jedan od proizvodjaca zvanicno nije povukao flasice sa BPA i da stoji iza kvaliteta svojih proizvoda (sto naravno ne znaci da nisu stetne). Sve dok se propisi ne promene kao u US i Kanadi flasice sa BPA ce se legalno prodavati i u Srbiji i u EU.
Na roditeljima je da odluce sta je bolje za njihovu decu...
I NUK ima oznaku ''07''!!!
@ Tatjana: pa naravno... sve mi to jako lici na zasicenje trzista jednom vrstom proizvoda i potrebu da se plasiraju drugi, a koja ciljna grupa je najpogodnija nego zabrinuti roditelji! mada moram da priznam, iako mi je sve ovo prilicno jasno, nisam spremna da sa detetom rizikujem i skroz se oglusiom o upozorenja, kao i pretpostavljam mnogi od nas... kupujemo ono sto plasiraju, i to bukvalno, vrlo svesni toga sta rade...
Svaka cast urednicima Bebca pa su pokrenuli ovu temu, kao buduca mama mogu samo da se zahvalim na vise nego korisnim informacijama.
Pa o tome se i radi. Zameniti za komplet nekog drugog proizvodjaca...
nisu sve Tommy Tippy flasice BPA free, ali ima ih u Enci Menciju, pise 100% bpa free na njima... pogledajte...da li to znaci da ni Nuk ne valja??
Uzas! I ja koristim sve Aventovo od rodjenja deteta i cucle i flasice i pumpicu za grudi i sterilizator. Sta sad sa tim? Prvo kolika je steta naneta mom detetu zbog toga, a drugo i finansijski koliko sad para treba da ulozim da zamenim komplet opremu za drugog proizvodjaca...dok ne stigne neko novo saopstenje kako je i kod tog drugog proizvodjaca nadjeno nesto stetno...stvarno nemam reci!
Upravo sam pogledala Chicco flasicu i casicu, na obema nasla trougao sa br. 7 i PC! Znaci da i njihovi proizvodi sadrze BPA! Na Nubby casici stoji neka druga oznaka - mozda su oni ispravni? Bar za sada, dok ne otkriju nesto novo...
Anita, ja takodje zivim u zemlji EU koja bi trebalo da ima neke standarde ali ni ovde ne mogu da se nadju BPA FREE flasice. Ja planiram da ih narucim preko interneta. To bi moglo da bude trenutno resenje za buduce roditelje bilo gde u svetu a sto se tice srbije treba da se donese novi zakon o kvalitetu uvoza bebi opreme. Savet: kontaktirajte svog narodnog poslanika, pisite peticije... niko nece da spreci uvoz ako nema zakona.
Povlacenje flasica sa BPA je u Americi pocelo jos 2007. Pitam se samo zasto je trebalo 3 godine da o tome pocne da se prica i ovde, ako je to zaista toliko stetno?
Uzas! Imam bebu u od 5 meseci i od rodjenja koristim "Avent" flasice,muzilicu i varalice....veliko razocarenje u proizvodjaca! A kao majka jako uplasena i razocarana u nas sistem!Pozdrav!
Nasla sam BPA FREE Aventove flasice u TC Ušće, Enci Menci. Ali onda sve druge treba povuci iz prodaje!!! I sta sad??? Koristila sam ih 13 meseci....
Prosto sam sokirana i zapanjena. Pogotovo za Avent. Kad dodje beba na svet, mi roditelji uvek mislimo najbolje pa se zaletimo i tako uzmemo njaskuplje misleci da je najkvalitetnije. Umirem od brige jer je moja beba koristila Avent flasice. Nemam reci...
haj,ja imam cerku 14 mjeseci i koristim avent flasice, i na flasicama ne satoji, 0%BPA?jesu li ove flasice sto nestoji nista na njima stetne za zdravlje moje cerke?.
Ja sam oduvek koristila NUK, i vidim da ih nema na spisku, generalno sam jako zadovoljna njima.
Ja,evo,zivim u inostranstvu i koristim Avent flasice i bas nigde nisam nasla da ne sadrze taj BPA!Da navedem samo,zivim u zemlji EU!
Da li postoji neko saznanje o Kikovim flasicama?
Ovo je katastrofa.Koristila sam AVENTOVe flašice za svog petogodišnjeg sina,a pošto mi je uskoro termin kupila sam i za drugu bebu.Nigde nema oznake da su BRA0%.Sad ne znam šta ću da radim....Slažem se sa Jelicom i nadam se da ćete uspeti da nas uputite na pravu adresu za kupovinu ispravnih proizvoda
Bravo Sladjana! I ja koristim za moju bebu Boni suprims. Odavno sam naucila da izvikano ime ne znaci i kvalitet.
Dragi urednici,
Verujem da bi vam svi roditelji bili zahvalni kada bi nam naveli prodajna mesta u kojima mozemo kupiti flasice bez BPA, posto u tekstu kazete da ste istrazivali stanje na nasem trzistu. Tako bi mi bili sigurni da su kupljene flasice zaista bez bisfenola, a ustedeli bi nam i vreme. Unapred hvala
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »