Komentari za tekst "Opasni Bisfenol u bebi flašicama!"

Komentara
134
Ostavite komentar
Nemogu da verujem samo nam truju decu, ja sam dete odhranila na Aventovim vlašicama i lažama, ovde u zemlji neko grdno zgrće pare na deci i robi sumnjivog porekla, uništavaju našu budućnost. Zarad profita spremni su na najgore kako ih nije sramota gde će im duša. Nemam reči.
A ko zna da li te druge koje su BPA free imaju neke druge sastojke koji nisu pozeljni?

Okruzeni smo gomilom stetnih, otrovnih, kancerogenih...materija, ne mozemo se od svih sacuvati.

Koristim priliku da vas jos nesto posavetujem:
Pampers pelene (i slicne) su prepun hemikalija, a svi ih koristimo. Od kada su iz Pampers-a poceli da ispadaju kristali za skupljanje vlage (iz svakih), krenuli smo da trazimo neke bez kristala... za sada su najbolje Bony Suprims - iz njih nista ne ispada, najdeblje su i ne propustaju. Jedino sto su malo deblje, al ko misli o zdravlju to ne treba da mu puno znaci.
Evo jedno dodatno malo uputstvo: BPA je ucvrscivac za plastiku koja je na bazi polikarbonata, ako pronadjete oznaku na ambalazi, to je onaj trougao sa strelicama i u njemu ili pored njega je oznaka PC ili broj 7, to znaci da je plastika od polikarbonata i da sadrzi BPA. Isto tako BPA se dodaje i u premaze za limenke, tako da deci ne treba davati hranu koja je pakovana u limenu ambalazu, a odrasli treba da je izbegavaju, tj, da ne baziraju svoju ishranu na proizvodima koji se pakuju u limenu ambalazu. Sve ostale vrste plastike koje imaju oznaku od 1 do 6, ili neku drugu skracenicu: PET, PE, PP..., nisu od polikarbonata i ne sadrze BPA. Nemojte dizati paniku oko pica u plasticnim flasama, te flase su od polietilentereftalata.
Dobro ste se setili da pokrenete ovu pricu. Ovi svi proizvodjaci odavno ne proizvode flasice sa BPA, a preostale zalihe uvaljuju zamljama treceg sveta, gde i mi spadamo. Ako mene pitate i domace distributere treba pozvati na odgovornost, jer ih garantovano dobijaju po ektra snizenoj nabavnoj ceni!
Za roditelje: koristite samo staklene ili ove obojene flasice koje su od polipropilena!
Nije mi jasno po cijem nalogu je staklo izbaceno iz upotrebe u cuvanju prehrambenih proizvoda. Jedno su flasice, ali pogledajte oko sebe - voda u plasticnim flasama, pica i sokovi takodje, hrana se pakuje u plastiku, itd.
A hvala Bogu, ovde kod nas sve moralista do moraliste, pa se plasim da nasi proizvodjaci hrane vode racuna o tome ima li u njihovoj plastici BPA i slicnih sran*a. Ako se Bog ne smiluje, nema nam pomoci.
Preporuka za mlade mame: kupujte staklene flasice - NUK ili slicno (sta nadjete) i nema sekiracije (ako ih neispustate iz ruku).
Cekam rodjenje bliznakinja i kupljeni su svi proizvodi od Aventa i to sve x2. Jos su ne otpakovani. Kome se obratiti da se isti zamene za one sa BPA 0%? Molim Vas za pomoc!
Pa užas! Sad sam u panici, jer sam sa Aventom prošla i odrastanje prvog deteta i sad sa bebom od 11 meseci! I šta sad? Kakve su posledice, zna li neko? Napominjem da su mi oba deteta devojčice.
ja ću odlepiti!kako god uradiš ne možeš biti siguran da je ok!znači sad ni Aventove ne valjaju!?živa sam se isprepadala!užas!baš sam se iznervirala!
I mi koristimo Tommee Tippee flasice, ali na dnu flasice nalazi se trougao i oznaka PC. Mislila sam da su one BPA free, ali prema navodima u vasem tekstu, izgleda da i one sadrze BPA. U nedoumici sam, jer citam komentare od Ivane, koja koristi iste flasice i kaza da su BPA free, a ja sam naslu tu oznaku PC.
Nuk ima oznaku #7, tako da i njih treba izbegavati, za Chicco nisam cula. Briga njih za zdravlje nase dece, samo ih interesuje profit a na kome se najvise zaradjuje nego na deci.
Ja sam cula za ovo jos pre nekog vremena i presla na Tommy Tippy flasice, neki britanski proizvodjac je u pitanju... one su 100% sve BPA free... jedino me zanima, ukoliko neko mozda zna, gde mogu da se kupoe AVENTove BPA free varalice? dete nece ni jedno drugu... :(
@Danijela

tekst je rezultat istrazivanja u vezi sa BPA i navode se one flasice ciji su proizvodjaci prestali da ih prodaju. A sve u vezi sa ostalim flasicama je identicno kada je u pitanju Bisfenol.

Znaci, moraju imati oznaku BPA FREE, BPA 0% ili slicnu...

Ukoliko imate nedoumica pogledajte na webu da li je Vasa flasica BPA free ili ne.
zato ja koristim staklene flasice...a kada beba bude porasla da sama drzi flasicu znace i da se cuva da se ne udari..a i ako se malo udari...ne moze da bude strasnijr od toga da koristim plasticne flasice i da stalno razmisljam o tome ima li u njoj tog BPA...
Sta je sa Nukovim i Kikovim flasicama?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Uvek slušajte svoje telo i pružite mu negu i pažnju koju zaslužuje »
Recept za neverovatno ukusnu tortu koja se pravi za samo 10 minuta »