Komentari za tekst "Opasni Bisfenol u bebi flašicama!"

Komentara
134
Ostavite komentar
U Aksi ima flasica AVENT bez BPA,NARAVNO SKUPLJE SU!
A šta sadrže plastične flaše 'Vode ROSA' koju moje dete pije ???
Sve Aventove i Tommee tippee flasice koje imam kupljene su pre godinu dana i svih 8kom(avent)+4kom(tommee tippee) na razlicitim mestima - na svakoj ima BPA free oznaka...to nije nista novo i odavno je sredjeno...
staklenu flasicu sam koristila, al sam ja razbila slucajno jedno pet,a toliko i moja beba, tako da stvarno covek vise ne zna sta da radi.... ima ih u apoteci:)
Interesne grupe koje vode ovu zemlju ne prezaju od toga da i ta bezgrešna stvorenja izloze riziku zarad ličnih materijalnih dobiti.Prenerazen sam i totalno dezorjentisan.Nemamo pravo da rizikujemo iako neko u komentarima pominje marketing.Svi bi trebalo da izvršimo neku vrstu pritiska na odgovorne za dečiju zaštitu kako bi animirali što veći broj roditelja i naravno i nas,baba i deda zabrinutih za svoje mezimce od par meseci.
Jos malo pa ce nam servirati pricu da i Pampers pelene ne valjaju,ili sta vec.Strasno.Nije cudo sto nam opada natalitet.A poznato je da se u Srbiji prodaje sve ono sto je na zapadu zabranjeno.Prvo puste ljude da se truju,pa onda tek toboze saznaju za otrovne supstance.
I šta sad?Izneseš celu trudnoću,porodiš se,brineš se o bebi najbolje što znaš,trudiš se da joj nabaviš najkvalitetnije(a svi znamo koliko je to finansijski teško) i opet na kraju ne valja.ispada da pored sve muke radiš pogrešno i da si je trovao????Ispada da su flašice,cucle,sterilizatori svih proizvođača loši.Staklene flašice nisu dobre za mleko(pročitala)!?Ko je ovde lud,a ko zbunjen??
Dragana, zaboravih da dodam, ne zaboravi da predjes i na staklene kasicice, ako takve uopste postoje...
imate u enci menci u uscu avent bez bpa
Za Draganu:
Evropska Unija jos nije zabranila prodaju spornih flasica, sto znaci da je stvar prenaduvana.
Radi se o tome da ce kompanije kao sto je AVENT koje su "trovale" nasu decu sa bisfenolom ponovo profitirati na BPA free formuli.
,najprvo hvala Vam za ovaj sms. drago mi sto sam i ja deo od Vama. Zaista covek dobije izvonredne informacije od Vam i toga nauciti dosta stvari. htela sam nesto da Ve pitam. uradila sam sok od narangju u sokovnik ali sa sve koru. sad se boim da ne e stetna kora za bebu. molim Vas pisete mi. izvinete za neku rec ako nije dobro napisana posto neznam bas dobro da pisem srpski,ali u glavnom razume se. puno pozz
gluposti!!!
Nema potrebe da se kupuju nove flasice, NAUCITE SVOJE BEBE DA PIJU IZ STAKLENE CASICE ZA RAKIJU. Moja beba tako pije od 5. meseca.
Za TEU.

Ako zelis ti nemoj bacati flasice nego daj svojoj bebi bisfenola koliko zelis.

Au kakvi smo mi ljudi.
Odmah trazimo neku pozadinu, neku zaveru iza svega. OVDE JE VISE NEGO JASNA STVAR.

PROIZVODJACI SU PRESTALI DA IH PRODAJU JER SU SHVATILI DA SU OPASNE.
ALO... proizvodjaci sami!!! nikakva konkurencija, nikakvi vanzemaljci!

To sto je nama u Srbiji neverovatno da neko prizna gresku govori o nama samima.
Ali srecom Srbija ipak nije do Tokija!
nuk/ove flasice imaju 07 oznaku sta to znaci da i one ne valjaju
Ko ce ovde da profitira kada svi pobacaju flasice i kupe nove?
Obozavam kada nam pamet soli nacija koja zivi na fast food-u i na jelima koja se spremaju u mikrotalasnoj pecnici, o tome sta je stetno a sta nije.Uostalom za taj bisfenol A se zna vec odavno, doduse tekstovi o njemu su se odnosili za plastiku generalno.Pa sad ko je hteo mogao je i tada da pretpostavi da se nalazi i u decijim flasicama. Mozda!!!
Moram vam reci da je najveci problem u ovoj zemlji zastareli Pravilnik o zdravstvenoj ispravnosti predmeta opste upotrebe koji regulise ovu materiju. On je naime iz 1983. godine. Kada smo pokusali da ga promenimo i radili na novom nacrtu, proizvodjaci su izvrsili pritisak na Ministarstvo zdravlja i obustavili donosenje novog Pravilnika. Prema tome za sve ovakve stvari se treba obratiti licno Ministru zdravlja.
Pozdrav svima,
Moje dete ima 17 meseci i od njegovog rodjenja sam se naslusala i nacitala o svakakvim dobrim i losim stvarima. Naisla sam na tekst u kojem preporucuju upotrbu plasticnih flasica jer su bolje za cuvanje mleka (narocito majcinog). Koristimo jos uvek Avent flasice, a imamo razne. Staklene stvarno nisu prakticne i teske su. Mamama nije problem tezina flasice, ali dete vrlo brzo pokusava da drzi i nauci da drzi flasicu, pa moze da se povredi. raspitajte se jos, ali pridrzavala sam se sledecih stvari. Jedna je da nikad nista vruce nisam sipala u flasicu, niti sam zagrevala zajedno sa njom. Druga je da sam dodatno mlakom vodom ispirala sterilnu flasicu. Navodno se na taj nacin ispire ta stetna supstanca koja se oslobodi iz plastike prilikom zagrevanja.
Razmislite malo i o marketingsim trikovima, cas jedno nije dobro, cas ono drugo. Mozda ce same kompanije izmisliti tako nesto da bi po visoj ceni prodale nesto drugo, a za nekoliko godina otkriti kako je i to lose.
Necete pogresiti jedino ako svom detetu pruzate beskrajno mnogo ljubavi, sve ostalo je pod velikim znakom pitanja.
Ovo vec postaje zavera. Toj Kanadi nista ne valja, cas dubak, cas bisfenol na kraju ce da radjaju i "uzgajaju" decu u sterilnim uslovima. Mi koristimo Aventov program (verovatno sa dodatkom Bisfenola), prali smo flasice u sterilizatoru, a sad u masini za sudove. Za sada je sve u redu...sve ovo podseca kao na svinjski grip...cas ga imas cas ga ne nemas...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »