Komentari za tekst "Prednosti i mane epiduralne anestezije"

Komentara
151
Ostavite komentar
Pre 2 meseca sam se porodila sa epiduralom i svakom bih preporucila. Porodjaj mi nije trajao ni sat i po vremena a pri tom sam prvorotka. Svakakvih gluposti sam se naslusala ali nista od toga nije tacno, ne osecaju se bolovi i kontrakcije ali kad krenu naponi to se oseca i onda svesno i razumno moze da se saradjuje sa doktorom i babicom..
bez epidurala 11 sati. nisam uzela epidural jer me je gin nagovorio da ne uzimam. kada se on bude porađao neka ne uzima :), ja sledeci put hocu
Silno sam zelela epidural, a porodila sam se bez, iz razloga sto je u Uzickoj bolnici bio 'zastoj' u davanju istog. Ne znam razlog i nije mi bitan kad ga vec nema, ali ipak sam se porodila u roku.od tri sata od ulaska u salu. Imala sam srece, i sad ne mogu da zamislim da nesto moze da ublazi one bolove. Ali ako se budem poradjala drugi put, svakako cu ga opet traziti.
Prirodno, bez epidurala, 2h bola. Epidural je glupost, istrpite malo, lepse je dete osetiti kako dolazi, osetiti kontrakciju, gurati, pomoci mu, a ne omlitaviti i nissta ne raditi samo da gospodja ne oseti bol, nikako. Nije nam Bog bez veze dao moc da izdrzimo porodjaj, da osetimo kako jedan mali zivot dolazi na svet. Mislite mame malo i na decu!
Lako je reci tako kad se poradjas 2h ali da si 26h kao ja bila na stolu sa najjacim kontrakcijama ne bi tako pricala. Uglavnom ja sada hocu da primim epidural pa cu bas da vidim kako je :)
ovako moze da govori samo neko ko blage veze nema prvo o zivotu pa onda o svemu ostalom! tri puta sam se poradjala, 2 puta bez (jer jos nije bilo kod nas) i treci put sa epiduralom. oseti se i sa epiduralom sve sto je potrebno, a ne oseti ono nepotrebno-bol! mnogo je bolje sa epiduralom i za majku i za dete. prosto ne verujem da ima ovako zaostalih zena u 21. veku!
svaka cast majka :-) takodje 2 sata kontrakcija i beba dosla na svet prirodno :-) zensko telo je cudo :-) mala fabrika :-)
Znaci mi koje smo uzele epidural ane mislimo na decu...Na prvom porodjaju od bolova nisam mogla da disem pocela je i beba to da oseca....Sto jer sam trebala mozda da ugusim bebu?Sramota....svi smo mi majke,ali ako vec postoji epidural zasto bih trpela bolove....Ti si naj mama...
Ti si imala srece da ti porodjaj traje samo dva sata. Nekima bolovi traju po 18 sati. Ja sam trpela neopisive bolove 4 sata pa su mi dali epidural. Kakvo olaksanje. Oseca se bol i radjanje bebe i uz epidural. U 21.veku nema potrebe da izigravamo mucenice,a to da li je neko dobra majka ne dokazuje se na porodjajnom stolu vec kroz negovanje i vaspitanje tog najdrazeg bica.
ja sam se porodila 34 sata od pocetka kontrakcija i ispadanja sluznog cepa... uzela epidural posle 20 sati kad sam videla kako je krenulo. tad sam bila otvorena 4 prsta. sam porođaj je trajao brzo i nije boleo. osećala sam napone jer su tako dozirali. preporuka za epidural. ne bi imala snage to kraja da nisam uzela.
Ja zbog epidurala nisam osecala kontrakcije iako sam se otvorila pa sam se porodila na carski posle 12h.
cuj babske price..i ja sam bila za epid i otisla u bolnicu 4 prsta otvorena, 13 sati kasnije se porodila osecajuci bol jer anestezija nije dobro dozirana. i nisam od onih koje kukaju, mnogim zenama se desila ista stvar. tako da ka preporucujem da se dobro raspitate koliko je dobat anesteziolog kog birate jer do gresaka dolazi. mene su izmucili i dr kaze da bih se bez tog epida porodila mnogo ranije. ne zalim se i opet bih isto, samo kazem da nije sbuda svima sjajno
Glupost, po mom iskustvu epidural skracuje porodjaj jer je zena potpuno opustena i nema prirodnog "stezanja". Prvi porodjaj je trajao 4 sata, a drugi svega dva, bez bolova i opusteno. Topla preporuka od mene.
Epidural preporucujem svima,porodila sam se pre sedam meseci sa epiduralom,i opet bih pristala za epidural pre nego carski rez.
Hvala puno na ovim komentarima jer mnogo mi je lakše!Prvi put sam se poradjala bez epidural i bilo je grozno,imala sam 19 god bas sam se namucila.Sad mi je doktorka preporucila jer me ona poradja da ce mi dati epidural zasto bi kaze trpela bolove ovim rijecima mi je rekla!Ja sam dosta citala o tome neko kaze da je opasno,da osjetis posledice kasnije,al ja sam cvrsto odlucila da uradim kad vec citam vasa iskustva!!
Prvi porodjaj bez epidurala strasni bolovi i trajaloo je trajalooo a drugi put sa epiduralom trajalo je samo 45 min i nije mi produzio porodjaj nego ubrzao a bezbolno....toplo bih preporucila svakoj trudnici
Nisam primila epidural, tako sam sama birala. Poradjala sam se 6 sati, i nista mi ne fali. I da, jeste bolelo vraski mnogo, sto ne znaci da sam manje uzivala u samom trenutku kada sam ga prvi put videla...
Kontrakcije sam dobila u 13:15 i trajale su do 20:30 kada su me spustili u porodilishte Narodnog Fronta. Epidural sam dobila oko 21:15, ma nije proshlo ni 5 minuta sve me je prestalo, i ubrzano sam pochela da se otvaram...da ne davim...moj malac je rodjen u 23:30...sve je proshlo u savrshenom redu...Gde se placa epidural - vredi svaki dinar, gde ne, josh bolje!!! Suprugu sam u oko 01h sa stola poslala sms da bih ovako mogla roditi josh 5. dece :D
Porila sam se epiduralom pre osam meseci i sve je proslo kako sam i ocekivala i bogu hvala kako treba. Svakom bi preporucila jer je prava stvar. Svaka cast svakome al ja bi se opet odlucila za epidural ako treba da biram. Bila sam raspolažena, srecna, zadovoljna i nestrpljiva da vidim svoju boginju.
Ja epidural toplo preporucujem. Meni su kontrakcije trajale 9 sati da bih se otvorila svega 3 cm. Tada sam trazila epidural, dobila i u roku od sat vremena otvorila se 10 cm i bezbolno porodila. Doktor je odlicno dozirao tako da sam tacno osetila kada je trebalo da guram. Nisu imali potrebe da mi pricaju.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Izuzetno dragocena zelena salata prisutna je na našoj trpezi gotovo cele godine »