Komentari za tekst "Prednosti i mane epiduralne anestezije"

Komentara
151
Ostavite komentar
bravo!
Uopste nije istina tvrdnja.Nisam uzela epidural a bolove nisam imala.Svako bira sebi sta misli da je najbolje.
Svaka cast!!!
Moje iskustvo sa porođajem je dosta lose nazalost! Naime porađala sam se 16 sati i to sve vreme bila na stolu bez vode i pod bolovima. Dobra stvar je bila sto smo uplatili epidural i tih 8 sati se bar nisam mučila ali nakon isteka anestezije bio je pakao bar za mene. Prestali su da mi daju anesteziju kad sam se vec dosta otvorila ali od tog trenutka do porodjaja je proslo 4 sata i to stranih 4 sata tako da eto preporucila bi svima epidural ali da ne misle ostali da zene pod anestezijom ne osecaju bol, one isto moraji da saradjuju i izguraju porodjaj do kraja.
Porodila sam se u Cirihu dobila bolove u 6.00 ujutru i sve do 13.00 tada sam odlucila da uzmem epiduralnu predlazem svim buducim mamama zasto se muciti kad mozemo da olaksamo sebi. Porodila se u 17.51 kad su krenuli porodjajni bolovi sve je bilo zavrseno za 20 min moje iskustvo mozda nekoj buducoj mami pomogne pozdrav
Porodila sam se pre deset dana,dobila sam epidural posle deset sati mucenja i tih par sati dok je delovao su bili blazenstvo.Onda su mi nestale kontrakcije pa su morali da ga smanje i onda opet bol.Sve ukupno 22 sata.
Prvi porođaj mi je bio blago traumatičan. Od toga da me je u devetom mesecu doktorka zatvorila tokolizom i ginipralom, a ostavljena sam da se porodim tu noć, do ponovnog odlaska kad mi je pukao vodenjak i kad nisam mogla zbog tih terapija da se otvorim. Na stolu su mi davali i bensedin i vakuumom praznili bešiku i vikali kako ću roditi nesposobno dete ako ne istrpim napone i još štošta... Posle 8 sati sam rodila dečaka koji je imao promene na koži, upravo zbog tog zatvaranja u devetom mesecu. Elem, interesuje me ima li neka iskustva sa epiduralom u Kragujevcu? Ulazim u osmi mesec kroz koji dan i vrlo počinjem da razmišljam o porođaju uz anesteziju. Hvala.
koja vas je dr poradjala?
Porodjaj je nesto sto se ne desava cesto majke nose svoju decu 9meseci u stomaku i to je divno iskustvo koje se ne desava cesto ..razumem neke zene koje su slabe na bol al prvi porodjaj ako Bog da da se moja devojcica za par nedelja sto je ostalo okrene na glavicu cu da obavim prirodno bez epidurala koliko bolno bilo bez osudjivanja to je najlepse iskustvo i mislim da je moja bebica vredna svake jedinice boli :)
mislim da si ti mazohista
u oktobru prosle godine sam se porodila uz epiduralnu anesteziju u misovicu i opet cu sigurno kad se budem odlucila za drugo .
Da li ima neka mama iz Nisa koja se porodila uz epidural? Imam 24 god termin mi je 28.8.2016 i jako se plasim porodjaja jer imam mnogo nizak prag tolerancije na bol.
Ja sam se pre 6 dana porodila sa epiduralom u Nisu i ne znam zasto bi bilo ko u danasnje vreme razmisljao o bolnom porodjaju. Posle 36 sati neormalnih bolova i cekanja da se otvorim tih famoznih 4 cm, usledila je milina od porodjaja. Pred kraj je epidural poceo da jenjava i tad sam pocela da osecam trunku onoga sto zene prodju bez anestezije i bilo je nepodnosljivo par min, onda su mi dodali jos jednu dozu i ostatak je bio caroban. Bez ikakve muke docekas da vidis i zagrlis svoju bebu po prvi put i u stanju si da sve dozivis u potpunom zenu. S razlogom kazu da je hepidural :)
Porodila sam se u Nisu pre mesec i po dana,dobila sam epidural ali je na kraju porodjaj zavrsen carskim rezom. Epidural svima preporucujem,fenomenalan je! Da bi dobila epidural moras sa uradis faktore koagulacije u Transfuziji i da odes ambulantno u GAK kod anesteziologa da te pregleda (sve to u devetom mesecu)
Nije odgovor na tvoje pitanje ali podrska jeste. Isti problem sam imala i ja, pa porodjaj 15 sati uz indukciju, boli ludacki boli ali veruj sve se to izdrzi. Ako želite uzmite epidural, ali i ako ne dobijete ne brinite, mnoge smo prosle bez njega :)
ja sam se porodila sa epiduralom i sve je bilo gotovo za cetri sata, bas kao sto pise, napone nisam osetila ali mi je strucan tim lekara i babica pomogao da rodim bebu bez carskog reza, da me nisu prikljucili na indukciju verovatno ne bih uzela epidural jer su bolovi bili podnosljivi a sa indukcijom uzasno jaki. nemam nikakve posledice od epidurala.
Ja sam uzela epidural tokom porodjaja i preporucila bih svima nemam nikakvih posledica, prvorotka sam. I mislim da se zene puno mesaju u posao doktora. Ja sam otisla tamo slusala ih i dala sve od sebe. Moj doktor je rekao meni sto da se mucis kada ne moras, medicina toliko napreduje i kada cujem da je nekom porodjaj duzi za 2h pa sta ako je duzi i ovako ne osetis bol a bebi da nije ok reagovali bi ljudi koji su se godinama skolovali za to.
Ovi komentari bude u meni neopisiv bes. Svaka zena koja je napisala svoje iskustvo bez epidurala je dobila bar duplo vise minusa nego pluseva. I koliko vidim, mi koje se odlucujemo za prirodan porodjaj nismo normalne, glumimo mucenice i najmajke. Doslo je do toga da se osudjuju zene koje zele da se porode prirodno u ovom svetu gde vise nista nije prirodno.
U pravu si. Ja sam rodila dve bebe, prvu 4200g,drugu 4650g, a nisam nesto krupna. Oba puta prirodno, za dva sata sam se oba puta porodile i jeste me bolelo,umirala sam tamo. Ali bih opet bez epidurala. Istrazivala sam, pricala sa doktorima, babicama i svi su vise za prirodan porodjaj bez epidurala. Epidural kao i svaka anestezija nosi odredjeni rizik i moze imati negativne posledice. Iako su za to sanse 1,2 posto, u medicini je to veliko. A ja bih uvek istrpela bol, nego da rizikujem. Ipak su to moja deca i ako postoji jedan posto sanse da zbog epidurala nesto podje po zlu, ja biram da ga ne koristim. I sto ne bi bile bolje mame od vas? Vama je najbitnije da vas ne boli, a pola vas nije ni procitalo nista o epiduralu. A nama su ipak najbitnija nasa deca. To je cinjenica, a vi slobodno lupajte minuse.
Jovana bas tako.Porodila se prosle godine najnormalnije prvorotka.Bez ikakvog straha sam otisla u porodiliste.Da ne verujete bolne kontrakcije nisam ni imala ali svakako epidural mi nije bio ni u planu.Gore mi je bilo posle porodjaja jer sam mnogo konaca imala.Beba je bila prekrupna za mene a jako sam sitna.Uvek su mi govorili kako ces se ti poroditi ali priroda je cudo.Porodjaj nije bauk.Nesto najnormalnije.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Izuzetno dragocena zelena salata prisutna je na našoj trpezi gotovo cele godine »