Komentari za tekst "Prednosti i mane epiduralne anestezije"

Komentara
151
Ostavite komentar
bila sam protiv epidurala i carskog ( osim ako mora zbog bebe), dok nisu poceli bolovi i porodjaj... imam visok prag tolerancije na bol inace. 14 dana je proslo od porodjaja, place mi se kad pomislim na te muke. Sada podrzavam epidural
slazem se sa vama ,ja nisam rekla da sam zena majka kraljica ,nije majka ona koja rodi vec ona koja izvede dete na pravi put !!!!!a sto se anestezije tice ne volim ih svako ima pravo na svoje misljenje i razmisljanje gospodjo .bas majka sigurno nije rodila sa epiduralom.LP
Meni nisu jasne velikomucenice koje vole da trpe bol koji ne moraju samo da bi posle pricale kako su zene, majke, kraljice. Svako ima pravo izbora, volim anesteziju i kod zubara, a i kod oba porodjaja. Moj izbor, moj zivot i moja stvar.
Blago trudnicama koje nemaju jake bolove na porodjaju,ja nisam imala epidural i urnebesno me je bolelo celu noc,ujutru su dva lekara sela na mene da izguraju bebu,idila;-)
Ja bih da upozorim na mogucnost nedelovanja epidurala.
Nakon pucanja vodenjaka, lezala sam na stolu skoro 12 sati, sve vreme pod indukcijom, od toga 10 sati bila otvorena samo 2 prsta. Epidural nije delovao, kao ni lokalni anestetik prilikom usivanja i tada me je doktor pocastio:"Prestanite da tresete te noge ili cu vas ostaviti neusivenom".
Moras reci anesteziologu da te boli,tako je meni objasnio da ne sme da boli i da ce mi dati ponovo ako tako bude. Devojci koja se poradjala pored mene su dali ponovo kad su videli da oseca kontrakcije iako joj je data anestezija kad i meni. Posle toga je sve bilo ok,nismo osetile kontrakcije,samo nagon kao kad ti se ide u wc,to je bio znak da beba izlazi i da guras. 😊
tacno znam kako ti je bilo. ja se nisam otvarala pa su krenuli sa indukcijom i dalje se nisam otvarala ali bolovi su bili uzasni,kontrakcije na svaki minut. dobila sam epidural i nije djelovao. uzas. ne znam i nije mi jasno zasto nije djelovao. uglavnom u dalje su pokusavali prirodan porodja a posto nije moglo, poslije skoro 12 sati bolova porodili su me na carski rez. uglavnom epidural nula.
Sramota je sto ta mogucnost ne postoji u mnogim porodilistima, ja sam se poradjala od utorka do nedelje uvece, unistili su me indukcijama, jednostavno se nisam otvarala...O epiduralu sam mogla samo da sanjam. Na kraju sam molila da rade sta god, samo da se agonija zavrsi i dr mi je legao na stomak i izgurao bebu jer ja vise jednostavno nisam imala snage.
Dobrodosli u Sombor.
Mislim da je samo nedostatak znanja i opreme od strane osoblja bilo krivo za vas bolni i mukotrpni porodjaj. Ja sam bila 6 sati na indukciji bez pomaka, onda su mi ponudili kadu. U kadi, za 6 sati, otvorila sam se sa 2 i po na 9 i po, kada su pocelo naponi. Nudili su mi epidural, ja nisam htela. Da jesam, verovatno bih se porodila na carski, jer mi se bebac zaglavio, i to sam osetila i odmah sam obavestila doktora koji me je na kraju porodio na vakum. Mnogo mi je drago sto se nisam odlucila za epidural, jer onako bih mogla gurati do mile volje, rizikujuci da se on ugusi ili sl. Drugi put sam takodje bez epidurala I porodila sam se duplo brze, jer sam tacno znala u kojoj se fazi nalazim, sta treba da radim prema osecaju.
Dvoje dece sam rodila u epiduralu. Sa prvim detetom, koje je bilo teško 3700, porodila sam se za tačno 10 minuta, a sa drugim, koje je bilo teško 2620, za 6 minuta. Inače, sa drugim detetom sam se porodila 23.06.2015. Zato mi nije jasno o kakvom produžetku porođaja je reč?!
Zašto da nas boli porođaj? Zar nam je malo muka posle toga?
Ko te tera da radjas ako su ti muka deca posle strasno.
apsolutno se slazem.prvi porodjaj sa epiduralom trajao je 20ak minuta,beba teska 2950,sad cekam drugu bebu i nadam se epiduralu opet.u pitanju je porodiliste kbc zvezdara gde je moguce dobiti epidural samo u prvoj smeni jer je manjak anesteziologa,pa se nadam da ce se i druga beba roditi ujutro kao i prva.sve pohvale za epidural ali naravno jos vece za dobrog anesteziloga kao sto je bio moj...verujem da postoje razna iskustva te samim tim i oprecna misljenja pa ne mogu nikom da zamerim.medjutim svi se nadamo najboljem. zelimo sto manje boli i sto pre da vidimo bebicu...pozdrav svima
Nema potrebe trpeti bol, pored epidurala.Odlicna stvar!
porodila sam se pre 3 nedelje... 2 sata
sam trpela kontrakcije jer sam mislila da cu se otvoriti brzo, za tih dva sata agonije, vriske, neuracunjovosti od bolova uz indukciju trazila sam epidural, posle njega sam se za 2 sata otvorila ostalih 5 prstiju i savrseno i razumno saradjivala na porodjaju... sledeci put odmah na samom pocetku cu ga traziti... zene zivimo u savremenom dobu urazumite se!!! za svaku preporuku sto se mene tice i pozz za sve zaposlene u Betaniji novosadskoj 😘😘😘
Tvoja sreca sto si uspela da dobiješ epidural u Betaniji. Ja sam ga na vreme uplatila, ali avaj, ne daju epidural od 22 do 7 h jer nema dovoljno anesteziologa. Sve sam se nadala da se necu poradjati nocu ali je ispalo da sam u predporodjajnu primljena u 22h, prve kontrakcije oko 1h, sporo otvaranje pa sam u 5 dobila indukciju, krenuli su jaki bolovi a u 8,20h ujutro eto i bebe. Nije bilo lako ali ni previše strašno za prvi put. Mnogo mi je teže pala strašna žedj koju sam trpela i od koje su mi ispucale usne skroz i prehlada koja mi je stalno zapušavala nos pa je bilo jako teško disati. Dobra stvar je što odmah po izlasku se novac može podići tamo gde se i uplatio sve do zadnjeg dinara. Porodjaj je bio u januaru 2014.
Nisam stigla da primim epidural,jer sam se mnogo brzo otvorila,i porodila,sve ukupno od ulaska u salu do porodjaja sat i 15 minuta,porodjaj - pesma,beba izasla iz tri napona,ja presrecna,kontrakcije su bolelele,ali ne neizdrzivo koliko sam ja mislila da su bolne slusajuci price. Ali zato kada je doslo usivanje ja sam sve zvezde prebrojala,pa porodjaj i kontrakcije su nula naspram bola koji sam trpela dok su me usivali,i jos mi babica kaze vidi samo jedan koncic,samo su te malkice secnuli,a ja imala osecaj da je traje usivanje celu vecnost,jedva izdrzala,razmisljam kako je tek onima koje malo vise secnu. I sad je moje pitanje za mame koje su uzimale epidural,da li anestezija traje i posle tj da ne osetite usivanje?
Nemogu da verujem da na zivo usivaju! Kakav primitivizam. Ja sam posle porodjaja dobila anesteziju (poput one koju dobijete kada odete kod zubara) u predeo koji je trebao da se usije, i nista osim uboda prvog nisam osetila. U Briselu sam se poradjala, ali ne I na marsu, tako da "to je zapad" ne bi trebao da bude prihvatljiv izgovor.
Traje i posle tj. zavisi koliko je trajao porodjaj. Npr. meni su dali manju dozu epidurala (uz moju saglasnost) kako bih mogla bolje da reagujem na kontrakcije i napone. I osetila sam bolove i za vreme porodjaja ali daleko od nepodnosljivih. Secena sam dosta i usivanje sam osetila u smislu da osecam gde me bode i kako igla ulazi u meso na pocetku a na kraju je malo i bolelo, usivao me dr 35 min. Od momenta dobijanja epidurala do rodjenja bebe proslo je oko 4h. Dakle - svakako da i usivanje manje boli pod epiduralnom. Pozdrav
pod epiduralom nista nisam osetila iako su me dobro secnuli, cak ni ceo taj dan posle porodjaja nisam osetila ranu tek sutradan.
trebali su samo da ti daju anesteziju ( ne epidural) dok su usivali i nista se ne oseti...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Od sada voćne gumene bombone možete napraviti i same kod kuće! »
Spoljne infekcije uha mogu se dogoditi i ako je ušni kanal deteta oštećen upotrebom štapića za uši »