Komentari za tekst "5 Youtube snimaka koji izluđuju sve roditelje"

Komentara
73
Ostavite komentar
U tim debilskim crtacima i pesmicama deca mogu svasta i da nauce. Imaju pesmicu za azbuku, abecedu i delove tela. Isto tako imaju crtani gde uce decu da treba jesti voce i povrce, da se ne treba plasiti zubara i frizera itd. Ne treba ici iz krajnosti u krajnost.
Milena, svaka ti čast. Ja sam dvoje dece dobila i videla koliki je to posao i rekla 'dosta'. Verujem da je što više dece veće bogatstvo i tako dalje, ali mnogo mi je drago što imam samo njih dvojicu, a već su i oni porasli, pelene smo davno bacili, sami jedu, pomažu mi oko kuće (usisavamo zajedno, peremo sudove, postavljamo sto za jelo, kuvamo, dajem im i tupi nožić da 'seku' šampinjone i slično), baš se trudim da ih uvedem u sve dnevne aktivnosti, ma kakve one bile, da nauče da nije sve samo 'tra-la-la'. Tako da, kad god da je 'vreme za crtaće' to je obično kada sednemo da večeramo ili kada uzmem da obavljam neke poslove koji se obavljaju u mestu (peglanje, ljušćenje i sečenje krompira i sl.)... Ne smem ni da zamislim kako bi mi teško bilo da sad imam bebca od pola godine i manje...
Hvala. Evo kako: pustim play listu :) oni odgledaju deset minuta i toliko... Jure po kuci, dvoristu....i imaju dorucak, rucak, veceru, dve uzine, opranu garderobu....radim i ja sve po kuci ;)
Ja baš obrnuto. Kad čujem ono 'ko-ko-ko-kolibri-kolibri' sva se naježim. Meni je brat (on ima 20 god) pustio 'Ide zmija' (jer je i on DJ) i baš mi se svidela, ja sam pustila deci, bili su ravnodušni. Tada me je zaintrigiralo šta li vole od muzike i ustanovila sam da, pored starih pesama iz 70'tih (strana muzika) moj stariji sin, 5 i po god, voli rok, a mladji, 3 god, voli reagge, pop i tako neke koje imaju ritam ali i posebne melodije. U mojoj kući se takodje sluša i gleda šta ja i tata odlučimo, ali i deca imaju pravo glasa.
Svaka cast mama, verovatno Vi sedite pored njih i menjate im pesmice, crtace. Licno to sebi ne mogu da priustim sa decom od 4,5 god, 3god i bebom od 6mes. Mogu donekle uticati na to sto gledaju ali ne uvek, jer od kuvanja, ciscenja, pranja, peglanja i bebe kojoj rastu zubici, jedva stignem u wc da odem. Neke majke koje se pronadju ce razumeti, a druge ce osudjivati i moralisati kako ipak deca ne treba sama drzati telefon i menjati crtace.
Te silne gluposti na koje se zalite, a vasa deca ih gledaju je zahvaljujuci vama. Vi ste im to pustili. Vi ste dozvolili. Dete do 7 godine ne treba da ima daljinski u rukama, samim ti mi na ono bira na yt.
Dete ne moze da zna za ove pesmice ukoliko im ih mi ne pustamo. Moraju negde da ih vide tj cuju a prvo ce ih cuti u kuci. Kasnije kada krenu po rodjendanima je druga stvar, na to vise ne mozes da utices. Zabavljaju se uz tu muziku sa drugom decom ali kad dodju kuci ne traze da je slusaju, bar u nasem slucaju... Roditeljima je najjednostavnije da ukljuce televizor ili puste nesto sa Youtuba. Pustas detetu ono sto se tebi svidja i sto mislis da je kvalitetno i pametno, korisno. Ne ukljucujes televizor da bi zabavio dete vec ga ti zabavljas, igras se, pevas mu...
Moja kcerka je sa dvije godine naucila perfektno Bosanski i Engleski jezik sama. Naravno, Bosanski od nas u kuci,dok je Engleski birala na youtube. Djetetu ne treba zabraniti pjesmice tj crtice koje podsticu pravilno izgovaranje i razvijanje svijesti. Sama je pronasla Masu i Medu na you tube jos davno prije 4 godine tj kada je imala godinu dana i trazila od nas da joj pustamo da gleda, sto me bas obradovalo jer mi je izgledao veoma interesantnim crtic, primjeren djeci. Sada taj isti crtic "strucnjaci" za djecu nazivaju stetnim jer uci djete nestaslucima. Pa zar djete nije za nestasluke. Sada mladjoj kcerki pustamo Mama voli Bebu i svidja joj se, posebno onaj kada idu na pijacu u kupovinu, na bazen i na piknik. Mislim da danasnja djeca ne mogu da razumuju Dragana Lakovica i Kockicu jer su rodjena u neko drugo vrijeme. Nece vase djete zaglupiti od trenutno aktualnih crtica koje vi kontrolisete u njihovoj playlisti. Ovo vam govorim jer je moja kcerka na testu za upis u skolu prije nekoliko dana imala veoma, veoma visoku ocjenu IQ. Samo se potrudite da ih ne ucite da cupkaju uz pjesme Zvijezda Granda i Pinka jer ce prerano prihvatiti turbo folk kao glavnu muziku, sto naravno moze biti veoma kobno za djete, jer ce se razviti svjest o starletama i plasticnim sponzorusama. Muka mi je od roditelja koji se raduju kada im djeca pjevaju sa Cecom i Viki ili Miki ili tako slicno. ❤️
Pa autor Zmije itd. je i sam rekao da je njemu vazno da ima sto vise elektronskog zvuka (?!?) Pobogu, on je inace DJ. A Minja Subota i Dragan Lakovic su posvetili zivot i karijeru deci.
Treba da pogledate "Mama voli bebu", ali bosansku verziju..e tek to je skeč🙉🙉😂
aaaaaaa,zaboravili ste 5 malih majmuna i Deda Mile ima farmu...
Crtani je bio u 7.15. Inace, Zmija i Maksim uopste nisu losi. Grozan je Oskar u obe verzije, Medo brundo i ona erotska Zmija i zaba koje se automatski emituju u sred decijih pesmica.
Moj sin obozava Maksima.
Pogotovo 'Tockovi autobusa' i 'Porodica prstici' ... nikakvog smisla nemaju...
Volimo Maksima i Lina najvise 😀
Draga Milice slazem se sa vama.😉 Sto se mene licno tice svaka mi u usi udje i pjevam ih po cijeli dan jer moj bebac sve to vrti i slusa...konkretno su mu ove interesantnije sto sam navela od nekih drugih ali to se sve mijenja iz dana u dan. 😊
A sami tekst Bebca daje neku drugu poentu price 😉
Pesme nisu ni predvidjene za roditelje da bi njima bile zabavne vec bas za najmladje.
Ni Tasi, tasi, tanana nema bas nekog smisla pa smo svi odrasli uz istu.. Iskreno se nadam da ce moje dete jednog dana da voli i druge pesmice Dragana Lakovica, ali trenutno sa 18 meseci od njegovih interpretacija jedino reaguje na pomenutu Tasi, tasi, tanana, dok Finger Family prosto obozava.
Da li sam ja luda iji šta već, ali mene ne nervira nijedna pesmica. Slažem se da su starije bolje, ali.. svako vreme ima nešto svoje. Ni moja baka nije mogla da razume na kakve mi to žurke idemo, šteta što nema igranki kao ranije. ☺ Jedino mojima ne dam da gledaju nešto neprimereno za njihov uzrast i uznemirujuće, baš kao što je neko napisao za spajdermena i frozen.
Pesmu 'ide zmija' puštam više za sebe nego decu. Oni su ravnodušni. Vole da vide spot, kako zmija juri žabu, ali ja je slušam i pevam, a oni gledaju. =D
Slažem se sa Vama kad god pustim "imam medu plušanog" i "mama voli bebu" moj bebac skače od sreće a samim tim sam i ja srećna zbog svog deteta.Isto tako bih volela da u 19i15H bude LAKU NOĆ DECO ili CIPELIĆI
U potpunosti se slazem sa Vama. I trazim jos komentara majki kojima ne smetaju te pesmice,ali nisam nasla,nazalost.Kada vidim mog slatkisa kako se smeska na "imam jednog medu plisanog" i "mama voli bebu" i meni je lepo da cujem. I stvarno ne vidim neprimerene i ruzne reci. Naravno,imam granice,ali te bezazlene pesmice nece nikog povrediti.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »