Komentari za tekst "Vaša 7. nedelja trudnoće"

Komentara
2073
Ostavite komentar
Cao, imala sam zadnju menstr. kada i ti, juce prvi pregled i ja sam 6+0, plod mi je velicine 2.1mm i "kasni" 3 dana,, a otkucaju su tu :) doktorica kaze da je to normalno :) tako da znas :)
Kod mene je bilo takvo odstupanje, otisla sam u 7-oj nedelji na pregled, po ultrazvuku sam bila 5-ta nedelja, sledeći put kada sam otišla veličina ploda po ultrazvuku je odgovarala nedelji u kojoj sam. Po mom nekom iskustvu, prvi pregled uvijek bude nešto, ili plod bude mali, ili se ne čuju otkucaji, pa se isprepadaš, a sve bude na kraju u redu. Strpi se do sledećeg pregleda, sve je to dobro, sretno.
Ne brini,nekad se desi da plod kasni sa razvojem, jer ti je ovulacija bila kasnije.
Zdravo svima. 7-ma mi je nedelja i doktor mi je prepisao kapsule utrogestan. Citala sam na netu, i od sestre cula kako je njoj mnogo smetao lek te da je imala velike bolove i osecala umor. Pila je 3 dana, i prestala da pije. Ja sad imam neki trip da ne daj Boze nesto se desi. A takodje mi nije jasno.. Lek mi nije napisan kako se koristi, da li vaginalno ili oralno. Ne znam sta da radim. Koristim vitamine i minerale "Premama" a utrogestan me plasi.
ja ga koristim svako vece od 200mg vaginalno uz objasnjenje da na taj nacin direktno ulazi u matericu i ne stvara probleme sa zeludcem.
Ja pijem utogestan, pijem ga oralno, i jedino sto mi se od njega spava jako 😀
A bolovi su normalni, jel se telo menja ☺
Draga Jelena, nema potrebe da te plaši utrogestan. Ja sam ga koristila u prvoj trudnoći (od 200 mg). Koristila sam ga po potrebi. Kada sam više fizički aktivna, kada osetim nelagodu u donjem delu stomaka i sl. Vaginalno sam ga koristila, prvenstveno zato što se teže podnosi ako se pije i drugo, kako su mi rekli doktori u prvoj trudnoći, da se bolje absorbuje i da je veća korist.
Razumijem tvoju brigu, ali većina trudnica koristi utrogestan, ja sam ga koristila i u prvoj trudnoći i sada u drugoj, da ga nisam koristila vjerovatno ne bih iznijela trudnoću. On se može koristiiti i oralno i vaginalno, kada ga koristiš vaginalno nemaš nuspojave, a oralno zna baš uspavati, ali i to traje kratko, poslije se tijelo navikne. Ako si zbunjena nazovi doktora i pitaj ga da ti objasni.
Zdravo zene, ja sam u 7.nedelji,bila sam na prvom pregledu i doktor je rekao da je sve uredu, i da dodjem za nedelju dana da cujemo otkucaje.. Samo imam strah, posto imam kao grceve u donjem delu stomaka ne znam ni kako da objasnim, a opet taj bol je nekad jaci nekad blazi, da li je neko imao slicno iskustvo?
imam ih takodje, bez brige!
beba pravi mesta u materici i stvaraju se grcevi poput menstrualnih.Proci ce vremenom :)
Trudnie majke.Jedna molba.Usla sam tek u 7. nedelju trudnoce. Na uz sam isla u front.Kad je potrebnk zakazati duble test,koliko se ceka u frontu i da li treba doktor koji mi vodi trudnocu da mi kaze?pozdrav
Drage trudnice, ja sam 7 nedelja i tacno pre nedelju dana su pocele mucnine. Ujutru mi uglavnom bude ok ali kada krenu mucnine tokom dana ne prestaju, a posebno se uvece pogorsaju tako da moram leci da spavam da se primire. Mislim da momak nema razumevanja za moje stanje i uglavnom je van kuce a meni tako treba njegova podrska i prisustvo. Osecam se tako usamljeno u 4 zida i plasim se depresije.
Pokusala sam da mu objasnim ali uzalud.
Zelim bebu i jedva cekam da je grlim ali me samoca ubija.
Hvala drage
Ne brini samo nas drmaju hormoni i ja sam 7+3 dana.al na srecu od prosle trudnoce sad sam ok probaj seb nac nesto da se zanimas i mi postanemo zahtjevne.mozda mu je samo sok pa nezz kako bi se ponaso. i moj je bio
takvi promjenit ce se sve uzivaj gledaj
kako raste i ne opterecuj se snjim naravno objasni da ti treba nijeznost.
Pozdrav svima! :)
Obavljen prvi pregled, iako sam po zadnjoj mengi 6+4, dr.mi je rekao da sam po uzv 5+1. pa me malo zbunilo toliko odstupanje, je li moguce da mi je ovulacija toliko kasnila? inace su mi menge bile redovite i tocne u dan. I daa, culo se malo ❤
zdravo imam jos jedno pitanje bilq sqm na ultrqzvuku i culq danas srce kako kuca, u koliko meseci moze da se vidi da bebq pocinje polako da se oblikuje?
Kada se cuje srce u kojoj nedelji?
Pozdrav kada se cuju prvi otkucaji srca?
Moze i kasnije,meni su se culi u 8 nedelji.
u 6 nedjelji 😁
Pozdrav svima. Mi smo do gurali do 7 sedmice. Iako nisam vise tako mlada prva je trudnoća i neiskustvo čini čuda. Ja bih da pitam par pitanja ako je neko imao iskustva sa tim. Koristim Utrogest ujutro i naveče progesterol je to i jutros sam imala smedji iscjedak ne puno ali je bilo. Je li neko imao iskustva sa tim? Inače se cijeli dan osjećam napuhano ko balon... Imam povremeno bolove u stomaku ledjima i butinama...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Sezona najslađeg voća je pred nama. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Ovih 6 fotografija i poruka fotografa pokazuju da je svaki porođaj jedinstven »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Sezona najslađeg voća je pred nama. Saznajte da li smete da jedete jagode ako ste trudne ili dojite bebu? »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
U modi je farbanje jaja prirodnim bojama, sastojcima koje već imate kod kuće »
Evo nekoliko saveta kako da zabavite svoje mališane tokom predstojećih praznika... »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Evo nekoliko saveta kako da zabavite svoje mališane tokom predstojećih praznika... »
Izdvojili smo za vas nekoliko aktivnosti koje mogu biti alternativa izlaganju deteta ekranu »