Komentari za tekst "Vaša 7. nedelja trudnoće"

Komentara
2071
Ostavite komentar
Ne brini,nekad se desi da plod kasni sa razvojem, jer ti je ovulacija bila kasnije.
Zdravo svima. 7-ma mi je nedelja i doktor mi je prepisao kapsule utrogestan. Citala sam na netu, i od sestre cula kako je njoj mnogo smetao lek te da je imala velike bolove i osecala umor. Pila je 3 dana, i prestala da pije. Ja sad imam neki trip da ne daj Boze nesto se desi. A takodje mi nije jasno.. Lek mi nije napisan kako se koristi, da li vaginalno ili oralno. Ne znam sta da radim. Koristim vitamine i minerale "Premama" a utrogestan me plasi.
ja ga koristim svako vece od 200mg vaginalno uz objasnjenje da na taj nacin direktno ulazi u matericu i ne stvara probleme sa zeludcem.
Ja pijem utogestan, pijem ga oralno, i jedino sto mi se od njega spava jako 😀
A bolovi su normalni, jel se telo menja ☺
Draga Jelena, nema potrebe da te plaši utrogestan. Ja sam ga koristila u prvoj trudnoći (od 200 mg). Koristila sam ga po potrebi. Kada sam više fizički aktivna, kada osetim nelagodu u donjem delu stomaka i sl. Vaginalno sam ga koristila, prvenstveno zato što se teže podnosi ako se pije i drugo, kako su mi rekli doktori u prvoj trudnoći, da se bolje absorbuje i da je veća korist.
Razumijem tvoju brigu, ali većina trudnica koristi utrogestan, ja sam ga koristila i u prvoj trudnoći i sada u drugoj, da ga nisam koristila vjerovatno ne bih iznijela trudnoću. On se može koristiiti i oralno i vaginalno, kada ga koristiš vaginalno nemaš nuspojave, a oralno zna baš uspavati, ali i to traje kratko, poslije se tijelo navikne. Ako si zbunjena nazovi doktora i pitaj ga da ti objasni.
Zdravo zene, ja sam u 7.nedelji,bila sam na prvom pregledu i doktor je rekao da je sve uredu, i da dodjem za nedelju dana da cujemo otkucaje.. Samo imam strah, posto imam kao grceve u donjem delu stomaka ne znam ni kako da objasnim, a opet taj bol je nekad jaci nekad blazi, da li je neko imao slicno iskustvo?
imam ih takodje, bez brige!
beba pravi mesta u materici i stvaraju se grcevi poput menstrualnih.Proci ce vremenom :)
Trudnie majke.Jedna molba.Usla sam tek u 7. nedelju trudnoce. Na uz sam isla u front.Kad je potrebnk zakazati duble test,koliko se ceka u frontu i da li treba doktor koji mi vodi trudnocu da mi kaze?pozdrav
Drage trudnice, ja sam 7 nedelja i tacno pre nedelju dana su pocele mucnine. Ujutru mi uglavnom bude ok ali kada krenu mucnine tokom dana ne prestaju, a posebno se uvece pogorsaju tako da moram leci da spavam da se primire. Mislim da momak nema razumevanja za moje stanje i uglavnom je van kuce a meni tako treba njegova podrska i prisustvo. Osecam se tako usamljeno u 4 zida i plasim se depresije.
Pokusala sam da mu objasnim ali uzalud.
Zelim bebu i jedva cekam da je grlim ali me samoca ubija.
Hvala drage
Ne brini samo nas drmaju hormoni i ja sam 7+3 dana.al na srecu od prosle trudnoce sad sam ok probaj seb nac nesto da se zanimas i mi postanemo zahtjevne.mozda mu je samo sok pa nezz kako bi se ponaso. i moj je bio
takvi promjenit ce se sve uzivaj gledaj
kako raste i ne opterecuj se snjim naravno objasni da ti treba nijeznost.
Pozdrav svima! :)
Obavljen prvi pregled, iako sam po zadnjoj mengi 6+4, dr.mi je rekao da sam po uzv 5+1. pa me malo zbunilo toliko odstupanje, je li moguce da mi je ovulacija toliko kasnila? inace su mi menge bile redovite i tocne u dan. I daa, culo se malo ❤
zdravo imam jos jedno pitanje bilq sqm na ultrqzvuku i culq danas srce kako kuca, u koliko meseci moze da se vidi da bebq pocinje polako da se oblikuje?
Kada se cuje srce u kojoj nedelji?
Pozdrav kada se cuju prvi otkucaji srca?
Moze i kasnije,meni su se culi u 8 nedelji.
u 6 nedjelji 😁
Pozdrav svima. Mi smo do gurali do 7 sedmice. Iako nisam vise tako mlada prva je trudnoća i neiskustvo čini čuda. Ja bih da pitam par pitanja ako je neko imao iskustva sa tim. Koristim Utrogest ujutro i naveče progesterol je to i jutros sam imala smedji iscjedak ne puno ali je bilo. Je li neko imao iskustva sa tim? Inače se cijeli dan osjećam napuhano ko balon... Imam povremeno bolove u stomaku ledjima i butinama...
Nije to nista. Usadjuje se plod dublje u matericu pa nekom to izaziva braon iscjedak. Meni je tako bilo. Primila sam dva puta progesteron i stalo je. Samo odmaraj.
Aida, meni se u 5-oj nedelji pojavio smedji iscjedak, odmah sam dobila utrogestan 3x2, ali i pored njega sam ga imala sve do 12-te nedelje, sada je sve u redu,jos koji dan i bicu 20-ta nedelja, ali moras mirovati koliko god mozes i naravno moras javiti ginekologu, mozda ti poveća dozu. Sto se tiče nadutosti, tu ti ne mogu pomoći, ja sam kao tempirana bomba od početka, jedino donat malo pomogne :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »