Earl Grey

Član
 • Broj odgovora

  12091
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Earl Grey


 1. Sjajno :) pa i ti si onda u klubu oksitocin zavisnika :D

  Hajde neka u bolnici prođe sve u najboljem redu. Kad ideš?

   

  hvala.

  zakazano 30og septembra. Tada mi rade gastroskopiju, nevezano za operaciju hoće da prekontrolisu ostalo, i 1og je operacija. 3-5 dana ostajem. Spremam mleko pomalo , svaki dan ili svaki drugi po 180ml. Kontam da će tada bebi sa 5,5 meseci biti oko 1 litar, ali ću sa svaki slučaj malo više po danu. Bolje i da ima više nego manjak. 

  Bas me je sada onako htelo, najstariji kreće u prvi razred, mala beba, operacija. Još da muž može da doji bilo bi vrh :D


 2. Divno i imena su im divna! ♥ Znam za dečaka i devojčicu, posle sam se isključila negde u trudnoći 2015te i nemam pojma dalje o dešavanjima ovde, osim nekih članica sa kojima sam ostala u kontaktu na fb i privatno :)

  Preživi se spontani, ali se ne zaboravlja, znam to vrlo dobro. Ali, idemo dalje sa istim ciljem :)

  Je l dojiš bebu? (*oxytocin zavisnik :P )

  to se podrazumeva :D evo već sada pripremam mleko svoje da ima dok sam u bolnici. Zamrzavam. Veći mi je to stres nego sama operacija ali procice. Sve sam dojila minimum oko godinu ipo. Pa i za vreme drugih trudnoća. A malu ću sada sigurno dok ne krene u vrtic sa jedno dve godine ili malo više. Takav mi je bar plan


 3. Divno i imena su im divna! ♥ Znam za dečaka i devojčicu, posle sam se isključila negde u trudnoći 2015te i nemam pojma dalje o dešavanjima ovde, osim nekih članica sa kojima sam ostala u kontaktu na fb i privatno :)

  Preživi se spontani, ali se ne zaboravlja, znam to vrlo dobro. Ali, idemo dalje sa istim ciljem :)

  Je l dojiš bebu? (*oxytocin zavisnik :P )

  to se podrazumeva :D evo već sada pripremam mleko svoje da ima dok sam u bolnici. Zamrzavam. Veći mi je to stres nego sama operacija ali procice. Sve sam dojila minimum oko godinu ipo. Pa i za vreme drugih trudnoća. A malu ću sada sigurno dok ne krene u vrtic sa jedno dve godine ili malo više. Takav mi je bar plan


 4. Ne reče mi, kako se zove beba? Ja sam se isključila kad si imala dvoje, koliki su klinci?

  Dobili smo dozvolu za novu trudnoću u januaru, pa polako... B smo čekali 2,5god, tako da sad imamo malo više strpljenja nego prošli put. Sve u svoje vreme :)

  aha, znaci ti onda ne znaš ni Suncicu. Ona je treca devojčica , a četvrta je Iskra. Jedan dečak i tri devojčice . 6 godina najstariji, pa 5, pa 3, pa 4 meseca iliti 0 kako kaže najstariji . Beba je null:D

  pre bepca sam imala jedan spontani u 5-6 nedelji i to na moru :( preživi se ali se ne zaboravi nikada 

  kako kažu strpljen spasen 

   

  *andjelcic* voli ovo

 5. Čestitam! Nemam smajlije ♥ imaš dva dečaka i dve devojčice ili?

  Hajde da se kamen reši na najbezbolniji način! Bar znaš da je imalo cenu sve :)

  Evo pišem i brišem, ne znam šta da ti kažem, puna elana baš lepo zvuči.

  Ništa, položila sam prekvalifikaciju i radim evo tri godine, od kad je Bane krenuo u jasle sa godinu dana. :)

   

  nekako mi je tako delovao tvoj upad , pozitivno, ili prosto samo nedostaješ 

  Bas bi bilo lepo bar jedan dan ovaj forum u punom sastavu.

  lepo je sto si uspešna na svim poljima. Uzivaj u tome . Ništa nije sa neba palo ali tako se više ceni 

  i sada znaci nova runda?:D


 6. Ta sam bila, i ostala :D
  Lepo je videti te ovde. Jesam li propustila neke lepe vesti?

  Kod mene nema lepih vesti, ostim što ponovo stojim na kraju istog reda :D

  takođe i tebe. :babymommy:

  kod mene je sada četvoro, mala , najmlađa ima 4 meseca. I to je to od nas. 

  Izmedu ostalog sam zaradila kamen u žuči, ali šta ćeš , sve ima svoju cenu 

  zelim ti od srca da ti se ostvari želja tvoja . Kako si ti? 

  Delujes mi nekako puna elana:D


 7. Tačno znam kako ti je Leni... Drži se i budi jaka. Nema utehe ali sam se tešila bar time da je bolje sto je bilo tako rano :( ljubim te

  nemam iskustva sa tabletama isto, meni je kao tebi mala trudnoća bila, isto tako stao razvoj rano , nema otkucaja, ali sam prvo krenula da krvarim po vrlo malo da bi se posle to ustanovilo. Meni su uradili vakum aspiraciju 

  leni voli ovo

 8. Milice :wub:

  Sokirala sam se kada ušla i videla , pa odmah vrtim nazad da pročitam sve detalje. 

  Mrvica ti je predivna. Moj A se rodio na vreme , samo 500grama više, i mogu ti reci da ne izgleda ovako nešto mnogo sitnije od njega kada se rodio, moje prvo dete. On je bio par sati i inkubatoru ali zašto sto je bio žut .

  Brzo će te vi napredovati i sve će biti u redu. Nije prvi put tim lekarima, i ovde se bas često dešava da mnogo manje bebice izguraju super. Kod tebe nema nijedan razlog da ne bude sve ok.

  To sto će duže ostati bar nek te teši sto ostaje u sigurnim rukama i uvek će biti tu neko istog momenata, za sve. 

  Izdrzi, budi jaka. Za koju nedelju će sve proci i uzivacete 

  zelim vam to od srca 


 9. Decembar, srecno.

  :wub:

  Mi smo bile na našoj prvoj kontroli. Samo nas doktorka pregledala . Dala nam neke kapi automatski za grčeve i naredila dojenje na 3 sata. Umrla sam od smeha :rolleyes:

  Inace, danas nam je 26.dan. Ima 4,4kg i 56cm.  Rođena je sa 3225, izašla sa 3180gr. Znaci za manje od mesec dana je dobila preko 1,2kg i 6cm porasla. Kao da je neko zaliva :wub:

  Bralac, k a m , miliccam i 2 ostalih volite ovo

 10. Milicam, i ja sam imala te strahove, i sanjala stalno, pa eto ništa, hvala Bogu.

  Mene leđa zabole jer se ukocim, zaspim vrlo često sedeći, pa mi glava padne. A ovako ne, često se rastezem, to pomaže. 

  Sto se tiče bronhitisa, nije to tako strasno kao sto zvuci. Spustio se sekret na bronhije , samo inhalacije su čudo za njega. Bronhitis ti je skoro svaki put kada čujete da dete iskasljava šlajm, znaci 99% je to. Retko je to samo u grlu. Bolje i to nego na pluća da ode . 

  Пилче voli ovo

 11. Milicam, i ja sam imala te strahove, i sanjala stalno, pa eto ništa, hvala Bogu.

  Mene leđa zabole jer se ukocim, zaspim vrlo često sedeći, pa mi glava padne. A ovako ne, često se rastezem, to pomaže. 

  Sto se tiče bronhitisa, nije to tako strasno kao sto zvuci. Spustio se sekret na bronhije , samo inhalacije su čudo za njega. Bronhitis ti je skoro svaki put kada čujete da dete iskasljava šlajm, znaci 99% je to. Retko je to samo u grlu. Bolje i to nego na pluća da ode . 


 12. :wub:

  Kam, druga devojčica je jedino različita , a ove dve male su obe na brata. Jedino se tu ne vidi to toliko jer su obe rodjene krupnije od njega. On je bio oko 2,5kg, a one obe oko 3. pa se on ne vidi još jasno, ali njih dve su njegove kopije. 

  A sto je zanimljivo, niko mi nije ostao sa tako tamnom kosom, oči naravno ali kosa je svima svetlija. 

  Evo 

  https://www.bilder-upload.eu/bild-d2cad2-1557203240.jpeg.html

  https://www.bilder-upload.eu/bild-44959b-1557203270.jpeg.html

   

   

   

  Venera, Bralac, *Cvrky87* i 1 ostali volite ovo

 13. Milicam, i ja sam muku mučila sa nemirnim nogama. Užas je bilo. 

  Mi smo inače super. Sledeći ponedeljak nam je prva kontrola kod doktorke, sada imamo već 19 dana. Kako leti vreme . Prva vakcina nam je tek sa dva meseca , bar neće niko još da je stresira. 

  Šetamo skoro svaki dan, evo danas se šetala sa mojom mamom dok sam radila noktice. Kilaza mi lepo leti dole, još 5kg do predtrudnickog stanja. A bas vodim računa da ne preskacem obroke, i da jedem bas puno salete. Pijem i dalje vitamine , krećem se. Manjak sna je jedino sto ne mogu da promenim, ali takav mi je opis posla trenutno :rolleyes:

  i evo sličica svih mojih bebica prvog dana života :wub:

  https://www.bilder-upload.eu/bild-665a88-1557143638.jpeg.html

   

   


 14. E Kam, tu sam. Nekako sam se zadubila u knjige. Kako sednem da dojim ili uveče kako legnem, samo knjige čitam, i totalno sam bebac zapostavila.

  I u toku nedelje smo samo negde jurili , deca i ja. Milion obaveza, beba naravno sa nama. Pa me citanje psihicki odmara 


 15. Nama ovde za pupak daju dezinfekcioni prasak. Kod nas bas brzo otpadaju pupkovi i skoro uvek malo na kraju u tragovima krvari. I svaki put kažu da pelena mora da se savije gore , nikako da ide preko pupka. Tako dolazi do infekcije. Stalno da bude van pelene i malo praska kada opadne. Nama je već otpao drugog dana kod kuće, malo se pojavila krv, stavljala sam prasak i više nema ništa. 

  k a m voli ovo

 16. Kam, takođe je i kod mene tako. Tamnije nije ali ostalo da. Tebi je može  tamnije od gvožđa. 

  Inace, ja sam juče išla sa bebom jedno dva sata i u šetnju, sa maramom, i kao da sam kopala sam se umorila. Nama je 9.dan danas. 


 17. Decembar, bas bedak :mellow: ali ako ništa drugo bar će biti kod kuće , neka sreća u nesreći 

  Mozza, ja tek sada skontala tvoje pitanje. Nama za suvu kožu prave kremu u apoteci ali moji je slabo imaju, skroo nikada nemaju suvu. Dobijemo odmah u porodilištu recept, pa naprave od suncokretovog ulja i još par sastojka. Bas je onako lagana krema i prijatna. Ali mogu ti reci da i ja mislim sve najbolje o pavlovicevoj, i imaš da je kupis u Beču. 

  Sto se tiče 4d uz-a, on nije nešto sto se koristi zapravo za ekspretne ultrazvukove. Najpouzdaniji je onaj obican, naravno sto noviji aparat. A 4d je više , pa čak i na prenatalnim klinikama nešto kao izbor roditelja, iliti atrakcija. Tako kažu lekari koji imaju licencu za ekspretne ultrazvukova. Postoji i lista tih lekara u Srbiji , koji imaju licencu i nije da ih je bas mnogo. To je lista za ceo svet, tu se i nalaze naši naravno  , to su lekari koji su išli na obuku u London u nekom periodu za euz. To je kod nas skrining i samo ti lekari mogu da nam rade Nt i ta cuda. 


 18. Polako se već odvikam od pisanja ovde :lol: 

  mi smo super, sisamo 30 sati od 24h :lol: već smo i i šetnju išle. Malo duva vetar ali da se istopi neće 

  Kruela, to sto trese bradom nema veze sa hladnocom, to su još neki kao refleksi koji se vremenom smiruju . A sto se tiče slojeva, beba se oblaci isto kao i ti , a ne sloj više. Znaci ako je tebi hladno i njemu je, ako nije nije ni nejmu. Obalcis ga kao sebe i ttempratura u sobi da ne bude veća od 18-20 stepeni 


 19. Kod mene je na 95 peskiri, posteljine, donji veš, krpe . To su stavri koje ne bi trebalo prati na nižoj. Ostalo kako šta. Uglavnom perem na 40, ali dečije stvari koje se isprljaju u blatu na 60. Patike i jakne perem na 40. 

   

  December voli ovo

 20. Macko, ti jastuci bi trebali samo da se pere njihova navlaka a ne oni. I ta navlaka se pere na 40, ali ja je perem i na 95. Za mene pranje na 40 ništa ne znaci, to je samo par stepeni veća temperatura od nase i to je samo pranje čisto reda radi da se mirisi speru. 

  Sto se tiče tvrdog stomaka, meni je pred kraj tako od 30 i neke bio uvek tvrd, tek je malo smeksao dan-dva pred porodjaj 

  Macka i December volite ovo

 21. Hvala vam :wub: 

  znam da sam videla bebicu koja na koju moja podseća ali sam zaboravila čija je :wub: i gde sam je videla

  Otpao nam je pupak. I kako je iza stipaljke ostao onako pupcanik jedno 2 cm, tačno se vide 3 krvna suda koja prolaze kroz vrpcu :wub: