Earl Grey

Član
 • Broj odgovora

  11993
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Earl Grey


 1. Tačno znam kako ti je Leni... Drži se i budi jaka. Nema utehe ali sam se tešila bar time da je bolje sto je bilo tako rano :( ljubim te

  nemam iskustva sa tabletama isto, meni je kao tebi mala trudnoća bila, isto tako stao razvoj rano , nema otkucaja, ali sam prvo krenula da krvarim po vrlo malo da bi se posle to ustanovilo. Meni su uradili vakum aspiraciju 

  leni voli ovo

 2. Milice :wub:

  Sokirala sam se kada ušla i videla , pa odmah vrtim nazad da pročitam sve detalje. 

  Mrvica ti je predivna. Moj A se rodio na vreme , samo 500grama više, i mogu ti reci da ne izgleda ovako nešto mnogo sitnije od njega kada se rodio, moje prvo dete. On je bio par sati i inkubatoru ali zašto sto je bio žut .

  Brzo će te vi napredovati i sve će biti u redu. Nije prvi put tim lekarima, i ovde se bas često dešava da mnogo manje bebice izguraju super. Kod tebe nema nijedan razlog da ne bude sve ok.

  To sto će duže ostati bar nek te teši sto ostaje u sigurnim rukama i uvek će biti tu neko istog momenata, za sve. 

  Izdrzi, budi jaka. Za koju nedelju će sve proci i uzivacete 

  zelim vam to od srca 

  December, Bralac, Analim i 4 ostalih volite ovo

 3. Decembar, srecno.

  :wub:

  Mi smo bile na našoj prvoj kontroli. Samo nas doktorka pregledala . Dala nam neke kapi automatski za grčeve i naredila dojenje na 3 sata. Umrla sam od smeha :rolleyes:

  Inace, danas nam je 26.dan. Ima 4,4kg i 56cm.  Rođena je sa 3225, izašla sa 3180gr. Znaci za manje od mesec dana je dobila preko 1,2kg i 6cm porasla. Kao da je neko zaliva :wub:


 4. Milicam, i ja sam imala te strahove, i sanjala stalno, pa eto ništa, hvala Bogu.

  Mene leđa zabole jer se ukocim, zaspim vrlo često sedeći, pa mi glava padne. A ovako ne, često se rastezem, to pomaže. 

  Sto se tiče bronhitisa, nije to tako strasno kao sto zvuci. Spustio se sekret na bronhije , samo inhalacije su čudo za njega. Bronhitis ti je skoro svaki put kada čujete da dete iskasljava šlajm, znaci 99% je to. Retko je to samo u grlu. Bolje i to nego na pluća da ode . 

  Пилче voli ovo

 5. Milicam, i ja sam imala te strahove, i sanjala stalno, pa eto ništa, hvala Bogu.

  Mene leđa zabole jer se ukocim, zaspim vrlo često sedeći, pa mi glava padne. A ovako ne, često se rastezem, to pomaže. 

  Sto se tiče bronhitisa, nije to tako strasno kao sto zvuci. Spustio se sekret na bronhije , samo inhalacije su čudo za njega. Bronhitis ti je skoro svaki put kada čujete da dete iskasljava šlajm, znaci 99% je to. Retko je to samo u grlu. Bolje i to nego na pluća da ode . 


 6. :wub:

  Kam, druga devojčica je jedino različita , a ove dve male su obe na brata. Jedino se tu ne vidi to toliko jer su obe rodjene krupnije od njega. On je bio oko 2,5kg, a one obe oko 3. pa se on ne vidi još jasno, ali njih dve su njegove kopije. 

  A sto je zanimljivo, niko mi nije ostao sa tako tamnom kosom, oči naravno ali kosa je svima svetlija. 

  Evo 

  https://www.bilder-upload.eu/bild-d2cad2-1557203240.jpeg.html

  https://www.bilder-upload.eu/bild-44959b-1557203270.jpeg.html

   

   

   

  *Cvrky87*, Bralac, Venera i 1 ostali volite ovo

 7. Milicam, i ja sam muku mučila sa nemirnim nogama. Užas je bilo. 

  Mi smo inače super. Sledeći ponedeljak nam je prva kontrola kod doktorke, sada imamo već 19 dana. Kako leti vreme . Prva vakcina nam je tek sa dva meseca , bar neće niko još da je stresira. 

  Šetamo skoro svaki dan, evo danas se šetala sa mojom mamom dok sam radila noktice. Kilaza mi lepo leti dole, još 5kg do predtrudnickog stanja. A bas vodim računa da ne preskacem obroke, i da jedem bas puno salete. Pijem i dalje vitamine , krećem se. Manjak sna je jedino sto ne mogu da promenim, ali takav mi je opis posla trenutno :rolleyes:

  i evo sličica svih mojih bebica prvog dana života :wub:

  https://www.bilder-upload.eu/bild-665a88-1557143638.jpeg.html

   

   


 8. E Kam, tu sam. Nekako sam se zadubila u knjige. Kako sednem da dojim ili uveče kako legnem, samo knjige čitam, i totalno sam bebac zapostavila.

  I u toku nedelje smo samo negde jurili , deca i ja. Milion obaveza, beba naravno sa nama. Pa me citanje psihicki odmara 


 9. Nama ovde za pupak daju dezinfekcioni prasak. Kod nas bas brzo otpadaju pupkovi i skoro uvek malo na kraju u tragovima krvari. I svaki put kažu da pelena mora da se savije gore , nikako da ide preko pupka. Tako dolazi do infekcije. Stalno da bude van pelene i malo praska kada opadne. Nama je već otpao drugog dana kod kuće, malo se pojavila krv, stavljala sam prasak i više nema ništa. 

  k a m voli ovo

 10. Kam, takođe je i kod mene tako. Tamnije nije ali ostalo da. Tebi je može  tamnije od gvožđa. 

  Inace, ja sam juče išla sa bebom jedno dva sata i u šetnju, sa maramom, i kao da sam kopala sam se umorila. Nama je 9.dan danas. 


 11. Decembar, bas bedak :mellow: ali ako ništa drugo bar će biti kod kuće , neka sreća u nesreći 

  Mozza, ja tek sada skontala tvoje pitanje. Nama za suvu kožu prave kremu u apoteci ali moji je slabo imaju, skroo nikada nemaju suvu. Dobijemo odmah u porodilištu recept, pa naprave od suncokretovog ulja i još par sastojka. Bas je onako lagana krema i prijatna. Ali mogu ti reci da i ja mislim sve najbolje o pavlovicevoj, i imaš da je kupis u Beču. 

  Sto se tiče 4d uz-a, on nije nešto sto se koristi zapravo za ekspretne ultrazvukove. Najpouzdaniji je onaj obican, naravno sto noviji aparat. A 4d je više , pa čak i na prenatalnim klinikama nešto kao izbor roditelja, iliti atrakcija. Tako kažu lekari koji imaju licencu za ekspretne ultrazvukova. Postoji i lista tih lekara u Srbiji , koji imaju licencu i nije da ih je bas mnogo. To je lista za ceo svet, tu se i nalaze naši naravno  , to su lekari koji su išli na obuku u London u nekom periodu za euz. To je kod nas skrining i samo ti lekari mogu da nam rade Nt i ta cuda. 


 12. Polako se već odvikam od pisanja ovde :lol: 

  mi smo super, sisamo 30 sati od 24h :lol: već smo i i šetnju išle. Malo duva vetar ali da se istopi neće 

  Kruela, to sto trese bradom nema veze sa hladnocom, to su još neki kao refleksi koji se vremenom smiruju . A sto se tiče slojeva, beba se oblaci isto kao i ti , a ne sloj više. Znaci ako je tebi hladno i njemu je, ako nije nije ni nejmu. Obalcis ga kao sebe i ttempratura u sobi da ne bude veća od 18-20 stepeni 


 13. Kod mene je na 95 peskiri, posteljine, donji veš, krpe . To su stavri koje ne bi trebalo prati na nižoj. Ostalo kako šta. Uglavnom perem na 40, ali dečije stvari koje se isprljaju u blatu na 60. Patike i jakne perem na 40. 

   

  December voli ovo

 14. Macko, ti jastuci bi trebali samo da se pere njihova navlaka a ne oni. I ta navlaka se pere na 40, ali ja je perem i na 95. Za mene pranje na 40 ništa ne znaci, to je samo par stepeni veća temperatura od nase i to je samo pranje čisto reda radi da se mirisi speru. 

  Sto se tiče tvrdog stomaka, meni je pred kraj tako od 30 i neke bio uvek tvrd, tek je malo smeksao dan-dva pred porodjaj 

  Macka i December volite ovo

 15. Hvala vam :wub: 

  znam da sam videla bebicu koja na koju moja podseća ali sam zaboravila čija je :wub: i gde sam je videla

  Otpao nam je pupak. I kako je iza stipaljke ostao onako pupcanik jedno 2 cm, tačno se vide 3 krvna suda koja prolaze kroz vrpcu :wub:


 16. Hvala Kam :wub:

  Nekako mi je sAda prvi put stomak da nije mlitavo, da onako nemam kontrolu nad svojim stomakom odmah. Najbrže sam se oporavila i među nogama. Pre mi je neki dan duže bilo da je blago oteceno, osetljivo, a sada ništa već drugi dan. 

  Previse mi je to sve sumnjivo :D

   


 17. To je izbacivanje toksina preko znoja. Sto bi značilo da žene koje se više znoje, i malo punije opasno truju svoju decu. Sa dojenjem ide vežbanje svakakvo, osim extremnog i profi , sa plus nekim dodacima u ishrani koji nisu tada dobri. Ujutru date bebi da sisa, odete na trčanje , i sledeće dojenje posle tuširanje je potpuno bezbedno. 

  Inace se izuzetno malo znojim , i zao mi je zbog toga. Kod mene posle treninga i trčanja može biti znoj samo malo na leđima, i na celu ako sam imala kacket. 

  Meni vezba nije opterećivanje , meni je to psihicki spas. Izduvam se, nakupim energije, budem jača jer treba imati i kondicije ako zelite više dece, treba to sve postići . To je fizički posao :D

  inace stomak mi je čvrst:lol:nema ništa mlitavo ali je poveće 

  Katarina1983 voli ovo

 18. Nema tu pomoći za stomak osim vežbanja. Trenutno mi je da se sto zdravije i laganije hranim, da mi se i organi oporave . Kasnije , za jedno mesec ću poceti da trčim, a trbušne mišice ću ostaviti tek za jedno dva meseca. Ne zurim nigde. 

  Definitivno  mi je prioritet da sredim hemoglobin, pao mi je sada na 11,1 posle porodjaja . Oni rekli može samo hranom i da je to normlano sada , pa da pokušam. Inače sam dobijala u prethodnom porodilištu preventivno uvek posle prodjaja tri meseca gvožđe a sada kao ne mora, a prvi pit imam manjak. 


 19. Kam, vidiš. Ti već misliš na najgore i pre vremena . Nepopraviljiva si. 

  Mi smo inače super, sem sto ja ne spavam ništa skoro. Malecka sisa kao popisna komisija. Od juče smo kod kuće. Deca su je odlično prihvatila, najmlađa me je bas iznenadila koliko je nezna i osecajna sa njom, nekako mi je to logicnije za velike, a ona sa dve ipo godine je kao velika. 

  Kod mene je krvarenje već kao poslednji dani menstruacije. Bolova sve manje. Stomak mi je kao da samjedno peti mesec trudnoće ali dobro, proslo je više od 36 sati od prodjaja tek. 

  Analim voli ovo

 20. Sto se grudi tiče meni su uvek tamo poslednjih meseci trudnoće kao da sam već krenula da dojim, oni prvi dani. 

  Cak iako sam u svakoj trudnoći i dojila do nekog perioda. Prvu bebu sam dojila do 3 meseca pred prodjaj , drugu i trecu malo manje u trudnoći jer je veća razlika. Sada sam prestala već u drugom mesecu trudnoće jer je cerka već bila spremna sam prestanak , već je sisala preko 2 godine.

  ja nemam velike grudi, meni su uvek B korpe i posle dojenja ostaju iste , ne padaju, nije bas da ima koja sila da ih vuče dole :D

   


 21. Macko, svuda je tako, dobiješ recept i uzmeš u apoteci. Kao kod Milicam. 

  Meni ne treba pumpica, zaista. Nego je ona meni smešna sto se ovako šunja okolo, pa izgleda nekako potunjeno kao da skuplja dobrovoljni prilog za neku sektu. 

  Inace da, idemo kući danas. Sve je super sa obe, mene su još jutros otpustili, sada i nju. U 12 idemo kući :D

  jedino zašto bih pumpicu uzela kada bih im poklanjala mleko, oni to dolaze kući kod nas da uzimaju. Nešto sam razmišljala u tom pravcu danas, razmislicu