December

Član
 • Broj odgovora

  208
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


o članu/ici December

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice December

 1. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Ne napisah za kontrolu, idem sad svake nedelje, bila sam juče pa ću u ponedeljak ponovo, ctg i kaže opet jedan UZ. Drago mi je da ste dobro vas dve
  Kam ne mora strogo 40 dana, pisala sam da sam ja krvarila tako pomalo dosta više od 40 dana, stane na dan dva pa krene i tako. Dosta sam bila aktivna pa je kretalo primetih kad sam preterala sa aktivnošću. Bila sam da proverim ali sve je bilo u redu. Ako nemaš bolove, nema temp, nema neprijatnog mirisa, onda je sve ok 
 2. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Pa da, meni je takav stomak u svakoj trudnoći, jedino možda u prvoj je bio kao Mačkin jer su mi mišići još bili jaki. Kako se lepo vidi da je materica visoko i da je beba dole glavom, moja sigurno leži vodoravno u stomaku, samo da to ne radi neki problem da ne naleže glavica da grlić pa mi džabe sva aktivnost kad mi to neće pomoći otvaranju samo se umorim.
  I dosadilo mi da sedim pa sam kosila i ispred kuće i dvorište, jeste da sam crkla ali sam psihički na miru. Mene kao da teška fizićka aktivnost psihički smiruje. Sad sam sela da pojedem nešto, pa ću sa pravim večeru, ali prethodno ću da raširim veš jer čujem da je mašina pri kraju. Posle me čeka brdo veša da ga složim u ormare. Uskoro i devojke dolaze iz škole pa ću im uvaliti njihovu odeću da slože u orman u sobi. Sutra uveče idemo svekrvi na rođendan pa sam oslobođena bar jedan dan pravljenja hrane jupiiii.
 3. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  I ja kontam da mi je stomak poprilično nisko jer se tako i osećam, a dr mi juče reče da je visoko ko će ga znati više.
  Macka probaj preko nekog sajta za uploadiranje slika, postimage ili tako nešto. Preko bebac sajta ni ja nisam uspela.
 4. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

 5. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Evo ja sam još u komadu. Ništa više od čepa, videću danas. Doduše tek smo 37+1 nedelja tako da ja imam još vremena. Na stranu što bih se porađala što ranije, ne mogu kad ja hoću. Pa kad bude biće.
 6. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Kam daj Bože da jeste mada ne verujem dok ne vidim još. Prošli put kad mi je ispao, bio je u komadu, tuširala sam se i samo je pljusnuo, po osećaju sam se uplašila da je skliznula pupčana, kad ono pljus čep, bilo ga je poprilično. To je bilo uveče a ujutru krenule bezbolne kontrakcije koje sam mislila da su lažne, otišla na ctg i pregled, ctg miran a ja otvorena pet cm i taj dan sam se porodila.
  a što se tiče krvarenja posle porođaja, mene treći put smaralo baš dugo, dosta preko tih 40 dana isto kako ti opisuješ, bila na UZ i sve je bilo u redu, samo je curkalo na dnevni toliko samo da smara. Ne znam koliko tacno ali oko dve nedelje posle 40 dana sigurno. Već sam ludela od toga. Mens.sam dobila tek nakon godinu dana i mislim dva meseca, ili šest ne znam tačno, sve sam zaboravila. Dobro sam odmorila od nje.
  Milice tamo su doktori baš brižni i brzo reaguju, što je super. Drago mi je da ste dobro!
 7. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Joj Milice odkud sad listerija? A ja baš i ne pazim, oduvek sam tako pa i sad. Ali opet vidiš koliko god si pazila opet se desilo.
  Ja sam bila na ctg, ništa od kontrakcija, potpuno zatvorena, bebac kaže visoko. Pritisak 110/60. Ništa mi nije jasno onda odkud ovi osećaji pritiska i sve težine kao da će ispasti beba toliko da boli taj pritisak, kontrakcije, hodam kao da sam u buretu. I sad beba visoko. Samo znam da sam izgubila svaku nadu da ću se poroditi skoro. I kad krene ja ću ostati kući misleći da nije ništa. Već dva dana me bole krsta kao kad se prehladim. Sad kad sam došla kući na vešu primetih komadić jako gustog kao žvaka bukvalno rastegljivog sekreta. Neću ni da se nadam da je krenuo čep od pregleda ali ovakav iscedak nisam imala nikad u životu, ni približno sličan, a u prošloj trudnoći mi je čep ispao u kadu pa ga nisam pipkala je li rastegljiv neću više ni da se nadam da ću uskoro. Idem da se ubijem od ribanja kuće ili da spavam, nemam više živaca nizašta. Ionako ništa od porođaja.
 8. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Milice sa razlogom si zatrpala temu, samo da ste vi žive i zdrave, kako samo uživa u maminom naručju sad kad krene da raste, za ćas će biti velika devojčica.
  Kru već dva meseca pa baš leti vreme da ne poveruješ.
  Ja sam bolno, već ne znam šta me sve boli, u wc sam svako malo, raspadam se. I već me popustila i nestrpljivost, nemam osećaj da ću se uopšte i poroditi, sve mi je već preko glave. Otečena sam ko krofna. Gorušica me ubi. Baš me tuku ovi poslednji trzaji trudnoće ali mi je već svejedno kad ću. Ni ne razmišljam o tome, samo bih spavala. Kad se porodim ostaću u šoku da sam se porodila i da imam bebu hahahaha
 9. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Milice, čestitam od srca, Nikolina nas je baš iznenadila svojim brzim i iznenadnim dolaskom! Neka je živa i zdrava, a i dobro da se rodila nego da je i ona dobila infekciju. Videćeš da su to mali borci i napreduju više nego neke bebe rođene u terminu Verujem da si uplašena, ne znam ko ne bi bio ali biće ona super!
 10. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Joj Kam pa dobro da si otišla. Bolje da se to reši pa kad imaš dijagnozu lakše rešavaš problem. Želin ti brz oporavak
  Milice Nikolina je preslatka, kako se lepo vidi lik ustašca malena.
   
  Mi smo još u komadu naravno, malo više odmaram pa su me bolovi popustili, jedino me stidna kost razvaljuje i dalje, i imam bolne lažne kontrakcije po ceo dan ali očigledno ne rade ništa. Otičem sad već sva, ujutru se smejem sama sebi kako ne ličim ninašta. Ja bih se već porađala ali kontam da je bolje da još malo bude u stomaku. I od odmaranja sva sam se ulenjila, samo bih ležala sad.
 11. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Jutro svima
  Kam kako je sva važna i ozbiljna, mrvica jedna
  leni pa gde si ti nema te
   
   
  Mi doručkujemo, devojke otišle u školu a najmlađa još spava, malopre je uhvatila kijavica, mislila sam da će je probuditi ali nije, spava i dalje. Mm juče produžili gips na još 3 nedelje, tako da definitivno ništa od vožnje u porodilište, stopiraću koga stignem hahahaha šta da se radi, bar mi je drago da će biti prisutan kad zaista krene, ako mu ne skinu gips a ja još budem trudna što ne želim nikako, dosta sam već teška sama sebi, ja se iskreno nadam da ću ranije. U ponedeljak smo napunili 36 sedmica, sad smo u 37. Ko bi rekao. Još malo i gotovo.
  I sad razmišljam da li da pravim ćerki rođendan nedelju dana ranije (sad za vikend) ali samo za drugarice sa nekom malom tortom, ili da rizikujem da čekam dve nedelje do njenog rođendana a ako se porodim od toga nema ništa jer neće imati ko da brine o deci i da ih zabavlja. Msm velike u one devojke ali ko će da im sipa sokove, seče tortu. Baš ću da pričam sa mm jer žurka joj baš znači. Svakako bi pravili u augustu kad je i najmlađim rođendan i verovatno krštenje ali nije to to, biće raspust, drugarice ko zna gde će joj biti.
 12. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Devojke super ste trudnice  baš imamo lepe žene na forumu
  Cvrky zaista izgleda odraslije, kao da ima 9 meseci najmanje presladak je! 
  Gledam ja redovno slike ali slabo komentarišem, stalno sam u žurbi oa zaboravim pola što sam htela da napišem.
 13. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Jao ja pročitah da imaš 39 izvini, dobro je onda, srediće se to. Ako imaš kupusa stavi on je stvarno spas za takve stvari.  olakšava vrućinu i bol gde je začepljenje i otok pa lakše prolazi mleko.
 14. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Kru pa ne mora biti cela dojka upaljena da bi imala temp, tamo gde je tvrdo imaš začepljenje, već dugo imaš temp ako ne možeš da razbiješ kvrgu tj to tvrdo idi da primiš antibiotik posle će da popusti. Jel stavljaš kupus i tople obloge pre izmuzanja/dojenja i hladne posle?
 15. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Lažna uzbuna kakvu nikad do sad nisam imala. A i beban je do sad uvek žurio nedelju dve a sad navodno odgovara nedelji trudnoće što je i meni baš nekako puno gr za 36. nedelju. Tj napunili smo danas toliko i ulazimo u 37. I danas sam imala nekoliko baš bolnih i dugih kontrakcija da se stvarno zapitam da li su lažne. Nikad ih nisam imala ovako jake pripremne, ni u jednoj trudnoći.