Earl Grey

Član
 • Broj odgovora

  11991
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


1 Pratioco članu/ici Earl Grey

Informacije o profilu

 • Pol ženski

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Earl Grey

 1. Earl Grey je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Tačno znam kako ti je Leni... Drži se i budi jaka. Nema utehe ali sam se tešila bar time da je bolje sto je bilo tako rano  ljubim te
  nemam iskustva sa tabletama isto, meni je kao tebi mala trudnoća bila, isto tako stao razvoj rano , nema otkucaja, ali sam prvo krenula da krvarim po vrlo malo da bi se posle to ustanovilo. Meni su uradili vakum aspiraciju 
 2. Earl Grey je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Milice 
  Sokirala sam se kada ušla i videla , pa odmah vrtim nazad da pročitam sve detalje. 
  Mrvica ti je predivna. Moj A se rodio na vreme , samo 500grama više, i mogu ti reci da ne izgleda ovako nešto mnogo sitnije od njega kada se rodio, moje prvo dete. On je bio par sati i inkubatoru ali zašto sto je bio žut .
  Brzo će te vi napredovati i sve će biti u redu. Nije prvi put tim lekarima, i ovde se bas često dešava da mnogo manje bebice izguraju super. Kod tebe nema nijedan razlog da ne bude sve ok.
  To sto će duže ostati bar nek te teši sto ostaje u sigurnim rukama i uvek će biti tu neko istog momenata, za sve. 
  Izdrzi, budi jaka. Za koju nedelju će sve proci i uzivacete 
  zelim vam to od srca 
 3. Earl Grey je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Decembar, srecno.

  Mi smo bile na našoj prvoj kontroli. Samo nas doktorka pregledala . Dala nam neke kapi automatski za grčeve i naredila dojenje na 3 sata. Umrla sam od smeha 
  Inace, danas nam je 26.dan. Ima 4,4kg i 56cm.  Rođena je sa 3225, izašla sa 3180gr. Znaci za manje od mesec dana je dobila preko 1,2kg i 6cm porasla. Kao da je neko zaliva 
 4. Earl Grey je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Mozza, da li si odmah stavljala i da li stavljaš obloge na mesto uboda? 
  Kruela, medeni su 
   
 5. Earl Grey je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Milicam, i ja sam imala te strahove, i sanjala stalno, pa eto ništa, hvala Bogu.
  Mene leđa zabole jer se ukocim, zaspim vrlo često sedeći, pa mi glava padne. A ovako ne, često se rastezem, to pomaže. 
  Sto se tiče bronhitisa, nije to tako strasno kao sto zvuci. Spustio se sekret na bronhije , samo inhalacije su čudo za njega. Bronhitis ti je skoro svaki put kada čujete da dete iskasljava šlajm, znaci 99% je to. Retko je to samo u grlu. Bolje i to nego na pluća da ode . 
 6. Earl Grey je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Milicam, i ja sam imala te strahove, i sanjala stalno, pa eto ništa, hvala Bogu.
  Mene leđa zabole jer se ukocim, zaspim vrlo često sedeći, pa mi glava padne. A ovako ne, često se rastezem, to pomaže. 
  Sto se tiče bronhitisa, nije to tako strasno kao sto zvuci. Spustio se sekret na bronhije , samo inhalacije su čudo za njega. Bronhitis ti je skoro svaki put kada čujete da dete iskasljava šlajm, znaci 99% je to. Retko je to samo u grlu. Bolje i to nego na pluća da ode . 
 7. Earl Grey je dodao/la post u temi Drugi trimestar   


  Kam, druga devojčica je jedino različita , a ove dve male su obe na brata. Jedino se tu ne vidi to toliko jer su obe rodjene krupnije od njega. On je bio oko 2,5kg, a one obe oko 3. pa se on ne vidi još jasno, ali njih dve su njegove kopije. 
  A sto je zanimljivo, niko mi nije ostao sa tako tamnom kosom, oči naravno ali kosa je svima svetlija. 
  Evo 
  https://www.bilder-upload.eu/bild-d2cad2-1557203240.jpeg.html
  https://www.bilder-upload.eu/bild-44959b-1557203270.jpeg.html
   
   
   
 8. Earl Grey je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Kika, predivna je 
  i ja sam u maju, 16og , Bik/blizanac 
 9. Earl Grey je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Milicam, i ja sam muku mučila sa nemirnim nogama. Užas je bilo. 
  Mi smo inače super. Sledeći ponedeljak nam je prva kontrola kod doktorke, sada imamo već 19 dana. Kako leti vreme . Prva vakcina nam je tek sa dva meseca , bar neće niko još da je stresira. 
  Šetamo skoro svaki dan, evo danas se šetala sa mojom mamom dok sam radila noktice. Kilaza mi lepo leti dole, još 5kg do predtrudnickog stanja. A bas vodim računa da ne preskacem obroke, i da jedem bas puno salete. Pijem i dalje vitamine , krećem se. Manjak sna je jedino sto ne mogu da promenim, ali takav mi je opis posla trenutno 
  i evo sličica svih mojih bebica prvog dana života 
  https://www.bilder-upload.eu/bild-665a88-1557143638.jpeg.html
   
   
 10. Earl Grey je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  E Kam, tu sam. Nekako sam se zadubila u knjige. Kako sednem da dojim ili uveče kako legnem, samo knjige čitam, i totalno sam bebac zapostavila.
  I u toku nedelje smo samo negde jurili , deca i ja. Milion obaveza, beba naravno sa nama. Pa me citanje psihicki odmara 
 11. Earl Grey je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Nama ovde za pupak daju dezinfekcioni prasak. Kod nas bas brzo otpadaju pupkovi i skoro uvek malo na kraju u tragovima krvari. I svaki put kažu da pelena mora da se savije gore , nikako da ide preko pupka. Tako dolazi do infekcije. Stalno da bude van pelene i malo praska kada opadne. Nama je već otpao drugog dana kod kuće, malo se pojavila krv, stavljala sam prasak i više nema ništa. 
 12. Earl Grey je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Kam, takođe je i kod mene tako. Tamnije nije ali ostalo da. Tebi je može  tamnije od gvožđa. 
  Inace, ja sam juče išla sa bebom jedno dva sata i u šetnju, sa maramom, i kao da sam kopala sam se umorila. Nama je 9.dan danas. 
 13. Earl Grey je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Decembar, bas bedak  ali ako ništa drugo bar će biti kod kuće , neka sreća u nesreći 
  Mozza, ja tek sada skontala tvoje pitanje. Nama za suvu kožu prave kremu u apoteci ali moji je slabo imaju, skroo nikada nemaju suvu. Dobijemo odmah u porodilištu recept, pa naprave od suncokretovog ulja i još par sastojka. Bas je onako lagana krema i prijatna. Ali mogu ti reci da i ja mislim sve najbolje o pavlovicevoj, i imaš da je kupis u Beču. 
  Sto se tiče 4d uz-a, on nije nešto sto se koristi zapravo za ekspretne ultrazvukove. Najpouzdaniji je onaj obican, naravno sto noviji aparat. A 4d je više , pa čak i na prenatalnim klinikama nešto kao izbor roditelja, iliti atrakcija. Tako kažu lekari koji imaju licencu za ekspretne ultrazvukova. Postoji i lista tih lekara u Srbiji , koji imaju licencu i nije da ih je bas mnogo. To je lista za ceo svet, tu se i nalaze naši naravno  , to su lekari koji su išli na obuku u London u nekom periodu za euz. To je kod nas skrining i samo ti lekari mogu da nam rade Nt i ta cuda. 
 14. Earl Grey je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Polako se već odvikam od pisanja ovde  
  mi smo super, sisamo 30 sati od 24h  već smo i i šetnju išle. Malo duva vetar ali da se istopi neće 
  Kruela, to sto trese bradom nema veze sa hladnocom, to su još neki kao refleksi koji se vremenom smiruju . A sto se tiče slojeva, beba se oblaci isto kao i ti , a ne sloj više. Znaci ako je tebi hladno i njemu je, ako nije nije ni nejmu. Obalcis ga kao sebe i ttempratura u sobi da ne bude veća od 18-20 stepeni 
 15. Earl Grey je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Kod mene je na 95 peskiri, posteljine, donji veš, krpe . To su stavri koje ne bi trebalo prati na nižoj. Ostalo kako šta. Uglavnom perem na 40, ali dečije stvari koje se isprljaju u blatu na 60. Patike i jakne perem na 40.