k a m

Član
 • Broj odgovora

  2004
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


o članu/ici k a m

Informacije o profilu

 • Pol muški

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice k a m

 1. k a m je dodao/la post u temi Šta smem a šta ne smem da jedem u trudnoći?   

  Pa sem što ima previše šećera, ne znam što ne bi smelo. 
 2. k a m je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Katarina, pa šta se desilo? Krenule kontrakcije ili? 
  Ja sam juče bila na trećem uz od porođaja. Još uvek je blago proširen kavum ali dr kaže da je mnooogo bolje i da će to da prođe. Ako ne sada, a ono sa prvim ciklusom. Jako mi se teško vraća materica. Ako mi se desi crvena krv, bolovi ili temperatura odmah da se javim, ali ona misli da će ovo da prođe. Imam narandžasto žućkasti sekret, tako da mislim da je to to. Danas je 56.dan. 
 3. k a m je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Jasmina, da li se depiliraš? Probaj da namažeš pantenol. Nisam imala taj problem. Što se anemije tiče, dr će ti prepisati preparate gvožđa. Uvek popij zajedno sa folnom i Vit C, najbolje limunada. Od prirodnih preparata sve što čuješ probaj, jer različite stvari pomažu ljudima. Pila sam matični sok borovnice, organski kakao, mleveno seme koprive u medu, kuvane šuplje juneće kosti, juneće šnicle, dzigerica. Posle porođaja mi je KS odlična, kao što nikada nije bila. Neke žene se muče sa anemijom i posle porođaja, zbog gubitka krvi. Zato se savetuje iste preparate fe piti i 40 dana nakon porođaja. 
 4. k a m je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Milice, divne vesti! 
  Ja sam bila na kontroli. I dalje je proširen kavum ali dosta se smanjilo. I nema unutra sadržaja kao poslednji put. Ipak dr nije zadovoljna. Rekla sam joj da nije sada krv, više onako narandžasto kada se obrišem. Rekla je da ispijem do kraja tu drugu flašicu Metilergometrin, još dva dana. Ja se zeznuh što sam rekla da je danas šesti dan, a zapravo je sedmo. Počela sam u utorak da ga pijem. Kaže nemam šta drugo da vam dam. Ako ne stane krvarenje slaće me u bolnicu na kiretažu. Ako stane da ne moram da dolazim. Ako treba da dođem u petak. Rekla sam joj odmah ja to u bolnici ako treba da se radi neću, ićiću privatno. U ponedeljak ona radi prepodne. Kod dr kod koje sam išla privatno u trudnoći sam zakazala za petak 18:35. Pa da vidimo šta ona kaže. I videći ako mora išta da se radi da mi ona radi, u bolnici ili privatno, svejedno mi je. Ali daće Bog da do petka ovo najzad prođe. 
 5. k a m je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Katarina, čestitam! Kucaj nam šta se desilo kad stigneš.
  Decembar, čestitam i nadam se da je bilo brzo i lako .
  Stigle nam danas dve bebice 
 6. k a m je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Šta se dešava, Decembar?
  Ja sutra u 11h kod ginekologa. Još večeras i ujutru da popijem kapi. AB sam juče završila. I dalje pomalo krvarim. Bole me povremeno unutrašnje strane butina, pa se nadam da se materica bar malo kontrahovala. Takav bol sam imala sat vremena pred porođaj. Jako se plašim šta će mi reći. Da me ne šalje na reviziju. Da me ne ostave u bolnici, a beba mi sisa...
 7. k a m je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Decembar, navijamo!!! 
 8. k a m je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Slažem se .. divno je dojiti i sve je puno lakše. Izdrži, proćiće to . 
  Decembar, imala sam ih čitav dan al sam trpela ko kuče. Bila sam već u bolnici, pa mi nije bilo frka da čekam do zadnjeg trenutka. Tebi želim brz i lak porođaj. Stiže dečkić uskoro.  
 9. k a m je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Meni ni pola sata pre porođaja nisu bile u pravilnim razmacima. Ceo dan su bile na 10,8..5,6..da bi kad sam ispratila posetu išla do osmog sprata da šetam i čim sam se vratila krenule su na 2min...još ja ušla da se kupam i perem kosu sa takvim kontrakcijama, jedva sam je osušila.. I rasturile me koliko su bile jake, a nepravilne, na 2,4,5. Jedva sam otišla do sestre da joj se javim, a ona mene ubeđuje nije to to čim nisu pravilne. Pošalje me da odem u sobu i merim, a ona će doći do mene za 10min. Ma mene rasturaju, već počele i butine da me stežu koliko su jake bile, ne mogu da ih predišem..a sestra mi pametuje. I kad je došla ja kažem isto je, prejake al nisu pravilne. Kaže dobro, pogledaće te ipak dr jer si trećerotka. Jedva sam otišla do sobe za pregled, jedva. Dr me pregledala i kaže skroz otvorena, odmah brzo u porodilište. Nisu mi dali ni da siđem sa stola nego me prebacili odmah na krevet i vozili u lift kao na filmu. Porodila sam se za pola sata-45min od tada. Tako da kod mene nisu bile pravilne, a isto je bilo i na prethodnim porođajima. Ali po jačini kontrakcija sam znala da je to to.  A takve na 15,20 min sam imala danimaaa pre porođaja. I isto sam jutro pre porođaja bila otvorena 1prst iako sam danima imala takve kontrakcije. 
  E sad kod Decembar je problem što se ranije otvarala bez ikakvih bolova. To je sad stvarno enigma kako da zna kada  da ode. Jos četvrto. Naša prijateljica koja ima petoro kaže da nije osećala bolove uopšte do samom kraja, kod poslednjih dvoje ili čak troje. Kolko ti je beše daleko porodilište? 
  Katarina, šta se dešava, kako si? 
 10. k a m je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Kru, uteši me da ti se sve sredilo sa ovim kapljicama. Ja se samo mislim dal pijem mnogo jaku dozu pa razmišljam da malo smanjim. Danas su me bolele noge dosta, sa unutrašnje strane butine posebno, stežu mi se unutrašnje vene verovatno. Samo ne znam da li bi trebalo da više šetam sada kada ih pijem. Zaboravih da pitam dr, ali znam da u porodilištu preporučuju da se šeta posle inekcija za skupljanje materice. Ja ovih dana baš hodam puno, do skoro nisam nešto ni izlazila, samo po dvorištu i po lekarima. Još danas i usisavala oba sprata. Inače, juče skoro ništa, danas prepodne opet braonkasto, a popodne tamno bordo krv. Pojma nemam šta se dešava, valjda ta zaostala krv mora da izađe. Mada kako sam razumela trebalo bi da prestanem da krvarim..
  Katarina, uzmi stavi pojas ako nisi. On bi trebalo da pomogne, da malo podigne bebu i da nemaš taj osećaj pritiska toliko nisko. A možda i samo ležanje sad u bolnici pomogne. Bar je tako kod mene bilo. Realno, kod kuće nema tih uslova za odmor. A na kraju sam i kukala kada ću se poroditi i išla da šetam do osmog sprata da pokrenem porođaj. Uzmi opusti se, čitaj nešto lagano.. Nadam se da bar imaš dobre cimerke. 
 11. k a m je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Kru, ti si pila još veću dozu. Ja pročitah na uputstvu da se pije 10-15kapi ali izgleda da oni daju više. Onda i ja da kupim još jednu bočicu i da pijem sve do ponedeljka do kontrole. Da ne prekidam, kad već pijem da bar ima efekta. Iskreno me strah šta mi može biti od leka jer svašta piše. Samo da da Bog da ovo prođe. Ne mogu ni da zamislim reviziju sad 50 dana od porođaja. Tek je 2 dana prošlo, imam još 4 da pijem. 
  Ja sam sad skoro vadila KS i biohemiju i ok mi je sve. Čekam endokrinologa i gastro zbog mog stomaka. Mislim da ne može upala uva od promaje. Ali mi se dešavalo da me bukvalno pola glave boli od promaje, vrat..uzmi ti popij nešto protiv bolova i stavi toplo pa vidi. Ako ništa otidi ponovo. 
  Macko, kako ste? 
 12. k a m je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Hej Kru..meni sad nije jasno nešto. Dala mi je 3x20 kapi, tako daju i u porodilištu. Na uputstvu za lek piše 3x10-15. Sinoć mi je bilo frka pred spavanje pa popih 10, a preko dana pijem po 20. Iskreno ništa spec.i ne osećam sada. Sećam se posle porođaja sa M su me bolele noge,a sad ni to. Ne osećam nikakvo stezanje materice. Možda što je ona mala, nije kao odmah posle porođaja. Juče sam malo i imala tog braon sekreta,danas skoro ništa, samo kad piškim pa se obrišem. Sad me buni sledeće..vidim da sam za ova dva dana popila skoro pola flašice. Treba da se javim u ponedeljak kod dr. Da li treba samo da ispijem ovu jednu flašicu ili da kupim još jednu i nastavim? Našla sam otpusnu listu od M, tu piše 3x20, 5 dana. Sad možda mi ova i traje tih 5dana, od utorka do subote..šta mislite da u nedelju ne pijem pa u pon da odem ili kako..? 
 13. k a m je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Katarina, dobro je da si tu, ništa se ne brini. Probaj da se opustis ovih dana. Sačekaće beba tatu da se vrati. Obaveštavaj nas šta kažu dr. 
  Decembar, tako sam ja nedeljama imala kontrakcije.. ali kad porođaj definitivno krene znaćeš. A i dečak je, oni još u stomaku prave probleme  Šalim se, nego kod dečaka je obično do začeća došlo kasnije tj.na dan ovulacije ili posle nje tako da računaj da će se i kasnije roditi nego što su ti cure. 
  Macko, uživajte.
   
 14. k a m je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

  I uopšte šta sada kada ne koristim Fraksi? Da li da pijem nešto? Bar vitamin C, 2x500...?
 15. k a m je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

  Dobila sam danas Metilergometrin kapi za skupljanje materice jer posle 47 dana i dalje krvarim i na uz je viđen proširen kavum. U subotu sam primila poslednji Fraksi. Mene sad zanima kako ove kapi utiču i mogu li da mi izazovu neku komplikaciju sa srcem ili krvnim sudovima. Uputstvo bolje da nisam čitala..srčani udar, moždani udar, ma svašta.. Ima li vas da ste ih koristile?