December

Član
 • Broj odgovora

  232
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


Sve od člana December

 1. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Hvala devojke! Ipak nije bila lažna uzbuna stigla otvorena 8 cm, izbegla pripremu i pravac na sto. Na stolu već 9cm, prokinuli vodenjak i ubacili u desetu brzinu (indukciju) i malo pre 11 se rodio Janko, brzo i bolnoooo nije to više za mene, sve teže mi padaju porođaji, što se mene tiče sad neka drugi rađaju Lem datum je izabrao, datum kad smo se verili ja i mm. Sad bar neću da zaboravljam ovaj datum hahahah
   
  Katarina čestitam od srca, biće to sve u redu, ipak nije ni tako malena bebica. Sad će iz inkubatora.
 2. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Hvala devojke! Mi smo ipak na putu za bolnicu, meni se razmak produžava ali su zato samo jače. Užas jake, kao posle prokidanja vodenjaka. Ja se nadam da sam otvorena više nego prošlih puta inače sam nagrabusila. Drzite mi palčeve
 3. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Ugrejala sam krsta i mislim da popušta a možda i ne. Kad ustanem udaraju i dalje istim tempom i jačinom a kad sednem i ugrejem se popuste. Pa šta sada ja treba da radim?
 4. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Mislim da ste bile u pravu. Evo me u wc-u, čistim se već treći put, od pet ujutru me je probudilo, i koliko sam skontala kontrakcije se kreću tu na oko 5-7-10 minuta. Počinju u stomaku pa se prošire na krsta i tako drži par sekundi pa prođe. Bole uh. Valjda je to to. Ne verujem da imam ovakve kontrakcije od proliva već obrnuto jer prvo me probudile one pa me poteralo u wc. A bebac se pravo isteže u stomaku. Tako da verovatno počelo je. Probaću da se izdepiliram baš me zanima na šta će to da liči
 5. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  I kod mene su sad tako po cele dane, nepravilne i različite jačine, a one što stežu i butine osetim kad stojim, izgleda da glavica taman nalegne gde treba i osetim baaaš pritisak i vuče me dole prema butinama. Tad ne mogu da napravim ni korak. Dr izgleda ne shvata ozbiljno jer sam se žalila i ranije na kontrakcije i opet bila zatvorena ali svakim danom postaju samo jače ali razmak i dalje luduje. Porodilište nam je na pola sata ako se vozi brže od propisanog. Inače treba najmanje 45 min naravno ako je put čist, nema sudara i slično. Za sada je stanje isto. Da ja izdržim ipak do ponedeljka jer ne bih da odem u bolnicu pa da me tamo zadrže bezveze. Ponedeljak smo punih 39 nedelja. Tako bih i ja želela, da dođem skroz otvorena pa da rodim za tren
 6. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Pa to da, verovatno bi se ukipio ako bi počela da se porađaš ali bi ubrzo proradio instinkt
  mozza ovaj mali zahebava još u stomaku mene već razvalio a njemu super unutra.
  Ovako sam izmerila kontrakcije
  16:45, 17:00, 17:30, 17:50, 18:15, 18:25, 18:40 i 18:55
  posle je došla tetka pa sam kupala najmlađu i batalila merenje. Razmak je raznoliki i to je bilo dok sam sedela na fotelji, pošto je namlađa zaspala a starije devojke se igrale napolju. Znaću da je ozbiljno kad baš uhvate ritam a kad će to biti ko zna.
   
 7. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Da znaš da ne znam da li mi je sad lakše ili mi samo još to fali da me porađa tvoj muž ja sam mislila da se to ne dešava tako često! Baš sad upisujem vreme kontrakcija baš da vidim u kojem intervalu se kreću mada džaba mi i to kad to traje danima i nema pomaka. Počela sam da merim od 17h pa ću kasnije da ispišem šta sam izmerila
 8. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  To svakako, nego sam se smorila što me nije pregledao uprkos neprestanim kontrakcijama tj jedino noću miruju pogotovo što su mi porođaji počinjali kako su počinjali. Ali dobro, ako i krene krenulo je samo da ne rodim u autu nikako ne bih želela da ležim u bolnici nizbogčega.
 9. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Ništa. Pogledao dr papir od ctg i rekao vidimo se u ponedeljak.
 10. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Još smo u komadu, da se javim.
  Kam ja ne umem da te posavetujem jer nisam imala iskustva sa tim kapima. Ali mi je logično da još ide krv verovatno ona zaostala, ako ne bi otišla opet bi ostala u materici kao što Kru reče. Ako ti je baš frka pozovi dr i pitaj je radi svog mira.
  Ja iden sutra na pregled i ctg, javljam se šta sam završila.
 11. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Žene, kako izgleda sluzavi čep? Tražih temu ali izgleda da nema. Meni je juče ispalo nešto kao slina u povećoj količini nema primesa krvi, nije bilo ni u prošloj trudnoći ali pošto je ispalo u toku tuširanja samo sam brže bolje oprala u odvod pa se ne sećam kakav je tačno bio. Samo sam upamtila boju i sad je bilo iste.
 12. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Kam, i ja se uvek zeznem što čitam upustva pa me drma pred svako uzimanje leka. A često piše da ne sme a ipak ne šteti toliko uzimanje leka nego ne uzimanje što može da našteti.
  Bralac znači nisam ostala jedina trudnica ovde
  Macka ne bih da te plašim ali nećeš tako skoro da odmoriš kako misliš zato i kažu uživaj dok traje trudnoća ali ne, mi hoćemo da se porodimo što pre a posle nam đavo kriv ali sve je to normalno, samo da se uspostavi sisanje lepo pa će biti mnogo lakše. Nama su te početničke muke trajale oko mesec do dva.
  Ja i dalje pod kontrakcijama, baš me zanima da li ih imam i dok spavam. Od jutros već rade neumorno. Meni samo nije jasno, tri trudnoće i ni u jednoj nisam imala bolne kontrakcije dok me nisu priključili na indukciju. Sad ko da imam noževe u stomaku, kad krene da steže ne mogu ni koraka da napravim. Prepone baš bole, imam osećaj kao kad bebina glavica izlazi. Možda je bol otud što su kontrakcije jake a grlić neće da popusti? Možda se odjednom samo otvorim a možda nikad
 13. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Čestitam Macka pa ti to brzinski odradila! Bravo!  E tako svi se porodiše samo ja ostah  
 14. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  E kam baš bezveze. Dobro da si svakako otišla. Dakle kako god na pregled treba otići ako se toliko krvari. Sad će biti sve u redu, videćeš. Jedan veliki zagrljaj za tebe.
  Macko ajde da prođe sve u najboljem redu i vuci i mene za sobom!
  Ja udarila oko 5 km šetnje i osećam se puno bolje. Užas ja nikad neću da se porodim
   
 15. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Nema promene, samo rastemo. UZ kaže da imamo oko 3400 gr. I pored silnih kontrakcija i dalje grlić zatvoren. Posteljica prelazi sa drugog na treći stepen. U petak ponovo ctg.
 16. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Danas smo punih 38 nedelja, tako sam se porodila i drugi put tako da slobodno možeeee idem u 11h na ctg i UZ pa vam javljam ima li novosti.
  Ja sam budna od pet sati, i više nisam mogla da zaspim. A i beban se vrti od ranog jutra, a ovih dana je bio nešto miran. Danas je poprilično budan. A sad bih ja spavala ali neću inače ću da budem kao zombi. Uskoro će i najmlađe ustati pa kreće akcija po kući. Sad odmaramo ja i najstarija, ostala je kući jer je grebe grlo kao i mene. Užas.
 17. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Pozdrav devojke, javljam se na raport, kod mene i dalje sve isto, kontrakcije tu i dalje baš su jake ali kontam i dalje ništa. U ponedeljak ću da zovem za ctg da li ću ići isti dan ili će mi zakazati neki drugi videću. A bila bi fora da se porodim u ponedeljak, mojoj najstarijoj ćerki za rođendan. Taj dan kad sam postala mama da i završim priču rađanja. Čoveče i trenutno imam takvu kontrakciju kao da će zaista da izađe beba, osetim lep pritisak na gospođu. Ako i dalje stoji grlić kao i prošli put pitam se kako ću se ja uopšte otvoriti.
  Katarina želim ti da izgurate još, ja nisam bila nikad pod nikakvom terapijom pa ne znam da posavetujem, ali magnezijum kad su mene šibale kontrakcije ranije u trudnoći sam pila i ujutru i uveče i pomaže sigurno.
 18. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Racic čestitke i od nas! Piši više kad budeš mogla
  Milice mogu da zamislim kako si srećna zbog toga! Super napredujete!
  Kod mene ništa novo, samo me grlo boli, srednja ćerka je bila bolesna preko vikenda pa je sad mene i najmlađu uhvatilo, naravno njoj sam odmah morala da uključim inhalacije jer je guši kašalj, diše ubrzano... Stvarno više da popizdiš. Svaki mesec ista priča....
 19. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Katarina i ja sam bila sva troma prvi deo trudnoće, kako sam ušla u osmi mesec kao da sam živnula, mada sa periodima tromosti, do pre par dana sam oticala nenormalno a juče mi splasle noge, posle par nedelja oticanja. Ništa mi nije jasno. Izgleda kako se beba namesti pa pritiska razne tačke pa otud razne tegobe.
  moj bebac se danas nešto baš razmrdao, toliko da me probudio što se ne dešava. Dok spavam ne osetim ga uopšte. Pokazuje izgleda koliko je porastao. Tačno više nema mesta za vratolomije.
 20. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Ne napisah za kontrolu, idem sad svake nedelje, bila sam juče pa ću u ponedeljak ponovo, ctg i kaže opet jedan UZ. Drago mi je da ste dobro vas dve
  Kam ne mora strogo 40 dana, pisala sam da sam ja krvarila tako pomalo dosta više od 40 dana, stane na dan dva pa krene i tako. Dosta sam bila aktivna pa je kretalo primetih kad sam preterala sa aktivnošću. Bila sam da proverim ali sve je bilo u redu. Ako nemaš bolove, nema temp, nema neprijatnog mirisa, onda je sve ok 
 21. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Pa da, meni je takav stomak u svakoj trudnoći, jedino možda u prvoj je bio kao Mačkin jer su mi mišići još bili jaki. Kako se lepo vidi da je materica visoko i da je beba dole glavom, moja sigurno leži vodoravno u stomaku, samo da to ne radi neki problem da ne naleže glavica da grlić pa mi džabe sva aktivnost kad mi to neće pomoći otvaranju samo se umorim.
  I dosadilo mi da sedim pa sam kosila i ispred kuće i dvorište, jeste da sam crkla ali sam psihički na miru. Mene kao da teška fizićka aktivnost psihički smiruje. Sad sam sela da pojedem nešto, pa ću sa pravim večeru, ali prethodno ću da raširim veš jer čujem da je mašina pri kraju. Posle me čeka brdo veša da ga složim u ormare. Uskoro i devojke dolaze iz škole pa ću im uvaliti njihovu odeću da slože u orman u sobi. Sutra uveče idemo svekrvi na rođendan pa sam oslobođena bar jedan dan pravljenja hrane jupiiii.
 22. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  I ja kontam da mi je stomak poprilično nisko jer se tako i osećam, a dr mi juče reče da je visoko ko će ga znati više.
  Macka probaj preko nekog sajta za uploadiranje slika, postimage ili tako nešto. Preko bebac sajta ni ja nisam uspela.
 23. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

 24. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Evo ja sam još u komadu. Ništa više od čepa, videću danas. Doduše tek smo 37+1 nedelja tako da ja imam još vremena. Na stranu što bih se porađala što ranije, ne mogu kad ja hoću. Pa kad bude biće.
 25. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Kam daj Bože da jeste mada ne verujem dok ne vidim još. Prošli put kad mi je ispao, bio je u komadu, tuširala sam se i samo je pljusnuo, po osećaju sam se uplašila da je skliznula pupčana, kad ono pljus čep, bilo ga je poprilično. To je bilo uveče a ujutru krenule bezbolne kontrakcije koje sam mislila da su lažne, otišla na ctg i pregled, ctg miran a ja otvorena pet cm i taj dan sam se porodila.
  a što se tiče krvarenja posle porođaja, mene treći put smaralo baš dugo, dosta preko tih 40 dana isto kako ti opisuješ, bila na UZ i sve je bilo u redu, samo je curkalo na dnevni toliko samo da smara. Ne znam koliko tacno ali oko dve nedelje posle 40 dana sigurno. Već sam ludela od toga. Mens.sam dobila tek nakon godinu dana i mislim dva meseca, ili šest ne znam tačno, sve sam zaboravila. Dobro sam odmorila od nje.
  Milice tamo su doktori baš brižni i brzo reaguju, što je super. Drago mi je da ste dobro!