*andjelcic*

Član
 • Broj odgovora

  19063
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


1 Pratioco članu/ici *andjelcic*

 • Rođendan 15.07.2015

Informacije o profilu

 • Pol ženski

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice *andjelcic*

 1. *andjelcic* je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

  Pustoš...
 2. *andjelcic* je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

 3. *andjelcic* je dodao/la post u temi Treći trimestar   

  Trudnice, došla sam da vas pozovem da se prijavite na besplatne radionice o dojenju koje organizuje Udruženje Roditelj. Radionice se održavaju svakog meseca, trudnice koje imaju još vremena, mogu doći i na naredne radionice.
  Informišite se na vreme, a možete malo čitati i na dojenje.roditelj.org , značiće kada krenu prvi dani nakon porođaja prisećanje i u snalaženju. 
  Većina trudnica najviše brine o porođaju koji dođe i prođe, mame koje žele da doje, možete se na vreme informisati o dojenju.
   

 4. *andjelcic* je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

  Trudnice, došla sam samo da vas pozovem. 
  Udruženje Roditelj organizuje besplatne radionice o dojenju, za lak početak. Informišite se na vreme, radionica u NS je sutra, radionica u Beogradu je uskoro, a radionice se održavaju svakog meseca, pa se na sledeće radionice u Kuli i Novom Sadu takođe možete prijaviti.
   

 5. *andjelcic* je dodao/la post u temi Prekid trudnoće   

  Hvala na lepim rečima, bila sam.  :*
  I sama se nadam da ni jedna nije prošla ono što sam ja, zato kažem, nadam se da će mnogo lakšim putem doći do svog cilja, ali da spontani ne dozvole da ih obeshrabri. 
  Ušla sam zapravo da pozovem trudnice na radionicu, pa se zaglavila na starimm temama... tako to ide.
 6. *andjelcic* je dodao/la post u temi Rana trudnoca posle CR   

  Nakon tako kratkog perioda nije preporučljiv prirodan porođaj i mnogo je veća verovatnoća da će biti ponovo cr, jer je rana "sveža" i postoji rizik od rupture. 
 7. *andjelcic* je dodao/la post u temi Spisak trudnica   

  Lep spisak trudnica dragih članica. Čestitam trudnice, posebno bivše plusićke!
 8. *andjelcic* je dodao/la post u temi Prekid trudnoće   

  Žao mi je što je ova tema još uvek aktivna i zato što se u nju upisuju nove članice. Želim vam da vam se što pre ispune želje i da ova prepreka ne bude nešto što će vas obeshrabriti.
  Kao da sam juče pisala na ovoj temi, a sada posle prvog deteta i pet biohemijskih trudnoća i ranih spontanih, naše dugo čekano drugo dete ima 2,5god. Isto želim i vama, da uskoro na ovu temu dolazite samo kao podrška i primer da se posle svega što se desilo ipak dočeka uspeh. A kada dočekate, shvatićete da je bilo vredno čekanja. U našem slučaju i održavane trudnoće i godinu dana provedenih u Višegradskoj, a vama želim mnogo brži i lakši put do cilja. 
 9. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
 10. *andjelcic* je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

  Samo da mahnem plusićkama i da poželim puno veselih plusića :*
 11. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
 12. *andjelcic* je dodao/la post u temi Hipotireoza i trudnoća   

  Meni je hipertireoza u tridnoći jako uticala na emocije. Česta i nagla promena raspoloženja, jako sam bila napeta i opterećena (ko i ne bi uz puls ~150), imala sma nesanice... Mnogo mi je pomoglo eliminisanje svega što mi je povećavalo stres, jer je i samo stanje po sebi bilo veliki stres...
  Mnoge osobe ne mogu da razumeju to stanje stresa, pa, šta si sad opet nervozna, ujedaš... nisam na kraju ni pokušavala nikome da objasnim ko mi se iščuđavao što sam napeta, samo sam se udaljila od njih. Srećom, pa su mi bliske osobe bile pune razumevanja i strpljenja, i kad sam se porodila posle nekog kraćeg vremena počeo je da dolazi u red i puls, i pritisak... a već sam počela da mislim da će mi simptomi zauvek ostati tako jako izraženi.
  Još uvek dojim, 17meseci, na dva meseca radimo kontrolu štitne, a kada prestanem da dojim pozabavićemo se terapijom ako bude bilo potrebno.
 13. *andjelcic* je dodao/la post u temi Šta mislite o rezultatma BEBAC istraživanja?   

  Mislim da su rezultati glupost.
  Kako u isti koš mogu da idu sva porodilišta? Naravno da će Beograd i Novi Sad biti na prvim mestima jer je odatle i najviše mama.
  Mislim da su rezultati trebali da budu podeljeni po nekom regionu. 
 14. *andjelcic* je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  To je normalno, grudi sepripremaju za dojenje i pod dejstvom hormona i trudnoći počinje da se luči kolostrum, prvo mleko za bebu,a može sa se desi, kao kod tebe da se pojavi po koja kap ili čak malo i iscuri. Nemoj mazati bradavice ničim da ne poremetiš prirodnu phvrednost bradavica i areola (tamnog koluta oko bradavice) i nemoj prati kupkama i sapunima već samo vodom. Možda ćeš primetiti da su ti bradavicei areole promenile boju i da su sada tamnije, i to je normalno, da bi ih beba uočila i prepoznalasa svojim slabim vidom na rođenju.
  Ehi, jasam pilapo minimum 2-3l vode dnevno, bitno je zbog plodove vode, ali i bubrega trudnice, bilo mi je baš napotno. Pola sam i pančićev čaj za trudnice, vremenom je počeo i da mi prija ukus
 15. *andjelcic* je dodao/la post u temi Svekrva-noćna mora ili ne?   

  Ja se samo kajem što sam dozvolila da toliko živaca izgubim dok nisam shvatila. Da mi je ova pamet bila...
  E sad sam "super snajka", za sve se pitam, moja je uvek poslednja, ja uvek od deteta saznam i najmanju njenu grešku i kršenje pravila (i stavim joj do znanja da znam, ali da sam joj progledalakroz prste)...
  Sad mene mm pita kako mogu da budem toliko hladna na te gluposti, da ne puknem, i tako na finjaka spustim kad krene da leti na metli...
  Kako? Verovatno jer ja umem da budem veća veštica, kad me natera.
  A bila sam nekad tako fina, kulturna, ćutala i gutala...