Veki80

Član
  • Broj odgovora

    12
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Veki80

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Veki80

  1. Veki80 je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Dobro pogresno sam se izrazila. Ovde gde sam ja obicno taj termin upotrebljavaju i kada je jos uvek mleko glavni obrok, a uvodjenje neceg drugog kao dohrana.
    Ja nemam bas nikoga oko mene ko bi me posavetovao ili rekao kako i sta da radim, prvo mi je dete. Sve sto znam i pokusavam da naucim je sa interneta (cak mi i pedijatar kaze imas sve na internetu) . Najbolje zelim svom detetu. Isto koliko znam voce se smeta kao uzina, a ne obrok, ako mu ne dajem tako, kako onda uopste da dajem voce?

  2. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  3. Veki80 je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Zdravo svima! Imam jedno pitanje. Moj beban ima punih 5 meseci i poceli smo ranije sa dohranom, vec od 4 meseca jer nije bas neki ljubitelj mleka i slabije je napredovao.
    Vec nekoliko dana jede i drugi obrok (vodim se time da se ubaci nov obrok za mesec dana)
    Nase meni izgleda otprilike ovako:

    04-06 AD mleko 120 ml
    08-09 Ad mleko 120 ml
    izmedju vocna kasica (dajem mu samo 60 gr, kao uzinu pre povrca ili uzinu posle obroka sa povrcem)
    12:00 Povrce ( probali smo sargarepu, krompir, grasak, brokulu, karfiol, bundevu i uglavnom jedemo Hipove kasice) 125 gr pojede + 60 ml mleka (ne uvek)
    15:00 Ad mleko 120 ml
    18:00 Mlecna kasa ( Hipp) oko 120 gr.
    21:00 Ad mleko 120 ml

    Znaci ovo je raspored kojem se stremim , naravno uz veliku dozu fleksibilnosti, nekad se desi da i preskocimo jedan obrok, zavisi da li spava ili sta vec. Kolicina mleka isto tako varira (vise ili manje)

    Sta mislite da li je mnogo ili malo? Svaki savet je dobrodosao> Ne mogu da procenim da li je dovoljno, s tim sto i dalje moj beban ne napreduje bas mnogo. Izgleda je i genetika u pitanju. Kao njegov tata, visok a tanak. Mislim na zadnjem merenju je imao oko 6400 , a duzina 66. Inace je zdrava, vesela beba.
  4. Veki80 je dodao/la post u temi Sa koliko godina ste postali roditelj?   

    Ja sam 31. (pre 4 i po meseca), a mm sa 32.
    Ali mislim da je pravo vreme.
  5. Veki80 je dodao/la post u temi Beba odbija adaptirano mleko?!?   

    Prvih tri meseca super, poslednji mesec samo 400 i nesto grama, ali tad je bio bolestan i primao antibiotik, a sad ovaj mesec do sada nije lose... nema da dobije kilo ali 600 minimum. On je bas visok momak a tanak , kao njegov tata. 6400/65. Tezina na rodjenju 2950/50. Ali definitivno nije nesto po jelu, mislim da kad se prejede onda pauzira. Inace je mnogo vitalna, vesela i zdrava beba i ima dobru krvnu sliku. E sad nije od tih buca, bas je zgodan. Ja sam se malo opterecivala zasto je tako, ali eto takav je Mamina posla. Najbitno je da su zdravi.
  6. Veki80 je dodao/la post u temi Beba odbija adaptirano mleko?!?   

    Hvala u svakom slucaju
    Evo sad je popio pred spavanje barem 100 ml, bez naprezanja. Mislim da mu je izgleda opet taj period kad se zasiti mleka, pa pravi pauzu. Tako mi izgleda. Ali mnogo je strasno kad ti beba odbija da jede. Uf. Nedaj Boze nikom.
  7. Veki80 je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   


    Nestle pirinac je bez glutena, ja koristim Hipp-ovu Baby first pap sa pirincem i kukuruzom, za od 4 meseci je i ne sadrzi gluten. Lepog je ukusa i moja beba voli tu mlecnu kasu. Naime i nemam joj davano drugu. Stavim malo pasirane banane i bas je lepo jede.
    Mislim da grisolino sadrzi gluten i je za 6+ meseci.
  8. Veki80 je dodao/la post u temi Beba odbija adaptirano mleko?!?   

    Da, obicno gledam da obroci nisu pre 3 sata. Cak i da ja hocu da budu pre, on nece. Ako smo tek uveli nesto novo tad odmah dajem mleko. Voce dajem kao uzinu. Stvarno se trudim da imamo raspored. I da, do sada mu nisam davala da pije preko noci, ali posto sam bila zabrinuta jer uopste nije pio mleko, probala sam da li moze da unese nesto barem u snu, ali nije upalilo. Valjda ce se srediti.
  9. Veki80 je dodao/la post u temi Beba odbija adaptirano mleko?!?   

    I mi imamo problem. Vec dva dana moja beba odbija mleko. Sinoc je zaspao oko 9:30 i spavao do 7 ujutru bez budjenja, a ja sam mu na sat dva pokusavala dati mleko u snu i toj je odbijao.
    Jutros kod pedijatra i ta mi kaze da ga mozda desni bole, zubici se pripremaju, ali ja ne mogu da razumem da bas toliku averziju ima prema mleku. I to nije samo ovih dana. To nam se desava na svakih 2-3 nedelje. Probala sam i da promenim mleko i cucle, ali isto. Do sada se posle par dana vratilo na staro (iako on ne pije vise od 150 ml u najboljem slucaju), i nadam se da ce tako biti i ovog puta. Zato smo i poceli ranije sa dohranom, bas zbog ovog, danas mu davam, kasice, njih jede, doduse u manjoj kolicini, ali barem nesto unosi. I na silu malo mleko, sa kasicicom.
    Ali ja sve nesto mislim da on ne zeli flasicu s vremena na vreme, isto je bilo i sa dojenjem. Frustirali smo se mesec dana, nije hteo da sisa, na kraju je doslo do toga da cim ga spustim i podizem majicu on pocinje da vristi i da okrece glavu. Cudno dete.
    Da barem prodje jos neki mesec, pa ne mora ni piti mleko , davacu mu kiselo ili nesto tako, ama sad je jos uvek mali, treba mu.

  10. Veki80 je dodao/la post u temi Adaptirano mleko krivac za gojaznost !!!!   

    I ja mislim da to nije istina. Moj beban je na adaptiranom Hip 1 od 2.meseca pa je bolje napredovao dok sam ga dojila.
  11. Veki80 je dodao/la post u temi Novi članovi Bebac foruma   

    Hvala, nadam se da cu se snaci.
  12. Veki80 je dodao/la post u temi Novi članovi Bebac foruma   

    Zdravo svima!
    Ja sam mama 4,5 mesecne bebe. Super ste. Nadam se dobrom druzenju i korisnim savetima.