Komentari za tekst "Zaštitnik građana prihvatio od BEBCA pritužbe trudnica"

Komentara
85
Ostavite komentar
Bravo za Bebac!!!!Tolika je sramota sta nam rade.Znam koliko sam propatila u trudnoci a situacija je jos gora sada kada sam porodilja.Toliko su azurni da ce moj bebac porasti na popari.I posle se neko bori da nas bude vise.Sramota.
Cekam jos uvek za decembar. Na bolovanju sam jos ovaj mesec a onda idem na porodiljsko...
Da li je potrebno da se u RFZO dostavi neki tekuci racun za isplatu tih 35 procenata ili to sve obavlja firma u kojoj sam zapolena na neodredjeno vreme..I kako cu ja da znam da mi je novac uplacen i kome da se obratim ako nije.. Posto vidim da ima dosta takvih slucajeva koji ma se duguje..
Pa imas uvid u svoj tekuci racun, pobogu???? E svasta necu procitati...
Ja sam morala potvrdu o tekućem računu da dostavim firmi a oni su RFZO, zovi knjigovođu pa proveri da li im je dostavio
slucajno sam glasala - :(
Meni je isplata za trudnicko kasnila u startu mesec dana posle je sve redovno uplacivano svakog meseca. Dosta zavisi koliko je firma u kojoj radite azurna sto se tice dostavljanja doznaka. Tako je bar u mom slucaju, zivim u Kragujevcu firma je iz Beograda..doznake se svakog meseca salju za Bg i vracaju za Kg i nose u Rfzo nakon par dana legne deo uplate od firme a dan posle toga iz rfzo.
Zaista mi je drago da vam uplate ne kasne, ali moram postaviti pitanje: Kako kod Vas nema greske u sistemu? Nemojte ovo shvatiti licno, samo hocu da kazem da ne verujem u problem sa sistemom za obradu. Postoji problem, ali se zove-"preusmericemo pare na trenutne hirove vlasti, a trudnice mogu da cekaju. Ko im je uopste dozvolio da budu trudne u Srbiji?"
Ja sam na trudnickom bolovanju od novembra meseca i jos nisam dobila nikakvu uplatu.....sad cu poceti primati porodijsko...a koliko vidim od trudniclog bolovanja nema nista.... kad sam zvala rekli su da cekaju da se uradi neki presek za trudnicko bolovanje....
i hvala Bebcu,jer bar se neko pozabavio ovim problemom.
trudnice i ne trebaju da rade. pa neka je i fiktivno bolovanje u ovoj zemlji kakve poslove sve zene obavljaju,same mogu da procene da li mogu ili ne na posao. A rizikuju i neki virus da pokupe;da se okliznu i padnu,kakvo je vreme bilo. ali i kako god,zasluzile su da se bar tih par meseci odmore i opuste.
a sta da se radi u slucaju da je porodilja ostvarila pravo na porodiljsko,a firma je u procesu likvidacije?
Iz 27.marta tvrde da nemam prava na isplatu posto se firma gasi,ali sta sam ja tu kriva,ostvarila sam pravo na novcanu nadoknadu?!
mozda imas pravo na nadoknadu kao nezaposlena porodilja od opstine. ali ako se firma gasi prestaju sve vrste bolovanja i odsustva po sili Zakona.
То исто се дешава и у мом
случају. Кажу
да онда не дибијеш ништа јер фирма практично више не постоји.
Nije tacno! Moja firma je u stanju mirovanja, i kada sam otisla u socijalno samo sto me nisu pojele sluzbenice, toliko su bile drske i bezobrazne, a onda je otisao nas knjigovodja, raspitao se, i uz pomoc neke sluzbenice koja je imala dobru volju da pomogne, porodiljsko je uplaceno na namenski racun. Sve se moze kad se hoce. Samo trebate prvo da izbunarite tog nekog koji hoce. Srecno!
Pa kad ih je ogroman broj na fiktivnom odrzavanju trudnoce!
Sve i da je tako, to nema veze sa temom!
Gomila poslanika uredno dobija platu a ne radi nista niti ima potrebe u ovolikoj zemljici za toliko njih nesposobnih..
Konkretno u mom slucaju, a vidim da su i kod ove zene u pitanju blizanci...samim tim sto je blizanacka trudnoca, onda je i rizicna. Imam 37godina i blizance u stomaku, radim u jednoj radnji u trznom centru i moram da stojim celo radno vreme... Lekar mi je prepisao bolovanje jer ne smem da radim taj posao sa dve bebe u stomaku.
DRUGA STVAR!!!
Vladaju razni virusi i trudnice treba da se cuvaju. Tako da tteba da se ide na bolovanje.
Poslodavac placa samo prvi mesec bolovanja, a DRZAVNA komisija donosi odluku da li si za bolovanje ili ne. TAKO DA TREBA DA SE ZAPITAS STA TI JE TREBALO DA LUPIS OVAKVU GLUPOST, posto ponavljam DRZAVNA komisija ti produzava bolovanje , a ne tvoj lekar.
neke trudnice idu na odrzavanje trudnoce da zbog rizicnig radnog mesta ne bi imale prave probleme sa trudnocom-da, bolje je spreciti nego leciti narocito kada je trudnoca u pitanju. Uostalom to nije nikakav izgovor za drzavu da ne isplacuje sta je duzna, pogotovo sto ako mi ne ispunimo svoje obaveze prema
drzavi placamo penale ili ostajemo bez npr.struje, vode itd.
Да, али ако послодовац то занемарује, шта онда са тим? Конкретно, ја сам на породиљском боловању од октобра прошле године, моје дознаке још увек нису предате, самим тим нисам добила ни динара од тада.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »