Komentari za tekst "Zaštitnik građana prihvatio od BEBCA pritužbe trudnica"

Komentara
85
Ostavite komentar
Meni su danas konacno uplatili za oktobar i novembar. Uplate su tacno koliko treba. Iz Beograda sam.
Da li si dobila tacan iznos do pune plate? Ja sam dobila za januar i februar, ali nijedan iznos nije potpun. Skoro pola manje su mi uplatili.
Ja sam danas dobila uplate ali umanjene. Ne znam kako su oni to obracunali, ali umesto 13000 koliko je trebalo da dobijem, dobila sam 7600.
Pritom radim u drzavnoj firmi koja mi je uredno uplatila 65% i dostavila obracun plate, pa znam tacno koliko je jos trebalo da dobijem od RFZO.
Pozdrav svim buducim mamama,zelim samo da vam prenesem informacije koje sam malopre saznala. U rfzo Beograd-Nemanjina 30 kazu da su isplate naknada pocele danas i da ce sve biti isplaceno do kraja sledece nedelje. Mene su konkretno zanimale uplate od 35 posto koje mi kasne 3 meseca,a sutra otvaram porodiljsko bolovanje. Hvala BEBCU na pomoci
Zdravo svima,i ja imam problem kao i sve druge trudnice.Primila sam 2minimalne uplate,za 8meseci.A za 42dana treba da se porodim,pa me interesuje da li je neko od vas popunjavao prijavu za zastitnika gradjana i kako ja to da popunim,da li treba licno ili mail da saljem

http://www.ombudsman.rs/index.php/lang-sr/prituzba
Tu imas draga obrazac prituzbe popuni i posalji
Jelena.Ciric@zastitnik.rs
Ne razumem zasto na porodilje koje rade isplacuju svaki mesec a za nezaposlene ne,mi smo isto porodilje kao sto smo isto i nezaposlene trudnice,sve smo mi iste,niko nece da ostane trudan da bi mu neko placao ali ako ima za zaposlene imace i za nezaposlene.
Ovo je za neku drugu temu! Da, bilo bi lepo da drzava uplacuje nesto i nezaposlenim trudnicana, ali ovde se radi o pravu zaposlenog na naknadu bolovanja. Dakle, da bi otvorila bolivanje, a zatim i primala naknadu, trudnica mora biti zaposlena! Zaposlena trudnica, kao i svaki drugi zaposleni odvaja deo zarade za socijalno i penziono osiguranje.
Ja sam iz Stanisica okolina Sombora,zvala sam u petak 13.3 RFZO i rekli su mi sto se tice uplata od 35 posto da ce poceti ove nedelje.Od decembra meseca mi duguju pa cu da vidim,bilo bi lepo kad bi svim trudnicama isplatili sve zaostatke koje nam duguju pa da budemo svi mirni i zadovoljni!
znaci posle 30 dana bolovanja sam na trosku SIZA- drzave?
pozdrav! u 4. mesecu sam trudnoce. bila sam prvo na bolovanju mesec dana i u petak sam,posle tih 30 dana, isla na prvostepenu komisiju koju sam prosla zbog odredjenih problema...za februar sam redovno dobila platu jer je bilo o trosku firme..a koliko sam cula,od knjigovodje u firmi koja se bavi samo nama trudnicama i od koleginica koje su takodje na trudnickom,od sada ce plata kasniti po 2 meseca.. sta sada ja trebam da uradim,i sta mogu ako stvarno bude tako? a kroz razgovor sa koleginicama bice tako,jer njima kasni po 2 meseca!
U Jagodini u RFZO kazu da sva bolovanja rade , a da jedino trudnicka bolovanja ne rade. Sto znaci da ih neko stopira, verovatno drzava nema para. Sto ostvarioce prava na naknadu ne sprecava da ako imaju svu dokumentaciju podnesu tužbu i dobiju svoje iznose sa kamatom, ja cekam da mi prodju sva trudnicka bolovanja pa da podnesem tužbu.
Sramota sta rade i na nezaposlene trudnice i porodilje nemamo nikakvo primanje a hoce da smo sve vise,od cega da kupujemo za bebu a deciji nam odbili,drzava samo laze.
Nigde u svetu ne zaposleni nemaju prava na bilo kakvu isplatu pa bile trudnice ili ne,eventualno neka socijala koju kad se zaposlis moras da vratis. Zasto bi iko dobijao pare samo zato sto je trudan a ne radi nigde? Da ne bude zabune i ja sam trudnica,8mi mesec ali jos uvek radim i normalno primam platu a da sam ne zaposlena ne bih ocekivala od nikoga da mi plati jer sam trudna!
Ja sam trudnica u cetvrti mesec i imam cerku 15 meseca,nezaposlena sam i rekli su mi da za trudnice i porodilje nema nikakva isplata,mozda lazu
IZ Novog Pazara sam. Od treceg meseca trudnoce sam na bolovanju, dijagnoza koju svakog meseca dobijam od dr je 020. sada sam osmi mesec trudnoce, I jos uvek mi nisu uplatili ni jedan mesec... Katastrofaa
pa ovde se ne razlikuju termini koje zakon propisuju i nastaju konfuzije...porodiljsko bolovanje ne postoji...samo bolovanje za vreme odrzavanja trudnoce dakle dok smo trudne i porodiljsko odsustvo nakon sto se porodimo..porodiljsko odsustvo se ne refundira od rfzo vec od gradskih i opstinskih uprava za deciju i socij.zastitu koja pripadaju ministarstvu org.jedinice
Meni du rekli kako će mi isplata tek biti za mesec dana,a već mi kasni za decembar i januar i februar.Dali je to normalno neka nesto urade po tom pitanju,potreban nam je novac od čega da zivim.
Pa oni ne znaju sta pricaju! Da ju poceli pre 2 nedelje ne bi u cetvrtak izjavili za medije da pocinju sa isplatama. Ali, ko ih je zvao u petak dobio je odgovor da ce poceti sledece nedelje... Pa ta farsa ide u nedogled!
Istina ce najpre biti da je neko stopirao isplate, pa su i ti ljudi sto obradjuju zahteve prinudjeni od strane svojih nadleznih da nas lazu!
Meni su rekli da sistem taj neki nije radio i da su poceli sa isplatama pre dve nedelje. A evo jos nista! Isto tako i meni, decembar, januar i februar nije isplacen.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »