Komentari za tekst "Upozorenje roditeljima: U kašicama pronađeni pesticidi"

Komentara
116
Ostavite komentar
i treba. kasice su im uzas. svuda stavljaju secer.
jeste nek pljuju jedini domaci brend i nek nam uvale nestle i ostalo skuplje sranje koje je uvozno i gmo i za koje nam ne vracaju pdv.ono sto kupimo na pijaci pa skuvamo kao kasicu kao nema pesticide? ima 3 x vise
i treba da ih pljuju kad prodaju otrov!!
Sta da radimo sa tim kasicama ako ih imamo kod kuce? (znam,treba ih baciti ?)
Da li neko odgovara za ovaj peh?
Kome se obratiti dalje?
Vraćaju novac.
pa baciti naravno.
Dajte samo hipp kasice . I to ako morate. Npr ako vam dete nece meso kao moj sto nije hteo dok nije poceo da zvace sve. Voce je bar lako pripremiti..
Ovo je kopirano sa HiPP zvanicne stranice, sa cime su se ogradili da ako je sirovina od koje je kasica napravljena neispravna, oni nisu odgovorni. Slobodno dajte HiPP, domace su fuj!
HiPP BIO žig
Šta ne nudi BIO logo uredbe EZ?

Često se pogrešno pretpostavlja da je za BIO oznaku vezana i garancija da ne postoje štetne materije. Ali, nije tako. BIO logo EU ne pruža obaveštenje da li u poljoprivrednom proizvodu, koji je proizveden prema direktivama uredbe EZ o ekologiji, zaista ne sadrži štetne materije.

Tako se preko propisa EZ mogu regulisati samo oni faktori u procesu proizvodnje, koji podležu neposrednom uticaju proizvodnog pogona. Međutim, ostaje nekontrolisana zagađenost štetnim materijama, koje ugrožavaju sirove proizvode u toku proizvodnje preko drugih puteva i neprimećeno od strane proizvođača. Ona može da nastane na primer zbog zagađenih podzemnih voda, velikih koncentracija štetnih materija u vazduhu (u blizini aerodroma, vazdušnih koridora, industrijskih postrojenja i jako opterećenih ulica), ali i preko zagađene stočne hrane.
Pre par meseci smo savetovani da koristimo domaće, jer domaće je najbezbednije. Mislim da je to bilo onda kada su povlačene čokoladice Mars i Snikers ili neki ne sećam se tačno jer svako malo povlače po neki proizvod. I sada vidimo da ni domaće nije više sigurno, pa čak ni dečiji proizvodi. Sva sreća pa mi koristimo Hipp kašice, jer nam se u Juvitaninim nije dopalo što sadrže šećer.
Prvo se pusti u prodaju pa onda kontrolise?! Van pameti, kao i sve drugo u ovoj nazovi drzavi!
pesticidi se nalaze u svom vocu i povrcu koje je tretirano a nalazi se u nasim prodacnicama, samo je pitanje koja kolicina je dozvoljena itd... tako da nemoguce zaobici ih sem u licno uzgajanom organskom vocu i povrcu a ima tu malo i marketinga!
I sta sada? Hoce li neko odgovarati za to sto truju nasu decu? Ima li pravde u ovoj drzavi? Sad ih svi trebamo tuziti, sta??
I sta sad, pedijatri nam savetuju da hranimo decu kupovnim kasicama jer su zdravije...nemaju pesticida...malo sutra, truju nas bre cim se rodimo...
Koji to pedijatri savetuju kupovne kasice? I jos su zdravije?!?
Da li su ostale Juvitana kasice sigurno bezbedne? Mislim na kasice od mesa i povrca koje se ne nalaze na ovoj listi.
Uglavnom svuda imate da kupite domace proizvode koji nisu prskani ,svako ima nekog na selu tako da do toga nije tesko doci
cak i ako to povrce ili voce kako kazete nije organsko ,svakako je bolje od onog sto ubrizgavaju sve i svasta da bi naraslo .
E sad svako ima pravo na izbor!
A mama kojoj treba citava vjecnost da ustane, pa ode na pijacu pa opere rukee pa sjecka voceee molim te !
pa svi to radimo ,al valjda je to ono sto smo odabrale !
Marija, kako znas kad napravis sta jede? da li znas sta je sve proslo to voce i povrce? da li znas sta su prosle i cime su kljukane curke i kokoske? naravno da ne. ovo bi bar trebalo da bude 100% sigurno.
Pa jeste, ali kad idem negde dalje, neuporedivo mi je brze i lakse da kupim gotovo i nahranim, nisam uvek kuci i ne mogu uvek u nabavku sa bebom
Izvini, kojih 10 minuta? Mozda tebi, ja prvo moram da odem da kupim, recimo na pijaci, za sta mi treba oko sat i po sa bebom (po oko pola sata dok odemo i vratimo se i jos tamo dok izaberem i kupim), dok oljustim (npr.2-3 vrste voca ili povrca-mozda 7-8min), iseckam(2-3min), skuvam (zavisi sta, ali neka bude do oko 20min), izblendiram (do oko 2min) (usput treba i obe da se presvucemo, operemo ruke (~10min), i da vidim kako da izvedem da beba bude mirna dok ja to sve uradim), prerucim u cinijicu (1min), operem blender i posudu(3min) koliko je to vremena...? Jos tekuci kucni poslovi, ves, drugo posudje, hrana za druge clanove porodice koji posle stizu, ciscenje, aaaa
Da sigurno su ostale juvitana kasice ultra zdrave !!!
Mame pobogu ,mozete izdvojiti 10 minuta dnevno i napraviti bebi kasicu od voca ,povrca mesa cega god.
Zar nije bolje da znate sta vam bebe jedu ?!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »