Komentari za tekst "Roditelji oprez: Sirup za decu povučen iz prodaje"

Komentara
87
Ostavite komentar
Moje dete je pilo, poslednje dve nedelje, jednu od navedenih serija! Igrom slucaja i dalje je prehlađeno. Kako da znam da li ima neke simptome od eferalgana? Strasno!!!!!! Ko provera uopste lekove pre puštanja u prodaju???????
Ocigledno niko ne proverava, prodaju lekove tako sto ih hvale putujući trgovci(bez uvrede, tako zovem ljude koji prodaju i reklamiraju lekove).
Sad ce verovatno da se pojavi neki novi super lek od nekog novog proizvodjaca koji ce pedijatri mnogo da hvale i preporučuju!
Neverovatne stvari u ovoj nasoj zemlji se desavaju!Stojim pri tome da neko za ovo treba da odgovara i to debelo.Ja nisam davala ovaj lek svom detetu ali se osecam isto kao i da jesam.Primetila sam da lekari danas sve vise i vise lekova propisuju deci i smatram da i oni i proizvodjaci imaju veliki finansijski interes.U danasnje vreme je podjednako ista guzva u apoteci i samousluzi.Ja licno nema poverenje u doktore i kada mi je dete bolesno pokusavam sa razlicitim lekovitim biljem i alternativnom medicinom.Rezultat je uvek bio fenomenalan kad je u pitanju prehlada ili neki virusi.Preporucijem svim roditeljima da se vise edukuju i manje slusaju pedijatre.
Strasmo,sta drugo reci i sta sada mojih troje dece ga pilo zadnjih 7god.Kome se sada zaliti.Jesu li ga povukli i u Francuskoj ili je ovo sirup za jadne i siromasne zemlje pa nama samo najgore.UZAS ogorcena sammm
gde su do sada bili a tek sad otkrili da ne valja.strasno.ko je odobrio da se pusti u prodaju.i sledeci da kupimo i opet jave kasnije ne valja?
Znači mogu da bacim...šta sad da ponesem na put za "ne daj Bože"?!
Panadol baby je odlican sirup , ponesite njega
ma kako da ne,brufen povucen ....ne valja...paracetamol takodje....sad i ovo....dajte deci ono sto im skida temperaturu!!!!na internetu pise sve i svasta i pisu se gluposti kojoj vecini budala pada na pamet!!!
Moja beba od 3 meseca je pila lek i šta sad?

Posle 9 meseci me obaveštavaju,eee šta ćemo još doživeti i progutati?
Tužno i jadno
ne znam šta drugo da kažem
Ja sam iz Makedonije, koristili smo sirup iz jedne od ovih serija pred dva meseca. Posle cijelog dana davanja sirupa radi temperature dete nam je pojavilo crvenilo po tijelu, spored doktora bila je urtikarija, koje ga je uzasno svrbilo, tri dana smo ostali po bolnicama...bili smo i na dijeti da utvrdimo od cega...sve sam vratila u ishrani samo paracetamol opet nisam probala. odkad sam procitala ovo odma sam pomislila da je bilo radi njega
koje su posledice?????da li se odrazava odmah ili kasnije moze nesto da izazove?molim vas, ova tema je ozbiljna, a nama roditeljima su potrebni odgovori!
Ja sam već poslao mail da želim da mi vrate novac. E-mail direktora za Srbiju je predrag.lukic@amicuspharma.eu
Ja sam detetu davala od rodjenja taj sirup i vise puta ga je pio, kada je imao temperaturu..a dete mi je rodjeno 2014-e sto znaci da je pio verovatno sve iz tih grupa...tako da sam JA besna i zasto se to javno ne objavi..a ne sve na ovaj nacin..i besmisleno je da besnite i trazite pare koji niste ni dali detetu sirup, nego se usaglasite sa nama!pitam se kome bih na vrata otisla sada sto mi je trovao dete!ali zataskace se sve po obicaju!
Ja mislim da je ovo samo propaganda.... koliko puta su nas obmanjnecim sa necim? Zasto ne kazu koji su nezeljeni efekti...
Mi smo popili ovaj sirup I imali Alergiju, zavrsili smo u brzoj pomoci....strasno nismo znali sta je uzrok ali sad znam ....I sad sta ... gde je odgovornost .
Roditelji koji su ga koristili u panici(sto je normalno) zbog posledica. Oni srecniji koji ga nisu koristili pak zele novac nazad,kao da je to sad najbitnija stvar. Ako je vec situacija takva kakva je- budite srecni sto ga deca nisu koristila,to je bitnije naspram dvesta,trista i petsto dinara.
Meni je apoteka refunirala novac za vraćenu neotvorenu bočicu koju sam kupila pre par dana (toliko o povlačenju spornog leka), ali to opet ne umanjuje moju brigu i paniku oko cele situacije jer mi je dete koristilo lek od 2013. godine od kada se rodilo.
Bas taj sirup drzim u rukama. Davala sam ga detetu R2228. Smatram da za ovo treba nekn da ogovara. Kako da znam da osip nije bio od sirupa a mislika da je od temperatupe. Hitan odgovor istraznih organa. Ne bacajte bocice. Cuvajt dokaz. Treba da ih svi tuzimo!
Ja sam za da se tuze..Cuvam bocicu,ispijenu skoro celu,,,Mnogo sam besna...
Koliko li je samo moje dete tog leka popilo? Za svaku manju temperaturu dam joj eferalgan, brufen samo kad je bas visoka.. A u vrtickom je uzrastu i stalno kupi kojekakve viruse... Sad upravo bacih jednu nazalost skoro praznu bocu R1767.. Kako da znam da li ima nekih posleica? :(
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »