Komentari za tekst "Ovoj mami je prekipelo: Carski rez nije lakši način!"

Komentara
51
Ostavite komentar
I ja sam takođe morala dva puta na hitan carski rez, i prošla sam skoro sve kao i neko ko je imao prirodan porođaj, svaku kontrakciju i sve sto prati porođaj. Samo nisam imala iskustvo što se samog kraja tiče beba je izašla drugačije. I volim ih kao svaka druga majka.
Dva puta sam se porodila prirodnim putem ali poznajem zene koje su se poradjale carskim rezom i to vise puta. Oporavak je individualna stvar, neko prodje bolje a neko gore bez obzira na nacin porodjaja. Obzirom da je carski rez ipak operacija, smatram da ne bi trebalo da bude izbor vec da se radi samo onda kada ne moze drugacije.
Kakav carski rez.Molila sam Boga da bude prirodni porodjaj.Taj oziljak ne bi podnela.
Realnost! Ona koja misli da ne boli a zakazala je carski prevarila se... To je sekcija, operativni zahvat koji je služio da se spasi dete a ne žena.
Da sam mogla da biram, izabrala bih da se porodim vaginalno! Ali nisam..... Imala sam 2 carska reza. Svako ko je to prosao zna kako boli rana i koliko je oporavak tezak! Isto tako svaka zena treba da zna da je ta vrsta porodjaja ne cini manje zenom i ne cini manje majkom!!!!!!! Cak naprotiv!!!!!!! I jedna i druga vrsta porodjaja imaju prednosti i mane! Takodje i jedan i drugi mogu krenuti u nezeljenom pravcu. Ono sto je bitno je da bebe budu zive i zdrave i da se majke oporave ste pre kako bi o istima i brinule! Nacin porodjaja-manje bitan!
ja sam imala hitan carski rez zbog oticanja plodove vode i zato sto nisam reagovala na indukciju i to u totalnoj anesteziji. rez mi nije ovoliki... prvo budjenje nakon operacije je bolno iskustvo ali zbog totalne sam bila osamucena. posle carskog reza najvise boli kad vas premestaju iz sok sobe u sobu i treba da se prebacite na krevet kao i prvo ustajanje. sve ostalo je podnosljivo i nije toliko strasno. vec treci dan sam mogla normalno da hodam. cetvrti sam pustena kuci i normalno sam se brinula o bebi bez nekih vecih poteskoca. svi smo razliciti ali nije carski rez ni tako strasan.
Auuuuuuu.. ništa onda, i drugi put ću prirodnim putem :-)
ne osuđujem mame koje su MORALE da prođu kroz carski rez, čak mislim da je hitan carski rez dodatan šok za svaku mamu u toku porođaja, osuđujem mame koje MISLE da je to lakši način i koje se unapred dogovaraju sa doktorom oko carskog reza iako realne opasnosti nema ni na vidiku za prirodan porođaj. Imam iskustvo iz bliske okoline i zato znam da ima tih mama koje bi da manje boli, koje se plaše da ne ''popucaju'' ili da im bude rađena epiziotomija.
Ja sam se porodila carskim rezom i taj rez ni malo nije kao ovaj na slici.Niti mi je bilo toliko strasno da se oporavim. Hvaka Bogu moja doktorka je sve vrlo strucno odradila. Ali.kod nijedne zene nije isti oporavak ni posle carskog ni pisle prirodnog porodjaja.
bravo
Meni je muka od zena koje misle da su bolje majke ako su se prirodno porodile, a to sam vise puta cula. Eto, ja cu se u oktobru poroditi na carski rez, jer imam vise dijagnoza koje upicuju na to i ne smatram se zbog toga manje vrijednom.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Uvek slušajte svoje telo i pružite mu negu i pažnju koju zaslužuje »
Recept za neverovatno ukusnu tortu koja se pravi za samo 10 minuta »