Komentari za tekst "Ovoj mami je prekipelo: Carski rez nije lakši način!"

Komentara
51
Ostavite komentar
Slike su grozne.Samo prirodno!A sto se tice epiziotomije pa to ne mozete porediti taj oziljak sa ovim odvratnim od carskog reza.Koja uteha da se od gacica ne vidi.Hahaaa pa dovoljno je Andrijana znati da imas oziljak vecni?
Jaooo kako ste glupe i ogranicene pa to je strasno, ne presadjuju vam organe pa da imate ne znam kakav oziljak i ne znam na kom vidljivom mestu. Moj se posle 7god skoro i ne vidi kao da nisam nikad ni imala carski rez.
Naravno da je bolje prirodno, ali kada ne ide boze moj, tu je spasonosni carski rez.
Andrijana odlicno ja znam kako izgleda carski rez i da je u bikini zoni.Nije bitno sto ga niko ne vidi ali dovoljno bi bilo da ja znam za to.Moj stomak je meni lep ovako zategnut i bez oziljka.
auuu o cemu ti razmisljas pored deteta koje si dobila...
pa kad ste previse na internetu pa cistate sve i svasta i treba da vam kipi. kad ste u krugu svoje porodice i prijatelja kojima nikad ne bi palo na pamet bilo sta da kazu, ni vama nikad ne bi "kipljelo"... pozdrav mama!
Ja sam se porodila carskim rezom i oporavak je individualni...meni je bilo super, oziljak nije ni priblizno kao sa slike a i u donjem delu stomaka je od gaca se ne vidi, ma daj(to je za one koji pate od izgleda)
Bila sam u baby friendly sistemu i dobro mi je doslo sto sam odmah mogla da ustajem,idem u wc bez problema,sedim...rana ko rana boli ovako ili onako ali je krajnje podnosljivo...
Zene u sobama pored sa prirodnog su dojile bebe klececi pored kreveta jer nisu mogle da sede, u kantini jele stojeci sa gu****** zalepljenim uz plocice, hodale kao da su bure jahale i sl. Znam da je prirodno bolje... ali mi je muka od onih koje plase zene od carskog reza i od onih koje ih kritikuju.
Bravo! Upravo tako! Isto je i moje iskustvo!
A ti ne patis od izgleda?Oziljak ostaje vecno a prirodni porodjaj boli i prodje.
Ja sam imala dva carska reza oporavak je bio brz doktor Barisic iz Sombora mi je radio moji oziljak se nevidi hvala doktoru Barisicu iz Sombora i celom odeljenju ginekologije
citam ove komentare i mogu da steknem misljenje kako god da se zena porodi uvijek se nekako osuduje. Ja sam Mama troje djece. Prvi porodaj prirodnim putem za dva sata se porodila 😊drugi porodaj izazivali mi bolove jer je Termin prosao porodila se za sat i po vremena ☺treci porodaj hitan carski rez ☺.Znaci tri razlicite porodaja su bila Ali sve brzo i lako je proslo sto se tice porodaj Ali posle svaki bol je Bio razlicit. Iskreno najbrzi oporavak je posle carskog reza.Zato nikog netreba osudivati i kritikovat.Jer svaka zena je razlicita i svaka trudnoca i porodaj isto tako. Dovoljno je to sto jedno zensko bice sve to prode i izdrzi te muke. Svima nam je tesko i sve se zaboravi zbog velike ljubavi prema djeci. Dovoljno je samo reci da si majka a to znaci sve 😊
Imala sam 18 konaca od epiziotomije.Bilo je strasno.Al bolje i to sto sam pretrpela nego taj oziljak ceo zivot da nosim.Neka hvala.
Pa i tj oziljak izbledi vremenom, posle se vise ne primeti. A svima vama, kako god da ste se porodile, vreme ne ide unazad i nije vam prijatelj, tako da je vasa briga oko tih stvari smesna. I zalosna.
U prici o dolasku beba na ovaj svet,na ma koji nacin(apsolutno nije bitno,bitno je da su zive i zdrave),ti uporno pricas o nekom nebitnom oziljku.Pre cr sam ih imala nekoliko i nisam ni razmisljala o njima.Moj rez se takodje ne vidi posle 22 meseca,a u ponedeljak ce mi opet raditi carski jer tako HOCU i moje je pravo da biram!I zamisli,poslednja stvar o kojoj razmisljam je rez,bol,oporavak i oziljak.Bitna su deca.
UHH zamisli ceo zivot da nosis oziljak, jadna ti.
Kada se vec tako pravis pametna, samo da te obavestim da je oziljak od carskog reza u bikini zoni, dakle ispod gacica. Tako da ce jedino biti vidljiv kada budes setala gola.
A oziljak od epiziotomije nemas? Ja dan danas kada nosim farmerke ne mogu da sednem lepo a da me ne boli rana, a ukoliko su neke bas uzane ne mogu u njima ni da hodam a da me rana ne boli. Samo ona koja je prošla i jedno i drugo moze da kaze sta joj je bilo lakše. Meni ni epiziotomija nije bila laka stvar, al ni malo!
Oporavak je stvarno uzasan..sto psihicki sto fizicki...prva 2-3 dana nakon carskog su bila vrlo obeshrabrujuca medjutim nakon 4-5 dan vec polako vracas telo u normalu i bude sve ok...
Da li mislite da je moja rana od epiziotomije lepse izgledala? Koja je izmedju ostalog pukla posle 3 dana i stvorila se ziva rana, i to je sad ostalo tako razdvojeno, sto i dan danas posle skoro 2 godine ona i dalje boli na dodir... Nije ni to laksi način!
Joj znam i meni je epiziotomija bila jeziva nisam smela da pogledam al opet kazem bolje nam je i to nego carski rez po meni barem.
Bas tako.18 konaca sam imala od epiziotomije.Uzas nisam na noge mogla.Ali opet sam uvek za prirodno bez tog oziljka.Neka hvala.
Samo ko je prosao "carski" na porodjaju zna sta je to.Koliko dana posle izdrzavas bolove,kao da ce ti se telo raspasti.Najgore je to sto traje bol duze nego prirodan .nekolilo dana..Ali svaka zena koja rodi je carica! Zaista smo jake :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Uvek slušajte svoje telo i pružite mu negu i pažnju koju zaslužuje »
Recept za neverovatno ukusnu tortu koja se pravi za samo 10 minuta »