Komentari za tekst "Obećanjem o besplatnom epiduralu ministar obmanuo trudnice"

Komentara
62
Ostavite komentar
Svašta!
Ja sam prvorotka,i da nisam primila epidural ne bi smo preziveli ni beba ni ja!
Za menjanje pola,odrzavanje parada,reklamiranje politickih kampanja i koje kakvih gluposti ima se para,a za povecavanje nataliteta u zemlji se nema...
Istina živa.
Ja nisam ni bila za to da bude za dz, jer kada bi bio za dz krenule bi price da ga trenutno nema, da nema slobodnih anesteziologa u datom trenutku itd. Tako da, bolje i skupiti pare i mirne glave otici na porodjaj, nego se sekirati i pitati se hoce li ga biti ili ne. I onako ga ne bi dali ni jednoj trudnici vec samo ko plati ispod ruke. Daleko smo mi od drzave gde je nesto besplatno a kamoli epi za svaku trudnicu.
Sramota je da lekari najpre imaju takve plate kakve imaju, i rade u uslovima u kakvim rade, to je jedna od najhumanijih profesija koje postoje. A ova prica o nacinu brige o trudnicama, gde u startu imate najmanje dva zivota i mogucnostima da se pomogne...ostace izgleda za neka buduca pokoljenja u ovoj nasoj zemlji...sramota.
Porodila sam se 4.1.2016. i ako nisam zelela epidural, naglaseno mi je i da hocu ne bih ga dobila jer treba da budem svesna da se poradjam u Gradskoj bolnici, a ne Dragise Misovica.
Takodje se pricalo o paketicima koji se dobijaju, odnosno da ce biti obogaceni. Mislim da je suvisno govoriti o sramoti kad dobijes paketic u kome se nalazi sudokrema, samponcic, mala Rosa i male vlazne maramice i naravno 100 flajera da popuni tezinu kese. Za toliko koliko je izdvojeno, bolje da nam nista nije dato.
Ne znam dokle ova drzava misli da ponizava majke na ovaj nacin?!
A posle se cude sto lekari odlaze preko ili rade privatno.
Sramota! I to velika, u koju mi to Evropu hocemo? Porodjaj treba dzabe da bude, da
ovaj zemlji bude malo veci natalitet, zato porodice imaju jedno, eventualno dvoje dece, kao prvo zbog stanja i ne mastine u drzavi, a kao drugo zena na porodjaju nikakve priviligeje! Dajte to malo uzmite u obzir, i da taj epidural bude besplatan!
u betaniji epidural nisi mogao dobiti ni kad platis od 22-07 , a ni vikendom. uzas
u Zr je besplatan
Zvanicno besplatno za sve,ali doktor ocekuje cast, te ga mozete pozvati kad god vam pocne porodjaj bez obzira na vreme.
Zvanicno je besplatan,ali kao i svugde nezvanicno das koliko mozes anesteziologu
U Zrenjaninu nije besplatan...
Besplatan a ako ne platis anesteziologa on ce kao biti zauzet u to vreme? ili zaista besplatan i svi imaju pravo na njega?
A cemu sluze anesteziolozi koji daju totalnu anesteziju kad je carski u pitanju. Dajte bre to prvenstveno zavisi od anesteziologa.Ako su u Narodnom Frontu poceli da daju besplatan epidural onda stvarno mi nije jasno sta izigravaju druga porodilista. ...
Ovde se radi o tome da im se moze.A napali front jer je hteo podici cenu epidurala i odatle je sve pocelo.
Irena nije problem, pri tom rade za mizerne plate ali zato ukoliko ih nema dovoljno nema ko da pokriva sve smene i vikend.. Zasto bi bilo ko radio van svog radnog vremena za dzabe?!
U frontu je besplatan,ali ga niko ne dobija zbog toga.
tesko je navici se da se radi samo za platu 😉
Glupost. Pa, Betanija vec neko vreme ne da jednom anesteziologu da radi, jer ih tuzi za mobing. Ne daju joj ni da ode, vec je na prinudnom bolovanju. Kako porodiliste to komentarise, kao i naplacivanje 15 000, a dezurstvo kosta od 5 do 10000? Sta je sa viskom novca?
I sta je s tim sto je dosta dr dalo otkaze, pa sad zbog manjka osoblja ne mogu da nameste da tate budu prisutne na porodjaju?
Budite objektivni i informisani kao i do sada.
Strasno sramota.Ministar ne zeli zenama da omoguci sto laksi porodjaj i da se pri tom sprece razne kompilkacije i mucenja zena pri porodjaju sramota ni u jednoj drzavi se ne placa epiduralna anestezija.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Ovo je vrlo značajan naučni podvig koji će odrediti budućnost lečenja »
Pronalaženje prave strategije za mršavljenje može delovati kao nemoguća misija »