Komentari za tekst "Obećanjem o besplatnom epiduralu ministar obmanuo trudnice"

Komentara
62
Ostavite komentar
Ja sam se porodila pre par dana u Narodnom frontu.Nisam stigla da primim epidural zbog brzine kojom je porodjaj tekao.Koliko sam videla porodilje koje su bile u boksovima oko mene su bez problema dobijale epidural i nisam cula da im je neko trazio nadoknadu za to.
U Šapcu je epidural besplatan, ali problem je što je obučeno da ga radi 4 ili 5 anesteziologa, pa onda moliš boga da je neko od njih u smeni kad krene porodjaj.
Takozvani ministar je obećao mnogo nekih drugih stvari u vezi lecenja i drugih pacijenata ne samo trudnica i besplatnog epidurala . Pobogu sugradjani dragi zar nikako da nauciti da ministrima ne treba verovati i svim ostalim politicarima . Iz dana u dan samo laži i prevare u obećanoj zemlji .
ja se izvinjavam sto upadam ali ja sam se porodila oba puta, bez ikakvog epidurala ili lekova osim buskopama, sto se zna da i nije nesto za ublažavanje bola. jednom prirodno skroz drugi put indukcija.
citala sam o porodjaju da stvarno razumem proces prirodnog porodjaja i njegove dobrobiti i nije mi palo na pamet epidural. ustvari kad mi je i palo na pamet epidural, carski, bilo sta to je vec bio sam kraj porodjaja. sto sam čitajući i saznala. žene, uradite sve da se porodite prirodno, bolje i za vas i za vašu bebu.. edukujte se malo samo, nećete se pokajati. brzi je oporavak i odmah možete ustati..
naravno, obracam se trudnicama koje iz cistog hira žele epidural. nema ljutnje!
kako god, srecno žene! za to smo stvorene! možete vi to!!
porodila sam se 2009-te i primila epudural besplatno u porodilistu Dragisa Misovic, a npr.u Narodnog fronta se placao...i tada je bila prica da ce biti besplatne svuda
U Pančevu se do pre jedno godinu dana epodural plaćao, ali tada anesteziolog je morao da bude mobilan u bilo kom trenutku! Danas se ne plaća ali je radno vreme anesteziologa samo u prepodnevnim satima,tako da samo tada možeš da koristiš uslugu epidurala. I da tvoja je dužnost da pozoveš anesteziologa,oni to više ne rade.
Nee znam sto se uopšte neko i nada da ce nesto da dobije, kad znamo da nista nije za dzabe, a i da platis pitanje je.
Stop epiduralu, kad bi znali koliko prvorotka problema može da napravi i sebi i detetu zabranili bi epidural zakonom!
Epidural je za majke sa iskustvom od 2,3 i više dece, prvorotke NE!
Kakvu ste glupost sad napisali.. Svaki porodjaj je prica za sebe, bez obzira da li je prvi, drugi ili treci.. Ja sam prvorotka i sa epiduralom porodjaj mi je trajao nepunih sat i po vremena i sve je proslo u najboljem redu!!! Nemojte plasiti vec dovoljno prestrasene zene.. Epidural je u svetu normalna stvar vec 35 godina..
ne širi strah i dezinformacije. Ako tvoje iskustvo nije ok, ne znaci da tudje nije sjajno. Epidural je normalna pojava i odsustvo ili smanjenje bola za vreme porodjaja je normalna pojava, odluka zdravorazumskih osoba.
Ne razumem Vas komentar?!
Porodila sam se prvi put pre 7 meseci uz epiduralnu anesteziju i sve je bilo u redu.
Razumem da se neko plasi epiduralne anestezije, ali ne znam kako to mislite da iskustvo u poradjanju moze da kvalifikuje nekoga za dobijanje epidurala?
Jao Irena!Kako ne bi ste prezivele ,pa jel ti znas uopste za sta sluzi epidural?
Marko, ZNAJU SE kontraindikacije i neželjena dejstva i epiduralne i spinalne i lokalne i opšte anestezije, nema "kad bi se znalo". Zna se. A znaju se i prednosti. Nije to kao kad nameštate iščašenu nogu kod seoskog kostolomca pa onda da pričamo valja li ili ne valja. Može da bude komplikacija ali se zna koje su, kakve i kako se tretiraju. Medicina i farmakoterapija su egzaktne discipline.
Irena isti slucaj kod mene
Epidural mogu da prime trudnice za koje lekar odredi da mogu da ga prime i ako im zdravstveno stanje to dozvoljava. Glupost je na osnovu jednog loseg iskustva suditi o necemu. Ne vidim razlog zasto bi epidural izazvao problem kod zdrave trudnice i normalnog toka trudnoce. Ako vec postoji neki rizik da se primi epidural, lekar je taj koji bi trebao da obavesti trudnicu o tome. Ja sam se porodila u avgustu i prvorotka sam i da sam smela da primim epidural, rado bih , ali da bi izbegli bilo kakav problem zbog moje trombocitopenije savet lekara je bio da ga niposto ne primam. Problem nastaje iskljucivo zbog lose komunikacije lakara i trudnice.
Vazno da Marko zna! Mora da je Marko lekar po profesijia i poradjao se!
Molila bih coveka koji nikad nece biti u mogucnosti da radja i nosi bebu u sebi 9 meseci ne komentarise i ne daje bizarne izjave koje samo mogu uneti paniku medju najosetljivije osobe a to su trudnice.Svaki porodjaj je prica za sebe ali da je epidural opasan moze da kaze samo onaj ko nije ni jednom probao da se malo udubi u tematiku.Rodila sam prvo dete sa epijem i to je nesto najpametnije sto sam mogla da uradim za sebe i bebu(pri tom imam igrao ne probleme sa kicmom i nikakav problem nije bio da dobijem epi).Jedina greska koja moze kod epija da se desi je da lekar pogresi prostor izmedju prsljenova i da zeni ne deluje anestezija ili da pogresi dozu pa da ona duze ili krace ima dejstvo anestetika.Sanse da se povredi kicmena mozdina su nikakve.A za drzavu bruka i sramota,ova usluga je gotovo svugde u eu godinama besplatna a mi smo ocigledno godimama daleko od ove mogucnosti.
Iako sam ga uzela prvi put i opet cu verovatno iz nekog straha,podrzavam u potpunosti.Ako ne znaš sta du naponi i kako da guras jako je opasno.! ! !
Nemoj davati ovakve nestrucne komentare kad nemaju veze sa stvarnoscu niti sa logikom. I ja sam kao prvorotka dobila epidural i apsolutno nikakvih posledica nema. Naprotiv, ne znam kako bih izdrzala bez epidurala jer je porodjaj trajao preko 20 sati.
Osim sto ste muskarac pa samo nagadjate o kakvim bolovima je rec, da li ste i lekar?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Pronalaženje prave strategije za mršavljenje može delovati kao nemoguća misija »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »