Komentari za tekst "Obećanjem o besplatnom epiduralu ministar obmanuo trudnice"

Komentara
62
Ostavite komentar
cao drage mame sad ce mi biti cetvrti porodjaj tako da neznam sta je epidural dali neko moze da mi to objasni pozz
http://www.bebac.com/tekst/kako-izgleda-procedura-epiduralne-anestezije
mislim da nije svaki porodjaj isti jer sa drugim sam imala karlicni porodjaj poradjala prirodnim putem te beba bila velika 3,800 g. zato me interesuje sta je epidural pozz.
Sta te briga za epidural, ti ces se nakasljati par puta i poroditi.
Da li ima neka mama da mi posalje spisak za Betaniju ako moze na mail mid_maya_ns@yahoo.com
HVALA
Naravno da je sramota nikakav podsticaj nikakva pomoc nista i umesto da nam porodjaj bude pocetak divnog perioda zivota ti pred porodjaj imas vise stresa nego inace...kakva su vam mame iskustva sa epiduralom da me posavetuje:-)
Ja sam se porodila u Svajcarskoj i ovde je epidural besplatan i obavezan u toku porodjaja .Imala sam divno iskustvo i jako dobre anesteziologe koji su bili od pocetka porodjaja do kraja pored mene i jos 3 sestre.Izuzetno mi je zao sto zene u Srbiji nemaju tu mogucnost i smatram da bi epidural morao biti besplatan .
Sramota,sramota i sramota!Prazna obecanja,u koja niko ni ne veruje vise!
Najveci problem je sto nisu svi anesteziolozi strucni za davanje epidurala.
U skladu sa opstim stanjem u drzavi, samo se obecava i na tome ostaje..
Ministar ne ume ni recenicu da zapocne, niti je od poverenja, kada su obećanja u pitanju... Epidural NARAVNO treba promovisati, a ne zabranjivati-kao što je neko gore napisao, strašno je što iko uopšte ima takvo mišljenje. Moj bebac i ja smo uživali na porodjaju zahvaljujući anesteziji, dobrom anesteziologu i pravovremenom davanju anestetika.
Dragi moji, ja sam se porodila pre price o besplatnom epiduralu, 9.11.2015. Inace prva beba. U Frontu mi je preporucen epidural, koji sam sama i htela pre njihove preporuke. Prosto nisam zelela da mucim ni sebe ni bebu, a ni da rizikujem da porodjaj pamtim po losim situacijama. Epidural sam dobila na vreme, anesteziologa je bilo iako je bilo kasno uvece, stalno su me obilazili i bili su vise nego ljubazni. Kada se prima epidural, anesteziolog prica koje su moguce nuspojave, pa ako je zena od ovog gospodina koji pise protiv epidurala slusala/pitala, onda su joj morali reci. Ja sam imala samo blage bolove u krstima nedeljak dana posle porodjaja. Slazem se sa jednom od vas koja je rekla da ne treba da bude besplatan, to bi onda bio vasar, ali mogu da prilagode cenu. Sledeci put bez razmisljanja opet epidural. Da nije dobar, ne bi se nudio u takvim situacijama kao sto je donosenje malenog zivota na svet! Pozdrav svim mamama!!!
Zasto bi se koristio epidural???Valjda je najbolje poroditi se prirodno niko ne voli bolove,ali uvek postoje i kontraindikacije pa tako i za epidural,a besplatan sigurno biti nece nikada davace se samo onima koji plate i lekara i epidural.
To i lici na nase ministarstvo, na žalost. U Novom Sadu se epiduralna anestezija plaća. Ministru treba da izađu po tri čmička na oba oka, sram ga bilo.
P.S. Mora da je neka politička kampanja u planu čim obećava nemoguće. Strašno gde mi živimo.
U Zrenjaninu je epidural besplatan.
Ko poslednji napusti zemlju - nek ugasi i svetlo...
Porodila sam se 04.01.2016. , u bolnici Dr.Dragisa Misovic, epiduralom , besplatan je..sve pohvale za osoblje ,pogotovo za
Dr.Maju Antic koja me je porodila.
Hvals Bebcu sto se svim silama bori za prava trudnica, ali ja sumnjam da ce se stvari pi ovom pitanju bitno promeniti u blizoj buducnosti. Sramota za ministra zaista nemsm reci...
Sigurna sam da ce do kraja godine vecina porodilista imati besplatan epidural, sada ce ministar direktorima bolnica izdati naredjenje, kao i za krecenje😳
ja sam se pre mesec dana porodila prirodno bez epidurala,iako sam htela da platim doktor je insistirao da bude bez,do tada nisam znala sta je bol,tako da zene koje treba da se porode ja preporucujem epidural jer moje drugarice nose lepa iskustva,sto se tice paketica dobila sam neki tuzni nesiser i dve pelene😂...inace sam prvorotka
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »