Komentari za tekst "U budućnosti žene neće biti u mogućnosti da se porode bez carskog reza"

Komentara
70
Ostavite komentar
Tako je
ja sam se poradjala prirodno nocu nisu hteli da se bude jer nisam otvorena dovoljno a onda se beba zaglavila pa na vakum
muka ziva i svaki carski je bolji od ovakvog mucenja a tek oporavak moj a sto je jos gore bebin i hematom na glavi
ma tuzno
Slazem se. Ja sam se porodila prirodnim putem i gorko pokajala. Dete je ostalo bez kiseonika, dalje da ne pricam da ne traumiram. Namucila sam se ziva, ne ponovilo se. Carski se ne zove dzabe carski. Manje je traumatican, a oporavak isti kao i kod prirodnog porodjaja.
Priroda je napravila da se zene poradjaju prirodnim putem. Hirovi zena dovode do povecanja broja porodjaja carskim rezom. Iako sam 2x porodjena carskim rezom, zbog hronicne bolesti, nisam pobornik takve vrste porodjaja, sem ako nije nuzno. Ono sto treba da nas zabrine jeste sto svaka trudnica mora da koristi Utrogestan za odrzavanje trudnoce, ma koliko godina imala. Disbalans hormona nove generacije treba ispitati.
Broj carskih rezova se povecao, jer veliki broj zena, iz straha od prirodnog porodjaja, dogovara unapred CR sa svojim lekarom (uglavnom uz novcanu naknadu), iako nema indikacija za isti. Zene uplasene zbog raznoraznih horor prica iz porodilista, neretko potpuno istinitih, a lekari zeljni novca, i eto rezultata.
S druge strane, ako nemate vezu, cak i tamo gde je ocigledno CR neophodan, mrcvarice vas u nedogled u pokusajima da vas prirodno porode i nikome do poslednjeg trenutka nece pasti na pamet da vas vodi pod noz.
Dakle, rekla bih da je "evolucija morala", iliti degradacija morala, glavni uzrok ovog trenda.
Ja sam prosla kroz carski i sad treba kroz drugi za koju nedelju; prvi decak je super kao i ja, stekao imunitet brzo; celu drugu trudnocu od prvog do zadnjeg dana trcim, vozim skacem nista mi ne fali i beba se lepo razvija; pritom nemam bolove sirenja materice i karlice kao u prvoj trudnoci; a carski sam morala jer imam vaginu septum i uterus duplex;
Ja imam istu tu dijagnozu i dva prirodna porođaja iza sebe. Čekamo treću bebu, takođe je planiran prirodan porođaj. Nažalost nisu na vreme otkrili to pa nisam išla na carski iako je sa takvom dijagnozom praktično obavezan. Ali hvala Bogu sve je dobro prošlo i deca su živa i zdrava.
Svasta
Zato u Valjevskoj bolnici _ usled krupne bebe i uskog kanala _ plus beba nije u porodjajnom polozaju, koriste DJI_DJI tehniku _ dok ne polome rebra i naprave adhezije po plucima a kasnije uz to dolaze granulomi i ostale propratne pojave _ pa se ti majcin sine usudi na drugo dete _ A carski plati pa klati _ cak i kada je kriticna situacija lome do zadnjeg daha
Smanjite kljukanja vitaminima trudnice pa nece biti velika beba!
Vec od starta i pored odlicne krvne slike smo primorani u svom trosku kupovati i piti te silne vitamine.
A sto se porodjaja tice kad je prirodni ne pogledate te ni djavo dok imas kontrakcija ni ne cudi me sto mame izaberu carski!
A imunitet ce steci kad izadje pa kako god se rodila beba.
Imala sam prirodni porodjaj pa sam ipak imala i pobacaj tako da ovo nisu tacne informacije
Evo ja nisam pila nikakve vitamine sem folne kiseline. Ugojila sam se 10kg krvna slika super. A beba ima 2550g u 36 nedelji trudnoce. Pa mi objasnite to.
A sto se tice porodjaja da li ce biti cr ili prirodni porodjaj sa ili bez epidurala mislim da tu trudnice treba da donose odluke uz konsultacije sa doktorom. Nemojte osudjivati neke zene mozda tesko podnose bolove pa biraju epidural ili carski. Kod nekih se javljaju komplikacije pa se doktori iz bezbednosnih razloga odluce na carski. Nekim zenama toliko brzo protekne porodjaj da nemaju vremena ni za epidural ni za carski beba prosto izadje. Neke se muce po nekoliko sati jer beba ne saradjuje ili se sporo otvaraju. Nemojte osudjivati ni jednu zenu koja je donela odluku da rodi dete. Budimo podrska jedna drugoj kako god da se poradjamo. Sve smo mi isto posle porodjaja MAME.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »