Komentari za tekst "U budućnosti žene neće biti u mogućnosti da se porode bez carskog reza"

Komentara
70
Ostavite komentar
To bi trebalo da bude stvar izbora al na zalost nije. Sve zavisi ko kako prodje i jedan i drugi porodjaj mogu da se zakomplikuju. Ja sam prosla tako da sam izgubila litru krvi i pola sata su me dve usivale. Bila sam knvalid skoro hodanje jako bolno odlazak u toalet da ne pricam, svaki pokret kao u oko bolelo. Nakon dva meseca sam otisla na pregled i dalje sam kmala bolove i dalje nije bilo zaraslo. Dobila sam hemiroide koje nikad u zivotu nisam imala. Setnja sa detetom je dugo bila misaona imenica a i kad bi otisla jedva sam cekala da se vratim kuci zbog bolova. Scega toga ne bi bilo da sam isla na carski verujem da bi posle dve nedelje najvise bila kao nova.
Porodila sam se pre 8 meseci carskim rezom jer sam morala iz razloga sto je bebe sve vreme bila na vrhu stomaka i nije htela dole.. uz savete lekara oporavila sam se za 10 dana bukvalno i mogla da se brinem o detetu najnormalnoje... zelela sam prirodno, ali sad kada pogledam kroz sta su moje drugarice prosle sa prirodnom porodjajem (poradjale se posle mene) opet bih birala carski..
O bože, dva rodila prirodno ako Bog da i treće ću ako se odlučimo ili odemo preko granice. Ovde leba nema, kakav caraki kakve muke porodjaj prodje za čas to je izbor trudnice ili lekara ako je nužno. Treba čuvati tu decu.
Drugarici moje jetrve je pukla karlica,greskom lekara i insistiranjem na prorodnom porodjaju umesto cr.
Mozda je kod vas porodjaj prosao za cas.
2 puta prirodno i veliki sam protivnik carskog jedino ako se mora zbog zdravlja a nehirova zena lako je nemuciti se kako su vas vase majke rodile jos. Pod mnogo gorim uslovima nego danas
....ali opet ako se nemora nemora nikad ga nebih izabrala ...porodila sam se u 10:45 u 12. Sam bila vec sposobna sama sve sa bebom i posle 72h dosla kuci svojoj porodici ...a ne carski gde si vezan za krevet bukvalno i od bolova nemozes dete svoje drzati setkati i ostalo PRIRODA ZAKON
Eto mene je moja majka rodila carskim rezom, i ja sam moju decu isto tako carskim rezom. Mami je hitan rađen jer su obe počeli da nas gube, padao nam pritisak, puls, pa su nam spasavali živote. Ja imam ablaciju mrežnjače, da nije rađen carski oslepela bi. A i upošte se ne oporavlja dugo, čas se ustane iz kreveta, kako sam došla kući mogla sam da brinem.o bebi.
Ja sam se porađala carskim rezom dva puta. I treci bi.Isto poslije 72 sata dosla kuci, drzala svoje dijete, presvlacila, bolova nikakvih. A inace, nisi vezan za krevet uopste, drugi dan na nogama.
I, da, sutradan sam već svoje dete presvlačila sama i dojila! Od drugog dana sam brinula o njemu. Nemojte potcenjivati nas, "nemajke".
Gospođo, ja sam se porodila carskim jer sam morala. Zamislite 12 sati pod indukcijom, a otvorili ste se svega 2,5 cm. Život bebe je doveden u pitanje jer je 12 sati bila bez plodove vode. Moja trudnoća je bila divna, ja sam bila vrlo, vrlo pokretna trudnica. Na 5. sprat, u porodilište, otišla sam stepenicama. I, eto, završilo se upravo onako kako nisam ni sanjala ni želela. Ne potcenjujte nas, nas koje smo morale tako. Meni je bitno da je moje dete živo i zdravo rođeno. Dakle, nije hir već moranje!
Objašnjati ovaj trend teorijom evolucije je čista budalaština.
Sigurno je gen kriv a sta je krivo za ovoliku gojaznu decu i gde vi uopste vidjate te zene sa uskim kukovima , ja npr vidjam sve vise gojazne dece koja izgledaju krulnije od mene u 7 mesecu.
Pozdrav
Draga Iva, evolucija tako funkcioniše. Zato što sve više majki se odlučuje na carski rez ukoliko je, primjerice, bebina glava uvećana, geni za veću glavu će se prenijeti na bebu i ta beba kad, u odraslom dobu, bude imala svoje potomke, prenijeće te iste gene na svoju bebu. Stoga, uz veći broj generacija, sve više beba će poprimiti gene za veću glavu, što će opet dovesti do još većeg broja rezova i većih glava i tako dalje.
Hahah pa da li je moguce da verujete da se geni za “vecu glavu” (i sta je to uopste?!?) Zamislite kolika je glupost tvrditi da ce neka porodica do kraja svoj postojanja imati clanove sa ogromnim nosevima, jer su i roditelji i deca pokupili taj gen.. jeste videli nekada porodicu gde svi od bele pcele imaju ogromne noseve ili glave? A kamoli ljudski rod i to bas: velika glava! Dominantan gen, nema sta. Opstaje u svim uslovima, kao kod bubasvaba. Dajte, molim vas. Drugo, sa vise izvora sam slusala da pelene nove generacije sa svim svojim materijalima, koje stezu bebe oko kukova, imaju veliki udeo u tome sto se mlade devojke ne poradjaju prirodno. To mi ima vise smisla. Od kako se deca ne povijaju tetrama, devojke imaju sve uske kukove, pogledajte po ulicama, pa cete se uveriti
Draga, gen za veliku glavu ćlće se manje prenositi jer prirodnim putem mnoge od njih ne bi preživele oa samim tim ne bi prenele gen svojim potomcima. Nije komplikovano.
Recimo, pre 60 godina žena koja se porađala, da je imala sužen porođajni kanal, a krupnu bebu, porađala bi se prirodno, gurala bi, babice bi koristile vakum, možda bi neka završila na carskom, a neka umrla. Danas to nije tako, smanjena je smrtnost majki, a i beba. E tu nastaje problem, jer ono što bi prirodnom selekcijom umrlo, živi zahvaljujući naprednoj medicini. E sad, priroda je to, sve više je žena sa suženim kanalom, jer im je medicina omogućila opstanak. I ovde nije reč o tome ko je veća majka ili ne, već je tema to što je medicina napredna, a priroda surova. I očigledno jedna drugoj prkose.
Porodila sam se na carski rez zbog visoke dioptrije,i svima bih poželela takav porodjaj! Kad čujem priče kako žene prolaze,ovo je zaista gospodski porodjaj, oporavak za mesec dana, bolovi ništa strašno. Ja sam isto dete rodjeno carskim rezom i imam odličan imunitet tako da su ovo gluposti.
Porodila sam se na carski jer sam sama trazila. Prosla savrseno i svakome bih pozelela takav porodjaj!
Nikada u zivotu nisam ni pomislila prirodno da se porodim i ne kajem se nikako.
Sto si tih prica tice,znam babice neke koje su mi pricale kako se i sta radi po bolnicama,ako slucajno u medjusmeni krenes da se poradjas,katastrofa,mrcvare zene,pa i one koje ne mogu prirodno da se porode (velika beba,nije se namestila...) oni ipak probaju?? vade dete s vakumom i ostalo...
Opet kazem da mogu 100x bih se porodila carskim ako treba,nista strasno,cak sta vise za mene prelepo iskustvo,spinalna milina. One price da se cuje kako seku i to sve su totalna neistina i ovako te uslogiraju jedva progovoris i nista se ne cuje.
Samo da dodam da zene koje de osecaju superiornije jer su se porodile prirodno,nit su vise super nit bolje majke. Ja na to gledam kao stvar izbora,nit sam bolja nit gora od drugih nit me zanima to. svom detetu sam najbolja mama na svetu i uvek cu se truditi da tako bude.
A za imunitet i mene je mama rodila na carski pa mi je imunitet odlican ceo zivot bio...imunitet zavisi jel dete pod staklenim zvonom il ne.

I da dodam oporavak posle carskog je bio kratak. Kad sam se porodila uvece ustala umila se oprala zube,sutra odsetala do sobe i taj dan do vrata i do wc i posle toga sve normalno. 7 dana od carskog ja sam usisavala (pa me patronazna napusila) sa detetom sve najnormalnije radila.
Za carski kao da je operacija mozga tako predstavljaju...
Carski je za mene prelepo iskustvo i ne kajem se ni na trenutak zbog svog izbora.
Draga, Aleksandra, nemate se vi kome ovde pravdati. Bitno je da ste se porodili i da je vase dete zdravo, a i vi. Niko nema prava da se mesa u to ciji je kakav porodjaj bio, niti to ima bilo kakvog smisla. A tek hvaljenje ili omalovazavanje... bez komentara. Valjda ce sutra neka genijalka da zapocne pricu kako su vece majke one koje su se vise napatile na porodjaju. Pa ce i tu da pocne maltretiranje na sve strane. To me uopste ne bi zacudilo. Bebac i neki drugi sajtovi i forumi su se pretvorili, sto se komentara tice, u seoske ulice sa dokonim domacicama na prozorima. Tj. tako bi izgledali u realnom zivotu. Zveraju u tudje dvoriste,al im na kraju zagori rucak.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »