Komentari za tekst "Hitno ukinuti nezakonite cene vrtića!"

Komentara
103
Ostavite komentar
"Radosno detinjstvo" u Novom Sadu jeste u jako losem polozaju, ali apsolutno je netacno da godinama ne dobijaju plate. Odakle vam takve dezinformacije?
Roditelji, pratite FB stranicu
Harač za obdanište (vrtić, predškolska ustanova) - Beograd, koju vodi roditelj koji je i pokrenuo i i dalje vodi celu akciju.
sta raditi do januara placati NEZAKONITU CENU ili NE ? ako im uplatim manje, ostatak je dug na narednoj uplatnici ili se ponasati kao da je sve po ZAKONU i platiti pun iznos sa uplatnice? Da covek poludi ............
Još jedan dokaz da ova država i gradska vlast u stvari želi što manji br.dece.Počevši od smanjenja materijalne jednokratne pomoći nezaposlenim porodiljama sa 50.000 na 20.000din, povraćaj PDV-a samo ako imate primanja ispod 80.000 din.bez obzira na br.članova domaćinstva kao da sva deca nisu ista, uvođenje solidarnog poreza i za porodilje, a sada najnovije i smanjnje plata za 10%i porodiljama koje rade u javnom sektoru. Pa ne čudi onda što hoće da otmu i ono što im zakonski ne pripada.Još će početi da nam uvode i porez na decu!
Niko ne pominje Krusevac a ovde cena vrtica ide i do 10.800,00 RSD mesecno a usluga je nikakva , radno vreme do 16.30 a ako odete posle 16.00 vaspitacice vas streljaju pogledom
Prosleđeni su podaci Ministarstvu.
Vaš admin stranice - Harač za obdanište (vrtić, predškolska ustanova) - Beograd.
U Obrenovcu je takodje oko 10.000,00, cak i za one kojima je poplava odnela sve, ne pravi se razlika. Ako se uzme u obzir da su najmanje placali oni likovi koji rade na crno , dolaze silnim limuzinama od preko 50.000 evra po decu, shvatamo da su kaznjeni svi koji su prijavljeni i rade legalno, placaju poreze i doprinose i imaju preko 50.000 din prihode.
Posto ne mogu vise da placam 10.000,00 din , ja sam moje dete ISPISAO i cekam neke bolje dane.
Jos nesto treba napomenuti, nigde ne pise kako se dolazi do naknade koja se obracunava, ne postoji zvanicni cenovnik, i po kojim pravilima se obracunava. Nista nije transparentno, tako da mogu da vas odrape koliko god hoce.
U Novom Knezevcu je cena za celodnevni boravak 3200, a za poludnevni 1700din. Cini mi se da je realno.
Povraca mi se od beograda srpske admisnistracije srpskog pravosudja i zastite koja ne postoji nigde ni pokojem pitanju!!! Trpe nasa deca jer im za sobom ostavljamo drustvo koje je odvratno i haoticno. I ovo je sramota sta s radi i da se ni deca koja su svetinja ne stite. Odvratno!!!
4500 drzavni vrtic u ZR. Ove godine su nam ukupna primanja oko 70000 i to je cena, a znam da smo prosle godine imali preko 75000 i tada smo placali oko 7500.
Plus materijal, osiguranje, decije novine, kao i svakog meseca ubrusi, maramice i plasticne case.
Engleski, koji dete pohadja 2 puta nedeljno po 45 min, placa se dodatnih 700.
U Krusevcu 10.800 dinara za jedno dete, za dva popust 20%, odnosno 17280 dinara. Obracun se vrsi u odnosu na prosek primanja i broja clanova domacinstva. Dakle, ako je prosek primanja 40000 za dvoje zaposlenih roditelja sa dvoje deteta, ako oboje idu u vrtić plaćaće 17280 dinara. Uslovi u vrtiću za svu decu su identični i prava deteta su ravnopravna, dok se pojedinim roditeljima naplaćuje vrtić po maksimalnoj skali, iako pojedini privatnici pošto nemaju zvanična primanja plaćaju po najnižoj, a decu dovoze džipovima.
Sad mi je stiglo rešenje za prvo na 8.700, za drugo 6.700. Ja sam danas podneo zahtev za povraćaj novca. A spreman sam i da tužim, ako treba advokatu ću dati 20-30%, jer ja plaćam već 3god za prvo i 3 meseca za drugo dete. Ako neko želi da se ujedinimo na Paliluli Bg, ja sam za. Moj mejl je marjan.andj@yahoo.com u
Beograd. Bila je cena 8.600 pa 9.700. Dete ide od 2011. prvo u jasle i evo vec trecu godinu u vtic. Placamo punu cenu. Za dane opravdanog odsustva (go ili bo) placamo 50%
Svaka pohvala za tekst!
Moje dete još ne ide u vrtić,treba da krene sledeće godine, ali 10000 dinara je zaista ogromna svota novca koju treba mesečno izdvojiti, pogotovo ako su primanja mala, a ne postoji drugi izbor za čuvanje deteta!
7000 RSD Novi Beograd, a plata minimalac
U Pancevu su najskuplje jaslice....negde oko 5600din. Svaka sledeca grupa ima neko umanjenje, tako da za dvoje od 3 i 4 god placamo negde oko 10000 din mesecno.
U Beogradu placam 9700, plus ubrusi, case, vlazne maramice, neki slatkis ako im se ne svidja uzina... A drugo dete mi je skolarac (prvi razred, produzeni boravak), te i tu placam rucak 195 din dnevno, a uzinu 82. Gde to ima?
U Srbiji! Eto gde....
Mnogo su nerealni.Moje dete je krenulo u jasle u septembru.Isla je dve nedelje na privikavanje po pola sata,sat,najduze dva dnevno i razbolela se.Evo tek je sada od ponedeljka krenula.Posto sam naravno u avgustu platila vrtic unapred,racunala sam da ce mi bar u oktobru umanjiti iznos za placanje,jer dete nije provelo ni 20 sati u vrticu u septembru i plus skoro ceo oktobar.Naravno kad sam otisla da pitam da li je to u redu,jer dete je izostajalo zato sto je bilo bolesno,odneli smo i potvrdicu od pedijatra,dobila sam odgovor,pa sta hocete,vi kao samohrani roditelj placate 5000,a to je vec duplo manje.I tako...Ja resih da ne platim novembar,pa da vidimo sta ce biti...
To je strašno! Prvo se pomučiš da upišeš dete u vrtić. Kao da ga upisuješ na Oxford. Uvek je manjak mesta. Jedino što Dule ima pogrešnu informaciju kada je upitanju Subotica. Vrtić košta oko 5000,00 din u Subotici i to je cena ako su oba roditelja zaposlena, a privatni je minimum 120 eura pa nadalje, u zavisnosti od toga šta je sve u ceni i dužina boravka. I mene zanima koji je to vrtić za 3000,00.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Ovo je vrlo značajan naučni podvig koji će odrediti budućnost lečenja »
Pronalaženje prave strategije za mršavljenje može delovati kao nemoguća misija »