Komentari za tekst "Hitno ukinuti nezakonite cene vrtića!"

Komentara
103
Ostavite komentar
Ne razumem kako moze u istoj zemlji da vrtic u Beogradu bude duplo skuplji od nekog drugog grada,kod nas u Leskovcu najskuplje je 4900 dinara a roditelji sa manjim prihodima placaju do 2500 din,ja imam popust od 10% jer mi troje dece ide u vrtic i trece ne placa,a svi imaju dorucak,uzinu i rucak,zasto se roditelji u Beogradu neopravdano potkradaju jer su cene hrane za obroke u vrticu iste kao i cene grejanja.
Da li vam je poznato da su zabranili predskolskim ustanovama da izdaju listinge o placenom vrticu u prethodnom periodu. Mnogi roditelji koji nisu cuvali priznanice muku muce, jer ne mogu da dobiju listinge da bi danas-sutra mogli da tuze vrtic!
Racun za oktobar za vrtic Rakila Kotarov Vuka u Lazarevcu iznosi 9706 dinara.
Cena usluga je 13332 dinara dok je procentualno ucesce u ceni usluga 72,80%
Postovai mi u Caricu Čukarica placamo oko 8700 dina vec 2 godine sta da radimo ima li neki predlog
Racun za septembar za Radosno detinjstvo u NS, 3097 din, uracunato 500 din osiguranje koje se placa samo ovaj mesec, znacio oko 2500 din. Od 22 dana dete je bilo 21 dan u vrticu. Dok su u jaslenim grupama, placa se oko 3000, jer ima 3 vaspitacice/negovateljice. Za starijeg sina koji je prosle bio predskolac, placali smo nesto oko 2200, jer je dotirano od strane drzave. Grad dotira iznos do ekonomske cene, i znam za roditelje koji su oslobodjeni placanja po nekom osnovu, ali ne i da primanja roditelja uticu na iznos racuna vrtic. Ne secam se, ali mozda su nam trazili potvrdu o primanjima pri upisu deteta prvi put, ali nikad vise.
u smederevu cena je 5660 mesecno ali su uslovi Bangladesa. Stalno imamo neke stafilokoe, infekcije koze i ostalo. Kada smo u BG placali 10.000 pr dve godina jasle nismo bili infektivni nikada.....samo virusno...radije bih 10000 pa da bude makar kao turska a ne banglades!!!!!!!!!!! Samo ebola fali a mozda i ne?!
Mi placamo u KRUSEVCU za jedno dete 10 800!!! Jer radimo u drzavnoj firmi i ne mozemo da laziramo podatke, kao mnogi privatnici! U medijima se Krusevac ne spominje!!!!!!!!!!!!!
Molim vas, ima li neko informaciju hoce li u nasem gradu biti NORMALNA CENA?
Isto i mi placamo 10800 u Krusevcu, sto je uzimajuci u obzir informacije u medijima jedna od najvisih u Srbiji, vise nego u Beogradu, a niko ne pominje ovaj grad. Nije mi jasno kako ministarstvo moze da da saostenje da oni ne mogu da dodju do informacija u svim gradovima koliko roditelji placaju vrtice...
U Nišu kada dete ide ceo mesec u vrtić se plaća 4.500.Do skoro kad dete ne ide u vrtic se plaćalo 50% od cene povećali su sada na 70%
trebalo bi podneti zajednicku tuzbu i zahtevati da se razlika para sa kamatom vrati roditeljima, a odgovorni obavezno pred sud
U Boru me jaslice kostaju 6700. Sramota!!!
Пошаљите инф. о томе како да се удружимо?
Placamo 9700,Beograd.Na resenju koje se dobije svake godine pise kolika je cena usluga,a to je za proslu i ovu godinu 13,332,00 dinara,20 % od te cene je 2.666,40 dinara a to je malo vise od 7.000,00 dinara koje je grad mimo zakona uzimao mesecno od svakog roditelja.U zakonu,u clanu 53. pise da roditelj deteta ucestvuje u visini od 20% u ceni usluga.Izracunajte 7000 puta broj meseci koliko vase dete ide u vrtic,dobicete cifru koju su otli mimo zakona.One koji su izmislili platnu skalu za roditelje i po tome odredjivali harac za roditelje treba istog momenta strpati u zatvor.Sada spominju cifru od 5000 a to nije tacno,vec je cena 2.666,40.Kada odrede novu cenu usluga i kada vam nju napisu na resenju tada ce 20% mozda biti 5-6 hiljada i za sve roditelje podjednako po zakonu.Mnogo su bili bezobrazni,mnogo nam uzeli i zasluzuju sud jer smo se mnogo cega odreklii da bi se oni najeli!
Ovo nije samo problem Beograda, nego cele Srbije!!!! U Zrenjaninu sam prosle godine za dvoje dece placa 14.000 din mesecno +case, ubrusi, papirne maramice, vlazne maramice+pribor na pocetku godine+casopis+knjige. Ove godine ne znam koliko cu placati, jer su deca bila bolesna, pa nisu isla ceo mesec. Na drugo dete nema popusta. Resenje za vrtic jos uvek nismo dobili, a vaspitacice ne znaju nista, oni nisu upucene. Kod se placa po nekoj skali, po primanjima. A ima primera da su majke nezaposlene, salje dete u vrtic, zauzimaju mesto i placaju 1.000 dinara, a vaspitacice imaju po 30 dece u grupi. Nije isto kada se radi sa decom u manjim grupama i kada ih ima 30.
Gospođo, imate pravo da tužite. Ukoliko Vam treba savet, obratite mi se.
A koliko je tih20% zakonskih...?kod nas u boru su napravili skale po kojima roditelji placaju...i ima primera gde radi jedan roditelj i placaju 2200din a gde rade oba roditelja placaju 7500 po detetu...gde je tu pravda...sta jedu bolje deca koja placaju vise...?dok nezaposleni roditelji sede kuci...
U Vrscu je celodnevni boravak 3600 dinara mesecno. Za drugo dete je 20% manja cena, a za trece dete je vrtic besplatan!!!!
Dragi moji mi plaćamo 30 000,00 dinara vrtić, privatni. E sada, vi ćete svi reći "a pa da tako ti je u privatnom, kad hoćeš privatni". Ali uopšte nije tako. Ja kada sam podnosila dokumentaciju za državni rečeno mi je da nismo prioritet i da se uopšte ne nadam. Drugim rečima nema mesta. Beograd je u pitanju. Pa vi vidite da ima i gore od goreg.
VARANI SMO I POTKRADANI GODINAMA I TO NAM JE TO ,MENE INTERESUJE KUDA JE ISLA RAZLIKA DO 10000.VOLELA BIH DA ZNAM STA JE URADJENO SA MOJIM PARAMA???
U Novom Sadu za jedno dete kada su oba roditelja zaposlena sa prosecnim primanjima, plaća se oko 5200 i umanjuje za dane izostanka deteta. Ali da ne zaboravimo: hrana očajna jer je Novosadsko radosno detinjstvo dužno i bogu i narodu a vaspitačice.....eh kakve da budu kad godinama ne primaju plate...........pa vi ostavite svoje dete u Novosadskom vrtiću.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »