Komentari za tekst "Bebac u poseti porodilištima: U Nišu na porođaj mogu i tate"

Komentara
51
Ostavite komentar
Svaka žena ima različito iskustvo i nosi različite utiske,što je normalno. Mene samo zanima da li su obišli i ostala porodilišta u Srbiji i šta su tamo zatekli?
Moje iskustvo u Niskom porodilistu nije ni priblizno cinjenicama iznesenim u ovom tekstu. Porodila sam se pre 7 meseci, prirodnim putem i rekla bih sledece: babice su jako fine i ljubazne, nisu znale da imam vezu a bile su divne, tacno je da postoje sale u kojima je porodilja sama, ali postiji i sala u kojoj su dva porodjajna stola, u kojoj je tzv. "radni sto" gde doktori vode neku dokumentaciju, ja sam se porasjala u toj sali i kroz nju je defilovao ko je stigao. O doktorima ne bih da iznosim misljenje, posto ih ne poznajem sve vec samo par ali zelim svakako da pohvalim doktora Vladu Antica, koji mi je pomogao na porodjaju, a takodje nije znao ko sam. Porodjaj je protekao lagano, za pola sata sve gotovo, bebicu su mi dali na grudi... a onda krece uzas... budjenje iz anestezije (zbog revizije) oko mene uznemireni svi, pocevsi od babica preko doktora do anesteziologa, niko ne odgovara na moja pitanja o cemu se radi i sta se sa mnom desava, zatim odlazak u blok za porodilje i smestanje u sobu sa jos 4 zene, a soba po mojoj proceni 4 sa 4, samo sto ne lezimo jedna drugoj na glavu. Sestre koje se brinu o porodiljama-jedna velika nula! Nisam mogla da ustanem iz kreveta 3 dana zbog bolova i vrtoglavice, svi su me tretirali kao da sam razmazena balavica koja od straha ne moze da ustane. Posto nisam ustajala nisam bila u mogucnosti ni da se tusiram, ni da idem do toaleta (mokrenje u gusku ili lopatu) mislite da je nekome palo na pamet da mi bar jednom propere ranu?
Drage žene,
Porodila sam se u ovom porodilištu pre godinu dana. Tada nije bilo omogućeno prisustvo očeva na porođaju i epidural, ali nemam loše iskustvo. Od prijema pa sve do izlaska iz bolnice nisam imala neku veliku zamerku. Ljubazne sestre, doktori takođe. Bila sam na baby frendli odeljenju i dobila sam odgovor na svako postavljeno pitanje. Što se higijene tiče uvek može bolje. Sve u svemu nije bilo katastrofalno.

Pozdrav za sve buduće i sadašnje mame.
avgusta 2015 sam se porodila,beba je rodjena karlicno,a osoblje je bilo preljubazno i pratilo je non stop moje stanje. porodila me je doktorka u sredini sa naocarima,ako neko zna kako se zove zamolila bih ga da mi kaze,i bila je brizna,fina i bila je tu. i da, sama sam bila u onoj sali sto ima sto kao svemirski brod. Cak i kada sam presla u babyfrendly sve je bilo ok,nosic nam je bio zapusen i sestra je svaki put dosla na poziv i ocistila bebi nos. Ovo mi je druga beba tako da sam znala da dojim,a i u sobi kod mene su sestre pokazivale mamama kako da doje i presvlace bebe. Moje iskustvo je dobro,iako je beba bila karlicno sve je proslo super,i ako se odlucim za trece opet bih se opredelila za nisko porodiliste. o
da napimenem ni prvi a ni drugi put nisam imala vezu
Mislim da se doktorica zove Vesna ali se ne secam prezimena. Jako fina, ako si fin prema njoj. Mene je pregledala u viziti i izazvala mi porodjaj pregledom i hvala joj na tome, jer sam bila na patologiji jer mi je termin bio blizu a bebac ni da krene. I ja sam bila u toj sali, kad sam videla krevet, bas sam se zacudila koliki je. Extra sam prosla i ne zalim se uopste, sve pohvale za niski gak
Nista nije tacno, realnost je potpuno drugacija i uzasna, niko te gleda tamo, ,imala sam jako lose iskustvo na porodjaju i iskljucivo zahvaljujuci losem osoblju i doktoru koji me je poradjao
! Strasnoooo!!!
Ja se poradjala ovde pre devet meseci, sto se tice pripremnog dela tacno je, bila sam sama u sobi, i svi su bili korektni. U poradjajnoj sali takodje, sama, svi su bili vise nego fini i doktorka i babica. Dete mi nisu stavili na grudi, za prisustvo supruga prvi put cujem da je moguc tamo i besplatan, epidural nije bilo moguce dobiti... Od trenutka kada izadjete iz poradjajnog dela i odete u sobu nista nije tacno, niti su sestre ljubazne (bilo je njih dve koje i jesu), niti je higjena zavidnom nivou, niti vas ko sta pita, niti vas iko savetujete,osecaj je takav da jedva cekate da izadjete odatle i zaboravite...
bravo. sve je tacno! uverila sam se u to pte 2 meseca.

Upravo citam komentare nazalost ima zena koje nisu dobro prosle u najlepsem periodu i umesto da uzivaju one dozivljavaju traume to ima u svakom porodilistu u cijelom svijetu.Ja sam se poradjalu u Nisu nikakvu vezu nisam imala pritom strani drzavljanin poradjao doktor Dragan Stosic odlican lekar osoblje nije lose u mom slucaju cisto u pedantno na porodjani blok a gdje su porodilje ne bas toliko.Bitna su na kraju krajeva nase bebe i njihov dolazak na ova svet.
Ni ja se ne slazem sa tektom, prvo sto u porodilistu jeste svaka u odvojenoj sali ali su sva vrata otvorena, tako da se sve cuje, sto mnoge trudnice dok se pripremaju za porodjaj mnogo uznemiri i uplasi. A posle porodjaja su mi samo doneli bebu i rekli evo paket. Posle 10-15 min prolazi i kaze sestra a zasto je ne dojite?! Ja prvorotka jos ne znam ni gde sam a kamoli kako da dojim. Da, i tek kad su nas pustali iz bolnice su me pitali da li znam da je presvucem.:)
Nazalost ali 80% ovog teksta nema veze sa surovom realnoscu u Niskom porodilistu!!!!
Najvise pohvala samo za nekoliko mladih medicinskih sestara.
Ne mogu bas da se slozim sa ovim tekstom.Pocevsi od samog prijema,ctg aparati im ne rade dobro,pa sam tu dozivljavala dranje sestre kako sam se pomerila i zbog toga ne rade,a ja sve vreme lezim na ledja i bukvalno ne disem,da bi mi 3. dana kada sam dosla licno sa doktorom rekla da ne rade aparati.U porodjajnoj sali smo bile nas dve,tako da ni to nije tacno,!Kao prvorotka nisam imala pomoc od osoblja,cak smo i nas dve nekih sat vremena bile same u sali,i bezuspesno dozivale doktore!!Da ne duzim,ni na dalje nije bilo nista sjajnije.Ovaj tekst je samo lepo doteran,nista vise!!
bas tako
e bas nista nije tacno,niko nije ljubazan ni sestre ni doktori.gledaju na brzinu da te porode i to je to,nebitno da li imas nagon na stolicu ili ne samo sto brze.
Porodilište je super,doktori su pristupačni,babice dobre.Sama sam bila u sali i u pripremnoj sali,sve je novo i lepo.Jedini nedostatak je kad te prebace u sobi sa bebom.Tu uopšte nema ljubaznosti i ljudskosti ni prema porodiljama. ni prema bebama.
Izgleda da je u nasim srpsik genima da prvenstveno trazimo zamerke nekome u svemu umesto da prvo pokusamo da tog nekog uputimo da uradi nesto kako treba. :(
i pritom su vrlo neprijatne
Delim isto misljenje,isto je bilo i u mom slucaju!Sestre uglavnom iznose zamerke umesto da lepo objasne prvorotkama kako da nesto urade!
U svim porodilištima je uvedeno besplatno prisustvo oca na porođaju!
U Ns ne može da prisustvuje otac,ni da platiš.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »