Komentari za tekst "BEBAC pita: Koji su pravi razlozi za ukidanje bebi-frendli programa?"

Komentara
74
Ostavite komentar
Ja sam se porodila u Visegradskoj, tamo nema bebi-friendli programa
Iskreno,meni je prijalo posle porodjaja da neko drugi pricuva bebu bar dok ne krene zarastanje rana i malo ojacam(jer sam imala jake vrtoglavice).
Medjutim, bebe su provodile sa majkama 4-5 puta dnevno po sat-dva, u zavisnosti od aktivnosti porodilja ( obroci, pregledi..).
Ako ne mogu da organizuju na pravi nacina jedan program-bolje ga ke ne organizovati 😞
Prva beba,veliki problemi sa kicmom-diskus-hernija,carski rez ,totalna anestezija,odmax pri budjenju veliki bolovi u kicmi ,nepodnosljivi,carski rez ,osetila nisam.Trazila sam bebu odmax da mi donesu,i ustala popodne da se tusiram,Ne znam sta bi bez baby-frendly programa i moje bebe,to je super stvar.Trudnocu vodila u Dragisa Misovic tamo se i porodila,svaka im cast na svemu,mozda samo poneka mladja ped.sestra i ob.sestra bi trebalo da porade na ponasanju,inace samo reci hvale.
Bebi frendli program je super stvar. porodila sam se u Narodnom frontu, 15.seprembra kad sam i primljena, pustili su nas 20.ujutru. Ne znam sta bih radila unutra da bebica nije bila non-stop sa mnom. Vreme je mnogo brze proslo i nas dve smo se brzo upoznale i uhodale zajedno. Mnogo vise prednosti nego mana.
I zbog cega trudnice moraju da nose sve ono sto bi u sustini trebalo zdrastvo da obezbedi?Ponesite wc papir,uloske,pelene,kreme,paste za zube,podmetace,spavacice,papuce ma ceo asortiman. Dokle ce da se trudnica tretira kao krava koja je dosla da se oteli,mislim stvarno ispadne tako. Ok ima malo medicinskog osoblja ali budimo ljudi!Podrska bebcu i svim trudnicama!Zasluzile smo najbolje!



Zenooo zivis u Srbiji sta ti ocekujes.Kafu da ti kuvaju.Plati u Medigroupu pa ces dobiti sve.
Na zalost nismo dorasli bebi-frendli programu tako da bolje i da se ukine.
Upravo tako.
I jesam za ukidanje kada se zenama kada im je najpotrebnije niko ne posveti iz ne znam kojih sve razloga...konkretno u porodilistu gde sam ja sina rodila rade dve babice na tri bebe i kao nista ne stizu...koji "baby frendli" kada sam samo Boga molila kuci da me puste..a da ne pricam o ponasanju osoblja,niko mi nista vezano za dojenje nista pomogao nije,ceo dan sam cekala da mi pokazu kako da kao prvorotka presvucem dete...inace je carski rez bio u pitanju...zalosno!!!!
Kako se igraju sa nasim zivotima i nasom buducnosti.
A ja i muz planiramo jos jedno dete. U inat. Boricu se za moju decu svom snagom kao sto su moji roditelji za nas. Samo se nadam da ce biti dobrih ljudi koji ce podrzati ovakve projekte, gde ce se stvarno pomoci majkama. Posto ni ja nisam zadovoljna brigom i negom u mom porodilistu. Bebac, nadam se da cete istrajati u ovome!
Ja sam oba puta bila u bebi frendli programu, posle prvog porodjaja nista mi nisu pomogli, posle drugog porodjaja med.sestra je svojim rukama koje su extra smrdele na cigarete stavljala moje dete na moje grudi i nervozno govorila da ne vidi razlog zasto nece dete da sisa.... generalno nije problem samo u drzavi vec u svima nama, otupeli smo mi svi na razne nacine, a sto je najzesce da oni koji se jos svim atomima trude da ostanu "normalni" nailaze na raznorazne osude drustva...
Katastrofa, ja sam sa oba deteta bila sa njima od samog pocetka non stop, I ne bih mogla ni da zamislim drugacije. Tih par dana mi je mnogo značilo, koliko god bila nezadovoljna odredjenim sestrama I doktorima. Ukidanje ovog programa je velika greska. Ali pretpostavljam da im je lakse da nas unazadjuju nego da cine nesto sto ce unaprediti ceo sistem... Tuga :-(
Ne treba ukidati bebi frendli, samo se vise posvetiti uplasenim prvorotkama. I ono malo sto su znale o bebama ispari im iz glave od umora i straha. Kada sam radjala prvo dete bila sam preumorna os porodjaj i preplasena od svake reakcije bebe a nikog nije bilo ne da mi pomognr nego da me smiri. Bila sam u bebi frendliju i jedva sam cekala da idem kuci a taj iracionalan strah otisao je za mnom. Kada sam rodila drugu bebu trazila sam da mi je donesu cim su me smestili u sobu. Sve sam znala, bila sam smirena i opustena. Nije mi trebalo osoblje a i sama sam pomagala prvorotkama u sobi jer sam znala kokiko znaci lepa rec, podrska i saznanje da ne radis nista pogresno vec da se upoznajes sa svojom bebom.
Bravo!! Zena, majka i kraljica! To je tvoj epitet. Bravo!! Ja sam bila preplasena prvorotka bez ikakvog pred znanja, niko oko mene nema bebu, a niko tamo nije ni pomogao oko ucenja podoja i slično..
Samo se nadam da baby frendli program nece ukinuti. Drugi put treba da se porodim i zaista zelim bebu pored sebe odmah kao i prvo dete sto je bilo pored mene!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Izuzetno dragocena zelena salata prisutna je na našoj trpezi gotovo cele godine »