Komentari za tekst "BEBAC Ministarstvu zdravlja: Ne trgujte dečjim zdravljem!"

Komentara
74
Ostavite komentar
Svaka cast!
Apoteke koje koriste ovu vestacki izazvanu nestasicu i naplacuju pentaxim skuplje, roditelji koji su to primetili treba da prijave. Kako mozete da ocekujete da neko nekog kazni ako ih niko nije prijavio?! Svi bi hteli postenu drzavu koja ce sve da finansira ali istovremeno ne bi da prijave lopove, profitere, rad na crno (svako malo neko ne da fiskalni racun, kao slucajno?)... Dok se narod sam ne promeni sigurno nece ni vlast.
U svakom slucaju ja podrzavam i cenim to sto postoji sansa da se roditelji koji ne dozvoljavaju vakcinisanje svoje dece budu kaznjeni jer to i zasluzuju! Zbog nekog sitnog procenta neinformisanih, neobrazovanih ali zato nadasve nadobudnih ljudi koji su nazalost postali roditelji treba da ispasta stotine ili hiljade gradjana!!! Oni zele svojim neznanjem (za koje su ubedjeni da je superinteligencija i obavestenost) da vrate odavno iskorenjene bolesti i ugroze ljude i decu koji nemaju nacin da se zastite. Ti isti svoju bolesnu decu koju lece homeopatijom umesto antibioticima salju u vrtic, decu nevakcinisanu protiv nekada iskorenjenih bolesti (zahvaljujuci tim istim vakcinama) dovode u vrtic u koji idu i nasa deca... Nek svako radi sta hoce u svojoj kuci vazi za odrasle i samoodgovorne osobe. Ja bih najstroze zabranila da se ugrozavaju zivoti dece koja ne znaju i ne mogu da biraju u svoje ime, koja ne mogu da brinu za sebe. Donose zakon protiv batina a za osnovnu zdravstvenu zastitu ga ne sprovode... Sram bilo te roditelje!!!
Ne znam zasto sam procitala vas komentar do kraja, jos manje zasto odgovaram na isti ali prosto ne mogu da precutim. Odakle vam vise pravo da vredjate roditelje koji misle drugacije od vas? Odakle vam pravo da vredjate decu koja su dozivotno unakazena vakcinama? I molim vas da mi odgovorite na jedno prosto pitanje. Kako moje nevakcinisano dete moze ugroziti vase vakcinisano?! Odrasli svakako nisu zasticeni jer dejstvo vakcine ima rok trajanja od 2 do 10 god. O kojim to srednjovekovnim bolestima pricate? O malim boginjama? Zasto ne pricate o npr epidemiji leukemije, dijabetesu, alergijama, autizmu...Da li ste ikada procitali sta sadrzi jedna vakcina i koje su nuspojave? I da se razumemo, nemam nista protiv da vakcinisete svoje dete ali moje ostavite na miru. A mene slobodno zovite neobrazovanom, primitivnom itd. Sto se kazne tice, toliko sam para vec dala ovoj truloj drzavi. Ovih 50 000 sa kojima prete dacu im od srca.
A da probate da se skupi par vas pa da neko ode do Segedina i tamo kupi vakcine. Mi smo morali da nasem detetu dajemo vakcine po americkom sistemu vakcinacije jer ce ici tamo u skolu pa smo sve dodatne vakcine kupili u Segedinu. I da, ukoliko je nekom potrebna vakcina za Rota virus rado bih poklonila jednu dozu jer mi stoji u frizideru a pogresnom racunicom kupljena doza visa.
Mi smo sve tri vakcine kupili bez problema. Za poslednje dve je navodno bila nestasica a mi smo ih nasli ako ne u prvoj, onda u drugoj apoteci u koju smo usli. Iskreno mislim da roditelji malo vise drame i da te vakcine ne moraju da se prime u minut. Ako ih nema trenutno, za nedelju dve ce ih biti sigurno.
Sto se tice placanja, roditelji dece rodjene pre prvog novembra su svesno zeleli da plate petovalentne vakcine zbog komfora svoje dece. Ne razumem zasto se iko sada buni zbog toga sto revakcine nije dobio besplatno, kad u vreme kad su odabrali petovalentnu to nije ni bila opcija.
Eto...a bash sam se pitala zasto sam odabrala kraj septembra da se porodim umesto pocetka novembra, a mogla sam da biram. Hvala sto ste mi pojasnili!!
Roditelji se ne bune zbog placanje, vec zato sto ih nema u apotekama.
sad ih nema nigde nazalost😕
Bravo!
Eto oko čega mi raspravljamo, da li su problem pare ili je neko skorojević! Sram vas bilo! Počnite već jednom da gledate dalje od svog nosa! Diskriminaciju u svakom smislu treba sprečiti!!!
Баш вала, малодушности на сваком кораку.. :(
Pismo je odlicno napisano,podrzavam!


Cekajte ko je isfoliran, neko ko hoce da plati vakcinu za svoje dete? Evo moje dete je rodjeno pet dana pre granice kome je besplatno ko mora da plati. Zasto je moje dete manje vredno od onog koje je rodjeno 01.11. ili sam ja imucnija od roditelja koji su dete dobili 01.11. . Sta nasa deca rodjena do 01.11. treba da potrose Torlakove da se ne bace... I sad kad hocu da kupim vakcinu, nje nema, a onda mi u Domu Zdravlja kazu , sacekajte polovinu februara, nece ih vise biti kod privatnika bice verovatno u drzavnim apotekama.
ja sam kupila vakcinu u decembru, nisam znala da ce biti besplatna za bebe rodjene od 1 novembra, tako da imam vakcinu koja mi nije potrebna. od pocetka je drzim u frizideru. imam I racun. pa ako neko hoce mogu da mu je prodam
Nisam. Imam je jos :)
jel si prodala nekome vakcinu ili je imas jos?
iz zemuna

Odakle si?
bebac, svaka cast onome ko je pisao tekst. .ministre, sram vas bilo..
svaka cast za pismo!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »