Komentari za tekst "BEBAC Ministarstvu zdravlja: Ne trgujte dečjim zdravljem!"

Komentara
74
Ostavite komentar
Da li postoji negde neka peticija?
http://www.peticije24.com/signatures/pentaxim_vakcina_-_besplatna_za_svu_decu/start/430
Moramo da se podignemo, krajnje je vreme, besplatne petovalentne vakcine za svu decu od 1.1. pa ko kako dodje na red!!!!! A da ne pricam o tome kako se skoro svaki lek kupuje 😠
Pre nekoloko dana smo bili u jurnjavi da nadjemo PENTAXIM, vakcinu, za revakcinu mog unuka, jer je rodjen pre 01.11.2014, pa nema pravo da je dobije u nadležnom domu zdravlja!
Vakcine nema u Beogradu, Zemunu, Arandjelovcu, Kragujevcu, Despotovcu...
Sada čekamo, do posle 15. februara, da vakcina stigne!?!?!?
Da li će onda revakcina imati svrhe, Ministre zdravlja, dr Zlatibore Lončaru????????
Bitno da je propisana kazna od 50 000 dinara za roditelje koji ne vakcinisu decu!!! A sad pa i nema vakcine!!! Ni za novac, ni besplatno!!! Kakav apsurd!!!
Vakcine treba da budu besplatne za svu decu,vec mi je muka da svaki put kad odem kod doktora svaki sirup placam.Svaki sirup koji sam morala da kupim platila sam nijedan nisam dobila na recept,sve se placa i zapitajte se onda otkud bela kuga?
Bila sam prinudjena da svoje dete vakcinisem torlakovim vakcinama..hvala Bogu dete je zivo i zdravo..ne znam sta da mislim vise o vakcinama i kaznama itd. Ogorcena sam na ovu drzavu , na deci hoce da zarade! Samo mi roditelji znamo kako nam je.. MENJATI VLAST POD HITNO! SVI NA ULICE! A deca neka su nam ziva i zdrava, andjeli..
Treba da se stide sto hoce da zarade, jer koliko citam u komentarima neki domovi zdravlja su maltene ucenjivali roditelje na petovalentne.A shta hvali torlakovim ? besplatne su !!! ko zna koliko su oni procenta zaradili na nju.Iskreno ,nama u Leskovcu su odmah ponudili torlakovu jer ove nije bilo.Ma kakve kazne, chuda,da nece mozda i da im placamo shto radjamo decu?Drzava nam je NULA
Kao pedijatar u Domu zdravlja u potpunosti vas podrzavam, sramota za Ministarstvo i RFZO, prva potpisujem peticiju da se ovakva katastrofa sto pre ispravi...Moglo bi se zakljuciti da ipak nismo svi jednaki..UZAS!!!
Svaka cast za doktorku, mi smo presrecni sto je ona nas pedijatar, kamo srece da je vise takvih lekara i ljudi.
sta vise reci!!!SRAMOTA!!!
ukoliko je imalo febrilne konvulzije savetuje se revakcina vacinom koju ima svaki DZ ukoliko ga trebuje, radi se o vakcini DiTePer ali je ovde komponenta Per (protiv velikog kaslja) modifikovana odnosno acelularna kao i u Pentaximu (krivac za vecinu reakcija na DTP je upravo Per komponenta)...tako da ne kupujete Pentaxim nego Vas pedijatar treba da trebuje za Vaseg bebana tu vakcinu :)
slazem se sa vama dr Lukic hvala vam, reci te mi zar deca koja su zapocela vakcinacije ,,torlakovom" tj. vakcinom doma zdravlja treba da sa njima i zavrse ili se savetuje pentaxim za revakcinaciju na sve vakcine ako je dete u medju vremenu prezivelo febrilne konvulzije? molim vas za savet. Unapred hvala.
Svaka cast!
"Umesto da imate jasnu strategiju i pokažete odgovornost i ozbiljnost kada je u pitanju zdravlje dece i organizujete da program obavezne vakcinacije funkcioniše nesmetano, vi ste zapretili roditeljima kaznom od 50.000 dinara ako svoje dete ne vakcinišu."
OBAVEZNE VAKCINACIJE??!! ... ne mogu da verujem da ste ovo napisali... na osnovu cega "obavezna vakcinacija"??!!
Procitajte tekst iz peticije, dole navedenog linka :
http://www.peticije24.com/peticija_za_ukidanje_obavezne_vakcinacije_u_srbiji
Samo nek je puste u slobodnu.prodaju da mozemo da vakcinisemo decu...
tacno tako...podrzavam ovo
Podrzavam akciju,ova drzava bi mogla da se trezvenije ponasa prema deci.Daj te uslove i onda zahtevajte bilo sta!
Naravno da cemo kupiti vakcinu(kao I predhodnu)samo nam omogucite da imamo gde!Veliko hvala" Bebcu"koji pokusava da ucini ono sto mi ne mozemo da izadjemo u javnost ali mozemo zato tri puta URA,URA,URA za Bebac!!!Ajde Ministre pa ce biti I za tebe URA,URA,URA!!!KUPILI SMO VAKCINU!!!
Potpisujem svaku vasu rec! Vreme je da se roditelji udruze. Deca nemaju vakcine, pobogu, pre 30 godina moji roditelji nisu razmisljali o vakcinama a mi sada razbijamo glavu zanasu decu. Jedan skup ne bi bio los, da se vidi kako stvari stoje. Bruka i sramota.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Ovo je vrlo značajan naučni podvig koji će odrediti budućnost lečenja »
Pronalaženje prave strategije za mršavljenje može delovati kao nemoguća misija »