Komentari za tekst "Kakav je osećaj kad počnu kontrakcije?"

Komentara
40
Ostavite komentar
Pozdrav svima,

Trenutno sam 21. nedelja trudnoće i pre par dana sam imala blage bolove u donjem delu stomaka nalik menstrualnim kao i tvrd stomak. Nakon pregleda doktorka je ustanovila da imam blage parcijalne kontrakcije koje nisu porodjajne, grlić uredno zatvoren, beba naprednija za nedelju dana. Preporučila mi je mirovanje i dijetu za slučaj da su gasovi u pitanju kao i aleract tablete. Da li je neko imao slična iskustva? Već sutradan bolovi su prestali, tvrd stomak je i dalje prisutan ali nisam sigurna da li je to normalno za ovaj period trudnoće ili su u pitanju kontrakcije, takodje ne mogu da razlikujem da li imam kontrakcije ili se beba namešta jer se desi da se ispupci sa jedne strane i posle par sekundi prodje, naravno sve bez bolova. Da li je neko imao slična iskustva i da li mirovanje podrazumeva striktno ležanje? Hvala svima na odgovoru :)
Svake sekunde se secam i to vrlo dobro. Bolovi, neljubaznost i sve sto ide uz to se ne zaboravlja. Samo vremenom se usredsredimo na decu pa i ne razmisaljamo o porodjaju i sta smo sve prosle. Svaka cast zenama koje se odluce da opet i opet prodju kroz isto. Za sada nemam tu hrabrost.
Svaka cast svim mamama koje su se lako porodile i koje nisu imale bolove i koje su sve brzo zaboravile !!! Kontrakcije sam dobila u sredu, a porodila sam se petak. U cetvrtak oko 19h su me spustili na porodiliste, a u petak u 8:30h sam rodila devojcicu tesku 4150g. I pored indukcije i gomile drugih lekova, prosto se nisam otvarala. Od bolova i buscopana koji su mi davali da bi ublazili iste, povracala sam kao nikada u zivotu, a o posledicama dolantina i da ne govorim....razmatrali su carski rez, ali beba je bila dobro (to sto sam ja imala osecaj da cu umreti svakog trenutka je bilo manje bitno) tako da su od toga odustali...mogla bih jos puno da pisem o toj noci samog porodjaja (sto govori da nista nisam zaboravila, niti cu) ali za sada ovoliko...pozdrav svim hrabrim mamama !!!
Ona zena koja je uspela predisati kontrakcije I ona koja je uspela psovati I kukati izmedju kontrakcija, nije osetila TU BOL. Ucila sam u skolici disanje. Predisala prva 4 sata, poslednja 4 sata kontrakcija prevristala I bacala se po krevetu kao u filmu gde isteruju djavola. Nije me bilo sramota sto su se neke zene od osoblja I nasmejale. Dali su mi trodon dva puta (injekcije) al ko da nisu. Nakon 6 sati kontrakcija dr kaze ajd indukcija. Preklinjala sam nemoj te molim vas. Al nista. Ja sam samo tu tamo neka trudnica. Novi Sad, Betanija. U medjuvremenu su mi prilazile sestre I govorile da disem zbog bebe, al Ja sam mogla samo da vristim. Kontrola disanja je moguca kada imate kontrolu nad sobom. Ako vas BOL urnise, ne mozete da kontrolisete svoje disanje Na svaka 2 min. Kad Sam se konacno otvorila dovoljno, SLEPO sam slusala dr I sestre sta da radim. Kroz dva napona rodila moje zlato. Nisam spavala naredna 24 h od adrenalina. Inace Sam se porodila 20 dana pre termina. Beba je imala 2700g Na rodjenju. Zato me cudi sto su me sekli.
14 sati sam disala školski a narednih 10 vrištala ludački tako da veruj mi nisi osetila tu bol, plus sam išla na hitan carski e to je tek šou kad se budiš iz anestezije. A da ne pričam broj nabijanja ruku dole u toku 24h porađanja. Užas trauma za ceo život.
Slična je i moja priča. Slatko se nasmejah na opis porodjaja i vrištanja 😁 Tako je bilo i kod mene, posle sam razmišljala kako neko uspe da se iakontroliše,svaka mu čast.
!!!!!!
blage kontrakcije krenule oko 1 sati posle ponoci. Oko 2 sati otpao sluzni čep. U 3 sati sam bila u porodilistu kontrakcije su bile na 5 min i jos uvek nisu bile toliko bolne. U 4 sam bila na porođajnom stolu u 4:55 sam se porodila ☺
Термин: 15. мај. Порођај: 09. мај. Ујутру око 5 пуцање водењака, а у 6 сам већ стигла у породилиште. У 09:30h креће индукција. Болови јачег интензитета почели око 12h, док су они баш јаки почели око 14h... Око 15:30h сам молила особље да ме породе, јер ћу се сама породити у кревету. Одрађен цтг, креће припрема... Први напон, други напон и на трећи у 15:40h се родила НАЈЛЕПША ДЕВОЈЧИЦА НА СВЕТУ, МОЈ ПРВИ АНЂЕО... По природи сам велика кукавица и низак ми је праг толеранције на бол, али ето, могу рећи да сам фино прошла. Једино су ми тих неких сат и по времена, 'ајд нека буде и два, били онако мало жешћи, али издржи се све то. Особље је такође било пријатно, за доктора и бабицу само речи хвале, предивни људи (Крушевац)... Свака бол је вредна предивног анђела... Поздрав за све труднице, мамице и бебице... :*
Zbog prenete trudnoce i smanjenja plodove vode doktori su odlucili da me posalju na porodjaj.Nisam bila uopste otvorena,posle dva glela za otvaranje i dve indukcije nisam daleko odmakla,beba jednostavno nije htela napolju.Izbusili su mi vodenjak i mucili jos 15 sati posle toga,bolovi nenormalni.Posle 27 sati od prvih kontrakcija su se smilovali i odveli me na carski rez.Zato je moja preporuka svim trudnicama OBAVEZNO ZAHTEVAJTE EPIDURAL!
Isti slucaj kao kod mene.
Prvorotka. Sluzni cep ispao u 17:30h bolovi poceli u 1h, u 2h bila na stolu u 3h se porodila.
Babica i doktorka kazu da sam super prosla. Po meni nesto najbolnije sro sam ikad osetila, nisam mogla da zamislim da postoji toliki intenzitet bola. Mislim da sam na stolu molila sa me ubiju...
Inace celu trudnocu vezbala u teretani i setala do besvesti... nema pravila :(
Nije mi jasno kako tacno zaboravite,dobijete amneziju posle porodjaja ili...? Ja se secam kontrakcija,bile su bolne,posle su mi dali epidural i sve je proslo super. Opisujete svaki osecaj do detalja i onda kazete "zaboravi se"? Mozda nisam imala bolan porodjaj,ali se secam svakog neljudskog ponasanja od strane osoblja u porodilistu i to mesto mi je ostavilo traumu.
Bravo, to se i ja pitam, kao sve se to zaboravi. Ma vazi, secam se svakog detalja kada sam se sa dusom rastavljala.
Ja imav stvarno visok prag bola,ali da se ne lazemo da boli boli i to mnogo. Meni je na dan termina ujutru ispao sluzni cep. U 3 popodne pukao vodenjak u pola 5 pocele kontrakcije. U 7 ukljucena indukcija a porodila sam se u 12 i 10 posle ponoci. Ja koja mogu mnogo da trpim u nekim trenucima sam kukala,psovala ne znam ni ja sta vise,a u pauzi sam se izvinjavala ostalim trudnicama,osoblju i doktorima. Inace sam bila veoma aktivna trudnica,u 8 mesecu smo kupili stan na 5 spratu bez lifta. Pa opet bilo muke. Ne zelim da plasim buduce mame sve se to prezivi i sve prodje ali znam da taj osecaj dok sam ziva necu zaboraviti.
nema pravila, ja se bavim profesionalno sportom, nisam vezbala tokom trudnoce, htela sam da konacno odmorim telo, ali sam se dosta kretala. porodila sam se bez epidurala za sat vremena. svaka cast onima koji bez istog izdrze duzi period! Lep je osecaj kada se sve zavrsi 😉
Moji porodjaju su trajali manje od sat i po vremena, i sa prvim i sa drugim detetom. Pucanje vodenjaka, a zatim kontrakcije koje su se pojacavale iz minuta u minut. Sa prvim detetom u porodiliste sam stigla 5cm otvorena, sa drugim 9cm. Dr mi rece da bi valjalo da razmislim da se preselim blize porodilistu ako resim da rodim trece, jer kako stoje stvari, porodicu se na putu do porodilista :)
Toliko divan osećaj, da više nikada ne želim da ga se setim.
Meni su ukljucili indukciju oko 20:30 i krenuli su bolovi nakon toga ali nista strasni, podnosljivi, malo kasnije postajali su jaci ali opet meni ne toliko strasni kao sto sam ocekivala, mene je boleo stomak napred pa mi kazu da sam tu imala i malo srece. U 00:50 je stigla moja mala princeza Jana. Porodila sam se bez epidurala, imam odlicno iskustvo, neocekivano pozitivno, tako da cu sigurno i drugi porodjaj prirodno bez epidurala :)
Zato te je i bolelo Nina,jer se baviš sportom,to su i mene pitali-pri porodjaju-Da'l se bavim sportom,jer sam se jako sporo otvarala,uska karlica-vagina i šta ja znam,iako ja imam trbušnjake i sva sam gibka..
Kontrakcije su pocele u Nedelju u 18h,a ja sam se porodila u Ponedeljak u 07h ujutru,do maltene samoga kraja bila sam otvorena samo 1cm,jednostavno moj mali lenjivac nije hteo napolje,pa to ti je :-)
Babice govorile-'Lepo mu tu unutra,napolju je zima'
Čak mi ni vodenjak nije pukao,nego su mi ga bušili
I tako posle višečasovnog mučenja,duvanja,puhanja,stiskanja on je izašao,posle trečeg napona
Posle toga sam odmah zaspala-tamo na stolu :-)
Disanje vam je jako bitno,meni je pomoglo.Ko moze neka ide na Yogu za tqudnice,meni je to super stwar i dosta se nauči tamo o samom porodjaju i disanju!
Puno sreće svim budućim mama..Moja mama je govorila,a i stvarno je tako SVE SE TO BRZO ZABORAVI!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »