Komentari za tekst "Kakav je osećaj kad počnu kontrakcije?"

Komentara
40
Ostavite komentar
prvorotka sam, porodjaj mi je trajao 13 sati, to racunam od trenutka prve kontrakcije koja se pojavila. Na pocetku su to kao najjači menstrualni bolovi, pa pauza, pa opet, pa pauza. Porodila sam se bez indukcije, stimulacije, epidurala. Beba je bila velika, spustila se tek u poslednjem satu porodjaja - tako da mojí bolovi su bili neopisivi. JAKO je bitno da pre termina saznate težinu i poziciju bebe , to će otprilike odrediti jačinu bola-kontrakcija, i JAKO je bitno disanje. Bol se zaboravi narednih dana kad krene haos oko mleka i bebice :-)
ja sam dan pre porodjaja malo krvarila,verovatno ispao sluzni cep,ali nisam nista osecala,tu noc sam imala blage bolove kao menstrualne,kao da me neko stezao oko struka pa pustao,blagog intenziteta,otisli smo oko 3 u front,u 6 prikacena na indukciju,ali tek u 12:30 porodjena,slabo sam se otvarala,bez epidurala,sve ok proslo uz skolsko disanje na svaku kontrakciju
Moj prvi porodjaj je bio jako bolan. 8 dana posle termina pomocu indukcije u obliku vaginalete izazvaki mi bolove koji su trajali 7 sati. Nisu mi dozvolili da šetam pa je to bila najgora noć u mom zivotu. Bolelo je najvise u krstima i onda se siri do stomaka. 2 puta povracala od bolova. Jedva sam dočekala da se porodim. Drugi je proteka potpuno suprotno. Opet 8 dana posle termina, otvorila se potpuno a da nisam ni bol osetila, nisam ni znala. Jedini bol je nastao kada su me popeli na sto i prikljucili indukciju, ali 10-ak minuta bola nije nista strasno. Prva beba 4.550kg; druga 4.400kg.
Sandra kao da ste opisali moj porođaj, s tim da sam ja povraćala sve vreme, verovatno zbog indukcije koju sam dobila intravenski pošto na vaginalete nisam reagovala, to je moja pretpostavka. Dr je rekao da su mi mišići snažni zbog dugogodišnjeg bavljenja sportom pa se teže opuštaju. Nadam se da ću i ja uskoro proći kao i vi drugi put :) Sad ste me ohrabrili, baš mi je frka jer je prvi put bilo mučno. A istina je da čim beba dođe ništa više ne boli, i nije bitno, potpuno je neverovatno šta sve žena istrpi tokom porođaja i želi sve to ponovo. Naša deca su blago. :)
inace da dodan u 16h primljena u porodiliste u 18:05 h se porodila ,niti secena prirodno bez epidurala .beba teska 3.950 duga 57.posle 2 sata ustala normalno hodala istisirala se.da boli boli ali neverovatno je kako bol prodje istog trenutka kada bebu izgurate :-) PS.samo disanje i sve ce biti u redu :-) svakoj buducoj mami zelim porodjaj kao moj :-*
da bas u stotinku tacne ,meni su krenule blage kontrakcije od 5h ujutru cekala sam da se priblize na 5 min ali ipak sam otisla kada su krenule na 10 min jer sam ipak prvorotka :-)a i muz se uplasio vise od mene ,rodila sam dan pred termin :-) sledeci put boze zdravlja cekacu na 5 :-D ili cak 1 :-D
Isto tako i kod mene, u 00:30 primljena, u 3 sve bilo gotovo, da boli boli oci ispadaju ali neverovatno je da cim je bilo gotovo mene udario neki adrenalin mogla sam volu rep da iscupam, najbolji osecaj u zivotu :D A i te kontrakcije cudo jedno, u sekundu su tacne ja bas merila nema greske, tacno znas za koji minut opet dolaze i koliko ce trajati...
Bavim se sportom celog zivota, sva sam u misicima. Porodjaj je bio uzasan, 24 sata, sa epiduralom, mislila sam da cu umreti. Dok moja prijateljica - nikad nije ni setala, svuda kolima, trudnocu prelezala, porodila se za manje od sat! Bukvalno nema nikakvog pravila, ali nikakvog, potpuno je individualno.
i ja sam uzasno prosla, 18 sati kontrakcija (6 sati bas jakih) dok sam se dovoljno otvorila za epidural. A doktor me ubijedjivao da ce sve brzo ici posto sam sportski tip a beba je bila idealno postavljena... Da nisam dobila epidural ne bih imala snage da prirodno rodim bebu od 4 kg! moja preporuka svim trudnicama je da ozbiljno razmisle o epiduralu, mene je spasio!
Ja sam se kao prvorotka porodila za 3 sata bez epidurala i bez indukcije. Lezala sam na patologiji dva dana pre termina jer sam imala visoki pritisak a bolovi su krenuli uvece u 23 kad je pukao vodenjak i to odmah na minut a pritisak sam osetila na besiku a ne na debelo crevo. Bolovi jesu bili jaki jer su bili sve na minut ali sad kad razmislim nije nista strasno sto ne moze da se izdrzi ali jedini problem imam sad sa besikom koja je spustena. Kazu da je to posledica brzog porodjaja.
3 sata posle ponoći probude me bolovi u krstima i leđima..nekad jaci nekad slabiji...koncentrišem se ja na disanje kako su nas učili u školici za trudnice...za taj dan imala sam dogovoreno sa babicom da se porađam tj da će me prikljuciti na indukciju...ustanem ja krenem da se tusiram, odem na wc, kad eto ti ispao i čepić...ništa opušteno jer sve to još ne mora ništa da znači...tako su nam rekkli...odemo suprug i ja u bolnicu sve ispričam babici...da mi je ispao čepić da imam bolove na svakih 10-5 min...na to ona super možda nam i nece zatrebati indukcija...oko 10sati pre podne oni mene ipak prikače na indukciju...bolovi sve češći sve jači zubog indukcije....ali još sve podnosljivo...kada jednog momenta imate osećaj da će te se "ukakiti"...beba se gura da izađete a vi ne smete da gurate dok vam babica ne kaže da možete...pa mislila sam poludeti...nisam sigurna ali oko 15:30 ja iz postporođajne u porođajnu salu...dok se ja nisam odgegala dok se nisam smestila jer vas naravno uhvate bolovi, a u ovoj fazi već ne smete da se šetate( bar su kod nas u Subotici takva pravila)...i u16:05 evo ti naše bebane 3600 gr i 49 cm...pa vi izračunajte koliko sve ovo traje...u svakom slučaju za još jedan ovakav porođaj bi podpisala...samo da napomenem da mi je babica dala još nešto ne rekavši šta, ali je osećaj fenomenalan, opustite se i bolovi se umanje, nisu toliko jaki...SAMO SLUŠAJTE ŠTA VAM BABICE GOVORE I NE TROŠITE ENERGIJU NA KUKANJE I PRIČU VEĆ SE SKONCENTRIŠITE NA DISANJE JER STIME POMAŽETE SEBI A I BEBI DA I BEBA IMA DOVOLJNO SNAGE DA SE IZGURA, DA SE ŠTO MANJE MUČI :) SRETNO!
Dali su ti dolantin isto kao i meni..ja sam bez bolova otisla u bolnicu u 4 popodne ,klistiranje
,brijanje,tusiranje,probusili vodenjak i tada sam imala prvu kontrakciju e onda su mi dali taj dolantin i ja sam maltene spavala dok beba nije krenula napolje..tada sam dala jedan napon i ona je izletela u 19:13 ...tako da se nekih kontrakcija jakih i ne secam..nit indukcije nit epidurala niti sta..medjutim sada sam opet trudna i nenormalno se plasim porodjaja vise nego prvi put a nije mi jasno zasto :( :(
Imala sam blage menstualne bolove noc pre porodjaja, ujutru su me ukljucili na indukciju i epidural i nikakve bolove nisam osecala.Epidural je super, i opet bi se odlucila za njega jer se apsolutno nikakvi bolovi ne osecaju.Porodjaj mi je ostao u divnom secanju, a mislim da je za majku to veoma vazno.
Ja sam prvorotka koja se porodila za 3,5h...buduce mame krecite se i budite u formi i porodjaj ce biti brz i lak...uz epidural mogu reci kao da sam bila na sedmom nebu...nikakav bolsve super... U trudnoci sam se plasila kako cu znati da je porodjaj stvarno krenuo, kad krenu komtrakcije tako su jake da cete sigurno znati. Inace bol kontrakcija je kao kod izuzetno bolnih menstruacija, pogotovu ko ima policisticne jajnike kao ja onda znate sta da ocekujete...
Oko 1 sat posle ponoći probudio me je bol sličan bolu kao kad treba da dobijem. Bol je bio podnošljiv tako da sam se ja polako spremala. Odgledali film,spakovala još stvari,tuširala se... Oko 6 sati bol je postao jači i krenula sam u porodilište. Tamo su mi oko 8 h uključili indukciju i u 11 i 20 rodio se moj prvenac Uroš :-)
Sve se razlikuje od žene do žene ali mislim da žena oseti kad je to to i kad je porođaj počeo.
Svaki porođaj je toliko individualna situacija da sam se ja trudila da se tokom svoje trudnoće što manje opterećujem i zamišljam kako će to biti i da li ću znati kad, šta, kako, kad bude krenuo porođaj. Na kraju, kao prvorotka, 2-3 dana pred porodjaj imala sam ujutru bolove u krstima koji su jako brzo prolazili i posle se tokom dana nisu javljali, da bi na dan porodjaja, ujutru oko 10 sati, bili jači i pojačavali se, sve dok nisam izmerila da se javljaju da svaka 4min. Oko 14h sam primljena u porodilište, dva sata kasnije bila u boksu i oko pola 7 se porodila. Da ne kažem da su najgori bolovi bili poslednjih sat vremena i u mom slučaju isključivo u krstima. Na kraju, moram reći, da je zaista istina da se svi bolovi zaborave kad ugledate vaše malo biće, jer sam se ja porodila prirodnim putem bez epidurala. Stvar mog izbora, ali zaista, naša tela su stvorena za ovaj predivan čin, tako da devojke bez straha, sve to brzo prodje! :-)
Kada se setim kontrakcija prodju me zmarci i dan danas. To su takvi grcevi i bolovi kao da neko hoce da me presece na pola. Uzas.
Ali ne mora da znaci da svaka zena mora da ima tako jake kontrakcije, ja sam eto imala katastrofalne i ne zelim da se secam porodjaja.
i ja takodje :-)
svaka zena zna kada ce da se porodi oseti se to :-)
Sa nestrpljenjem sam ih očekivala ali obzirom da se nisu pojavile ni 11 dana nakon termina morali su ih izazvati pomoću gela! Nadam se da će drugi put same doći, prirodno!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »